تحصیل در رشته داروسازی در دانشگاههای کشورهای خارجی، مورد توجه بسیاری از متقاضیان ورود به دانشگاه قرار دارد. بر خلاف آنچه تصور میشود، امکانات مناسبی برای تحصیل داروسازی در پاکستان برای دانشجویان فراهم شده است.
شما با دریافت مدرک دکترای داروسازی در کشور پاکستان، شانس زیادی برای پیدا کردن کار در ایران، پاکستان و حتی در جهان خواهید داشت. هر کشوری برای پذیرش دانشجویان خارجی، شرایط و قوانین مشخصی دارد؛ برای تحصیل در پاکستان نیز قوانین و شرایط خاصی وجود دارد. از این رو، در ادامه قصد داریم به بررسی شرایط تحصیل داروسازی در پاکستان بپردازیم.
دانشگاههای پاکستان به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم میشوند که هر دو دسته، رشتههای داروسازی را به متقاضیان ارائه میدهند. زبان اردو، زبان رسمی پاکستان است و ارائه دروس در دانشگاهها و موسسات آموزش عالی این کشور با این زبان است.
با این وجود، امکان تحصیل به زبان انگلیسی برای دانشجویان خارجی تقریبا در تمام دانشگاههای معتبر این کشور وجود دارد؛ از این رو، تسلط به زبان انگلیسی از شروط تحصیل به زبان انگلیسی در پاکستان است. برخی از دانشگاههای این کشور برای پذیرش از متقاضیان مدرک زبان انگلیسی مانند آیلتس درخواست میکنند و برخی دیگر به تسلط آنها به این زبان اکتفا میکنند.
داشتن مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی از دیگر شرایط تحصیل داروسازی در پاکستان است که میبایست این مدارک به همراه ریز نمرات به دانشگاه ارائه شود. علاوه بر این، دانشگاههای پاکستان برای متقاضیان آزمون ورودی به نام MCAT برگزار میکنند.
افرادی که قصد تحصیل داروسازی در پاکستان را دارند، باید به پرسشهای این آزمون پاسخ دهند و حداقل نمره قبولی را کسب کنند. آزمون ورودی شامل دروس اولیه پیش نیاز رشته پزشکی مانند زیست شناسی، شیمی و فیزیک است. همچنین، سطح زبان انگلیسی دانشجویان نیز در این آزمون ارزیابی میشود.
برای تحصیل داروسازی در پاکستان باید شهریه دانشگاههای این کشور را پرداخت کنید. در دانشگاههای پاکستان شهریه باید هر ترم به دانشگاه پرداخت شود. لازم به ذکر است، تحصیل در دانشگاههای خصوصی هزینه بیشتری نسبت به دانشگاههای دولتی دارد. البته، شهریه دانشگاههای پاکستان پایینتر از کشورهای دیگر است و هزینههای زندگی در این کشور بالا نیست.
اگر بخواهید بخشی از هزینههای تحصیل خود را تامین کنید، دو راه خواهید داشت؛ استفاده از بورسیه تحصیلی و انجام کار دانشجویی که هر یک شرایط مربوط به خود را دارد. با این حال، ما به شما توصیه میکنیم که روی بورسیه تحصیلی و کار دانشجویی حساب زیادی باز نکنید؛ چرا که ممکن است شما موفق به اخذ بورسیه تحصیلی و یا پیدا کردن کار دانشجویی نشوید. پس بهتر است پیش از شروع تحصیل داروسازی در پاکستان هزینههای تحصیل خود را تامین کرده باشید.
دانشگاههای پاکستان بورسیههای تحصیلی محدودی ارائه میدهند. دانشگاههای این کشور با بررسی سوابق، نمرات، موضوعات پژوهشی و سطح علمی دانشجویان تصمیم میگیرند که بورسیههای تحصیلی به چه دانشجویانی اعطا شود. بورسیههای تحصیلی معمولا به دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا تعلق میگیرد.
همچنین، شهروندان افغانی شانس بیشتری نسبت به اتباع دیگر کشورها برای دریافت بورسیه دارند. در ادامه برخی از بورسیههای تحصیلی که در پاکستان ارائه میشود را به شما معرفی خواهیم کرد.
برای اطلاع از شرایط دریافت بورسیه هر دانشگاه، میتوانید به وب سایت آن دانشگاه مراجعه کنید.
دانشجویان رشته داروسازی در پاکستان مجاز به انجام کار پاره وقت و دانشجویی هستند.
برای انجام بسیاری از کارهای دانشجویی نیاز به اخذ مجوز نیست و تنها با ارائه ویزای تحصیل و کارت دانشجویی خود میتوانید مشغول به کار شوید. اگر به زبان اردو مسلط باشید، خیلی راحت تر کار پیدا میکنید.
مشاغل آنلاین و تدریس خصوصی فرصتهای شغلی مناسبی برای دانشجویان هستند. علاوه بر این، در دانشگاه نیز فرصتهای شغلی خوبی برای دانشجویان وجود دارد. به عنوان مثال شما میتوانید در آزمایشگاهها یا پروژههای پژوهشی فعالیت کنید و درآمد کسب نمایید.
در پاکستان دانشگاههای زیادی وجود دارد که رشته داروسازی را در مقاطع مختلف به متقاضیان ارائه میدهند.
برای تحصیل داروسازی در پاکستان در دورههای کارشناسی، به مدرک دیپلم و یا مدرک فوق دیپلم نیاز خواهید داشت. علاوه بر این، برخی دانشگاهها متقاضیانی را ثبت نام میکنند که نمره لازم در آزمون ورودیشان را کسب کرده باشند و در برخی دیگر هم پذیرش تنها بر اساس معدل دیپلم، مصاحبه و بررسی سوابق تحصیلی، انجام میشود. همچنین، برای تحصیل داروسازی در پاکستان نیاز به دانستن زبان انگلیسی و اردو است.
البته زبان اصلی بسیاری از دانشگاههای این کشور به زبان انگلیسی است، اما از آنجا که زبان روزمره در پاکستان، اردو است، دانستن این زبان هم جهت زندگی در آن ضروری است. لازم به ذکر است، ارائه مدارک معتبر زبان انگلیسی مانند آیلتس و تافل، شانس شما را برای پذیرش در دانشگاههای برتر پاکستان افزایش میدهد. طول دوره داروسازی در پاکستان در مقطع کارشناسی، ۳ تا ۴ سال است.
برای تحصیل داروسازی در پاکستان در دورههای کارشناسی ارشد، به مدرک دوره کارشناسی مرتبط نیاز خواهید داشت. علاوه بر این، در صورت درخواست دانشگاه مورد نظر، باید مدرک زبان انگلیسی، توصیه نامه و انگیزه نامه خود را ارائه دهید.
چنانچه عملکرد خوبی در طول این دوره داشته باشید و بتوانید طرحهای پژوهشی نو ارائه دهید، امکانات لازم برای مطالعه و پیاده سازی آن در اختیار شما قرار خواهد گرفت و حتی ممکن است از بورسیه تحصیلی هم بهره مند شوید. طول دوره داروسازی در پاکستان در مقطع کارشناسی ارشد، ۱ تا ۲ سال است.
برای تحصیل داروسازی در پاکستان در مقطع دکتری، به مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد به همراه ریز نمرات به صورت ترجمه شده نیاز دارید.
همچنین باید در آزمون MCAT شرکت کنید و در صورت کسب نمره لازم، میتوانید به تحصیل داروسازی بپردازید. از دیگر مدارک مورد نیاز برای تحصیل داروسازی در پاکستان در مقطع دکتری، مدرک زبان انگلیسی در صورت درخواست دانشگاه، انگیزهنامه و توصیهنامه است.
در این دوره، علاوه بر شرکت در کلاسهای تخصصی، باید در مراکز درمانی نیز به فعالیت بپردازید تا توانایی عملی مورد نیاز برای انجام وظایف خود را به دست آورید. طول دوره داروسازی در پاکستان در مقطع دکتری، حدود سه تا پنج سال است. یکی از محبوبترین رشتههای تحصیلی در پاکستان، داروسازی است که در ایران نیز طرفداران زیادی دارد. برخی از مهمترین مزایای تحصیل این رشته در پاکستان به شرح زیر است.
اگر شما نیز رویای تحصیل داروسازی در پاکستان و در یکی از بهترین دانشگاههای این کشور را دارید، میتوانید همین الان فرم زیر را تکمیل کنید و با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
از مهمترین مزایای تحصیل داروسازی در پاکستان، هزینههای پایین تحصیل و زندگی در این کشور است. تعداد قابل توجهی از دانشگاههای این کشور مورد تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران هستند.
دقت داشته باشید که اگر قصد اقامت در کشور پاکستان به مدت بیش از ۳۰ روز را دارید، حتما باید در اداره ثبت ورودی افراد خارجی این کشور، ورود خود را ثبت نمایید.
برای ثبتنام در دانشگاههای پاکستان به ویزای تحصیلی نیاز دارید. این ویزا باید پس از پذیرش در یکی از دانشگاههای پاکستان دریافت شود. معمولاً فرایند صدور ویزای تحصیلی چند ماه طول میکشد.
در فهرست زیر به برخی از مدارک لازم جهت پذیرش در دانشگاههای پاکستان اشاره شده است. توجه داشته باشید که همه مدارک شما باید به صورت ترجمهشده توسط مراجع مورد تأیید سفارت پاکستان ارائه شود.
مدارک شناسایی
مدارک تحصیلی
مدارک شغلی
مدارک درخواست پذیرش
مدارک ویزای تحصیلی
مدارک مالی
مدارک دیگر
توجه داشته باشید که اگر قصد اقامت در کشور پاکستان به مدت بیش از ۳۰ روز را دارید، حتماً باید در اداره ثبت ورودی افراد خارجی این کشور، ورود خود را ثبت نمایید.
در فهرست زیر به برخی از دانشگاههای پاکستان که مورد تایید وزارت بهداشت، درمان وآموزش پزشکی ایران است، اشاره شده است. شما میتوانید در یکی از این دانشگاهها به تحصیل داروسازی بپردازید.
در ادامه به معرفی این دانشگاهها خواهیم پرداخت.
سند یک دانشگاه دولتی پژوهشی است که در شهر جامشورو واقع شده است. این دانشگاه یکی از قدیمیترین دانشگاههای پاکستان است که در سال ۱۹۴۷ تاسیس شده است. دانشگاه سند یکی از اعضای انجمن دانشگاههای مشترک المنافع انگلستان است و در سال ۲۰۱۵ گواهی ISO دریافت کرده است.
دانشگاه کراچی دانشگاهی دولتی و پژوهشی در کراچی، پاکستان است. این دانشگاه، یکی از بهترین و بزرگترین دانشگاههای پاکستان است که شهرت زیادی در زمینه پژوهش دارد. اساتید و دانشجویان این دانشگاه دارای سطح علمی بالایی هستند و کیفیت پژوهش در این دانشگاه بسیار بالا است. تحصیل در دانشگاه کراچی به زبان انگلیسی صورت میگیرد و دانشجویان برای تحصیل در این دانشگاه باید مدرک زبان انگلیسی ارائه دهند.
دانشگاه پنجاب، قدیمیترین دانشگاه پاکستان است که در سال ۱۸۸۲ در شهر لاهور تاسیس شد. دانشگاه پنجاب، دانشگاهی دولتی است و زبان درسی در آن، اردو و انگلیسی است. شرایط پذیرش در این دانشگاه بر اساس رزومه تحصیلی و نمرات دورههای پیشین و همچنین کسب نمرات لازم در آزمون ورودی دانشگاه است. دانشگاه پنجاب به دلیل پیشرفتهایی که در زمینههای مختلف علمی داشته و همچنین، اساتید خبره و پژوهش مشهور شده است.
دانشگاه پیشاور یک دانشگاه دولتی پژوهش محور است که در شهر پیشاور قرار دارد. این دانشگاه به عنوان یکی از دانشگاههای دارای رتبه علمی بالا در کشور شناخته میشود. دانشکده داروسازی این دانشگاه در سال ۱۹۸۲ تاسیس شد و دارای گروههای تحقیقاتی مختلفی در زمینه فارماکولوژی، داروسازی، تجزیه و تحلیل دارویی و فارماکوگنوزی است.
دانشگاه باهاوالپور که قبلا به نام جامیا عباسیا شناخته میشد، یک دانشگاه دولتی است که در شهر باهاوالپور، ایالت پنجاب، واقع شده است. این دانشگاه دارای سیستم آموزشی استاندارد است که شامل دروس نظری و عملی است.
دانشگاه قائد اعظم یک دانشگاه دولتی پژوهشی در اسلام آباد است. این دانشگاه یکی از قدیمیترین دانشگاهها جهت تحصیل داروسازی در پاکستان است که از نظر کیفیت آموزش و پژوهش شهرت جهانی دارد. دانشگاه قائد اعظم در میان دانشگاههای برتر جهان قرار گرفته و تعداد زیادی از دانشجویان خارجی را از کشورهای مختلف پذیرش میکند.
یکی از اهداف دانشگاه قائد اعظم تمرکز بر کسب مهارتهای مدیریتی در کنار آموزش دروس دانشگاهی است. شاید به همین علت است که فارغ التحصیلان آن هم اکنون جز مقامات سیاسی مطرح هستند.
درخواست مشاوره