لوگو دانشگاه ملی علوم و فناوری پاکستان

دانشگاه اسلام آباد پاکستان

مورد تایید وزارت علوم, وزارت بهداشت

اسلام آباد

سال تاسیس: 1991 میلادی

شهریه سالانه: 2000-11000 دلار

بدون رتبه

رتبه شانگهای: 900-1000

رتبه بندی مجله تایمز: 800-1000

رنکینگ QS دانشگاه: 333

معرفی دانشگاه اسلام آباد پاکستان

امکان تحصیل در خارج از کشور موقعیتی است که کمتر جوان ایرانی پیدا می‌شود که از آن استقبال نکند! هر جای دنیا که باشد،  از استرالیا، فرانسه، انگلیس یا کانادا گرفته تا قبرس و ترکیه و حتی پاکستان. مهاجرت تحصیلی یک فرصت طلایی برای دیدن بیشتر جهان را برای شما باز می‌کند. علاوه بر شرایط تحصیلی بهتر این می‌توانید که با افراد مختلف از فرهنگ‌های متفاوت نیز آشنا شوید.

بنابراین اگر شما هم به تحصیل خارج از کشور فکر می‌کنید، انتخاب‌های بیشماری دارید که تحصیل در پاکستان و در دانشگاه علوم و فناوری اسلام آباد پاکستان یکی از آن‌هاست. در این مطلب قصد داریم که به‌صورت کامل در مورد تحصیل در دانشگاه اسلام آباد پاکستان صحبت کنیم، بنابراین تا انتهای این مقاله همراه ما بمانید.

مشاوره تخصصی برای همه

بدون هزیــنه ، پیش از قــرارداد

درباره دانشگاه اسلام آباد پاکستان

دانشگاه اسلام آباد پاکستان که تحت عنوان دانشگاه ملی علوم و فناوری (NUST) شناخته می‌شود، یکی از بهترین دانشگاه‌های دولتی پاکستان از نظر تحقیقاتی به‌شمار می‌رود. این دانشگاه به ارائه روش‌های جدید برای مدیریت مسائل قرن حاضر و همچنین پاسخگویی به تقاضا در رشته‌های نوظهور می‌پردازد. به گفته کارشناسان بین المللی این مرکز آموزش عالی مرزهای جدیدی را در تدریس و تحقیق تعریف کرده است و تحقیقاتی که توسط دانشجویان نخبه و اساتید این دانشگاه انجام می‌شود از سطح علمی بسیار بالایی برخوردار هستند.

این دانشگاه به‌منظور ارتقای سطح عملی خود و همگام شدن با جریان‌های عملی روز، به‌صورت مداوم با سایر دانشگاه‌های معتبر بین‌اللمللی در تعامل است.

حق دارید وقتی بشنوید یک نفر در پاکستان تحصیل می‌کند با خودتان بگویید آخر مگر پاکستان دانشگاه به درد بخوری هم دارد؟! تمام تصاویر ذهنی ما از پاکستان بر می‌گردد به توریست‌های این کشور که اتفاقی آن‌ها را در مشهد یا قم دیده‌ایم یا اخباری که از عملیات انتحاری و جنگ در این کشور حکایت دارد؛ اما واقعیت پاکستان این نیست!

مدارک صادر شده توسط دانشگاه اسلام آباد پاکستان و دیگر دانشگاه‌های این کشور مورد تأیید وزارت علوم و وزارت بهداشت جمهوری اسلامی است و فارغ التحصیلان پس از اتمام دروس به‌راحتی می‌توانند در کشور مشغول به کار شوند. البته فقط ایران نیست که مدارک صادر شده از دانشگاه‌های پاکستان را تایید می‌کند، بلکه در تمام دنیا مدرک این دانشگاه به رسمیت شناخته می‌شود.

رشته های تحصیلی دانشگاه اسلام آباد پاکستان

امکان تحصیل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه اسلام آباد پاکستان وجود دارد. شما امکان ادامه تحصیل در 9 رشته تحصیلی اعم از رشته‌های مهندسی، فناوری اطلاعات و علوم کامپیوتر، مطالعات بازرگانی، علوم اجتماعی و معماری، علوم طبیعی و بیوتکنولوژی را خواهید داشت.

در بخش تحصیلات تکمیلی و مقطع فوق لیسانس امکان اخذ مدرک در بیش از 60 رشته تحصیلی برای شما مهیا است که از تنوع بسیار خوبی در هفت رشته مهندسی، فناوری اطلاعات و علوم کامپیوتر، مطالعات بازرگانی، علوم اجتماعی و معماری، و علوم طبیعی و بیوتکنولوژی برخوردار هستند. برای ادامه تحصیل در مقطع دکتری نیز امکان ادامه تحصیل در شاخه‌هایی که ذکر کردیم، وجود دارد.

تحصیل در مقاطع مختلف در این دانشگاه چقدر طول می‌کشد

چنانچه موفق به دریافت مجوز لازم برای تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه اسلام آباد پاکستان شوید، این دوره حدود سه تا چهار سال بسته به تعداد واحدهای تئوری و عملی و شرایط تحصیلی شما، طول خواهد کشید. در مقطع ارشد شما حدود یک و نیم تا دو سال باید در پاکستان باشید که البته به علت پشت سر گذاشتن واحد پایان نامه ممکن است این مدت، بیشتر هم طول بکشد. مقطع دکترا نیز در پاکستان بین سه تا ۵ سال طول خواهد کشید.

نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید این است که چنانچه در مقطع کارشناسی ارشد بتوانید  یک ایده پژوهشی جدید را دنبال کنید، دانشگاه حمایت‌های خاص و بسیار زیادی از شما خواهد کرد و به‌عنوان یک نخبه طرح تحقیقاتی شما را مطرح خواهد ساخت. اگرچه درخواست دانشجویان ایرانی برای پذیرش دکترا در پاکستان کم‌تر از دو مقطع دیگر است، اما پشت سر گذاشتن این دوره تحصیلی در پاکستان هم می‌تواند پلی به سمت تحصیل و کار در بسیاری از کشورهای پیشرفته باشد، بنابراین اگر چنین فرصتی برای شما به وجود آمد به‌راحتی از کنار آن نگذرید.

 

مشاوره تخصصی برای همه

بدون هزیــنه ، پیش از قــرارداد

دانشکده های دانشگاه اسلام آباد پاکستان

دانشکده‌های دانشگاه علوم و فناوری پاکستان

  • دانشکده مهندسی و علوم طبیعی
  • دانشکده مهندسی مکانیک و هوافضا
  • دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست 
  • دانشکده علوم پایه و علوم انسانی
  • دانشکده مدیریت و علوم اداری 
  • دانشکده پزشکی
  • دانشکده مهندسی شیمی و مواد
  • دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر

شرایط اخذ پذیرش از دانشگاه اسلام آباد پاکستان در سال 2025

برای اخذ پذیرش در دانشگاه اسلام آباد پاکستان در مقطع لیسانس شما به ریز نمرات دوره متوسطه و مدرک رسمی دیپلم خود احتیاج خواهید داشت. اگر قصد ادامه تحصیل در مقاطع تکمیلی را دارید نیز ارائه مدارک تحصیلی قبلی به همراه ترجمه الزامی است.

امکان تحصیل در این دانشگاه به زبان‌های اردو و انگلیسی فراهم است و اگر قرار باشد از بورسیه اتباع خارجی و دانشجویان بین المللی استفاده کنید، باید در آزمون‌های ورودی، حد نصاب نمرات لازم را کسب کنید. به طور کلی برای دریافت مجوز تحصیل در دانشگاه پاکستان لازم است مدارک عمومی زیر را تهیه کنید:

  • ترجمه مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی به همراه ریزنمرات مورد تأیید سفارت پاکستان
  • ویزای تحصیلی پاکستان
  • ارائه درخواست پذیرش در دانشگاه اسلام آباد پاکستان
  • رزومه تحصیلی و کاری
  • مدرک زبان معتبر
  • توصیه نامه
  • انگیزه نامه

چنانچه برای پذیرش در برخی رشته‌ها نیاز به مدارک تکمیلی باشد، دانشگاه از طریق ایمیل معتبر یا وب سایت رسمی خود شما را در جریان خواهد گذاشت.

 

مدارک مورد نیاز برای تحصیل در دانشگاه اسلام آباد پاکستان

برای پذیرش در دانشگاه علوم و فناوری پاکستان باید مدارکی را فراهم کنید و قبل از ثبت نام به دانشگاه ارائه دهید تا فرایند پذیرش شما آغاز شود.

مدارک مورد نیاز برای پذیرش:

  • مقطع کارشناسی:
    دیپلم دبیرستان (HSSC) با نمرات بالا در دروس مرتبط (مثل ریاضی، فیزیک، شیمی).
    قبولی در آزمون ورودی NUST (NET).
    ریز نمرات دوره دبیرستان.
    گواهی سلامت پزشکی.
    پاسپورت معتبر (برای دانشجویان بین‌المللی).
    عکس پاسپورتی.
  • مقطع کارشناسی ارشد:
    مدرک لیسانس در رشته مرتبط.
    ریز نمرات دوره لیسانس.
    توصیه‌نامه از اساتید.
    انگیزه‌نامه (SOP).
    قبولی در آزمون ورودی (در صورت نیاز).
  •  مقطع دکترا (PhD):
    مدرک کارشناسی ارشد در رشته مرتبط.
    ارائه مقالات تحقیقاتی (در صورت وجود).
    پروپوزال تحقیقاتی.
    مصاحبه علمی.

ویزای دانشجویی پاکستان را چگونه باید دریافت کرد

چنانچه مراحل اخذ پذیرش از دانشگاه اسلام آباد پاکستان را با موفقیت پشت سر بگذارید، باید برای دریافت ویزای تحصیلی یا دانشجویی این کشور اقدام کنید. در واقع اولین و مهم‌ترین کاری که باید انجام دهید، اخذ ویز است و این پروسه معمولاً ۹۰ روز طول می‌کشد. شما برای دریافت ویزا باید دارای گذرنامه‌ای باشید که حداقل تا شش ماه آینده اعتبار داشته باشد.

به علاوه به دو قطعه عکس سه در چهار پشت سفید و تأییدیه بانکی سه ماه گذشته نیاز دارید. با در دست داشتن این مدارک به همراه ریز نمرات، آخرین مدرک رسمی تحصیلی و کپی آن‌ها باید به دفتر سفارت بروید و نامه پذیرش دانشگاه را نیز به مأمور سفارت تحویل دهید. توجه کنید که مدارک تحصیلی شما باید ترجمه شده باشند.

مشاوره تخصصی برای همه

بدون هزیــنه ، پیش از قــرارداد

هزینه تحصیل در دانشگاه اسلام آباد پاکستان

به‌صورت کلی شهریه دانشگاه اسلام آباد پاکستان با توجه به رشته و مقطعی که در آن تحصیل می‌کنید  تعیین می‌شود.

ساختار هزینه شهریه برای دانشجویان به شرح زیر است؛

مهندسی، فناوری اطلاعات، بیوتکنولوژی، علوم طبیعی، معماری، بازرگانی، مطالعات و علوم اجتماعی
هزینه پردازش پذیرش (غیر قابل استرداد) 600 دلار آمریکا
شهریه (سالانه) 5400 دلار آمریکا
سپرده امنیتی (قابل استرداد) 250 دلار آمریکا
امکانات بهداشتی (سالانه) 120 دلار آمریکا

این مبالغ از سایت رسمی دانشگاه استعلام شده است، اما توجه داشته باشید که دانشگاه این حق را برای خود قائل است که در صورت لزوم در مبالغ و شهریه‌ها بازنگری انجام دهد. بنابراین برای دریافت آخرین اطلاعات یا باید به وب سایت رسمی دانشگاه مراجعه کنید و یا با مشاور مهاجرت تحصیلی خود ارتباط برقرار کنید

هزینه زندگی در پاکستان چگونه است؟

کشور پاکستان جزء کشورهای جنگ زده به شمار می‌رود؛ بنابراین شرایط اقتصادی خوب و باثباتی ندارد. هزینه زندگی در این کشور از شهری با شهر دیگر متفاوت است، اما مردم ترجیح می‌دهند در نقاط امن و پرجمعیت زندگی کنند. به طور کلی اگر قصد دارید پذیرش دانشگاه اسلام آباد پاکستان را کسب کنید، باید بدانید هزینه زندگی در این کشور در مقایسه با سایر کشورهای دیگر نسبتاً ارزان است.

شما به جزء هزینه تحصیلی شامل شهریه، کتاب، تهیه ملزومات تحصیلی با توجه به رشته‌ای که تحصیل می‌کنید، هزینه خوابگاه و… هزینه‌های دیگری هم مانند هزینه‌های درمانی، خورد و خوراک، حمل و نقل و… خواهید داشت. در صورتی که منبع مالی برای تأمین هزینه‌های زندگی و تحصیلی در دانشگاه اسلام آباد پاکستان ندارید،  می‌توانید از انواع مشاغل پاره وقت و آنلاین به عنوان شغل دانشجویی برای تأمین معاش استفاده کنید.

مردم پاکستان بسیار خونگرم و مهربان هستند و با دانشجویان بین‌المللی نیز رابطه خوبی دارند. معمولاً برای کارفرماها، مدارک محل سکونت شما و کارت دانشجویی‌تان مدرک معتبری به شمار می‌رود تا به شما کار بدهند؛ بنابراین برای تأمین هزینه نگران پیدا کردن شغل نباشید.

رتبه دانشگاه اسلام آباد پاکستان در رنکینگ های بین‌المللی 2025

رتبه دانشگاه علوم و فناوری پاکستان

در رتبه‌بندی QS World University Rankings، معمولاً در بین ۴۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارد و در پاکستان، اغلب رتبه‌ی ۱ یا ۲ را در بین دانشگاه‌های فنی و مهندسی دارد.

مشاوره تخصصی برای همه

بدون هزیــنه ، پیش از قــرارداد

امکانات دانشگاه اسلام آباد پاکستان

اگر شما به‌عنوان یک دانشجوی خارجی به کمک بورسیه تحصیلی به دانشگاه اسلام آباد پاکستان راه پیدا کنید، این دانشگاه مانند بسیاری از دانشگاه‌های بزرگ دنیا به دانشجویان بین المللی خود امکانات رفاهی و اقامتی واگذار خواهد کرد. اما اگر شما در طرح‌های همراه با پرداخت شهریه دانشگاه شرکت کرده باشید احتمالاً باید از خوابگاه خصوصی و پانسیون‌ها استفاده کنید.

در هر حال در خوابگاه‌های رایگان باید منتظر اتاق‌های چند نفره باشید و محل خوابگاه در اطراف محوطه دانشگاه یا نزدیک به آن است. اما اگر در آپارتمان‌های دانشجویی ساکن شوید باید مسافتی را به صورت روزانه برای رسیدن تا دانشگاه اسلام آباد طی کنید.

برخی امکانات دانشگاه به شرح زیر می‌باشد:

  • کتابخانه: کتاب‌ها و منابع تحقیقاتی گسترده.
  •  آزمایشگاه‌ها: مجهز به تجهیزات پیشرفته برای تحقیقات و آموزش.
  •  بیمارستان‌های آموزشی: بیمارستان‌های وابسته به دانشگاه برای آموزش عملی دانشجویان.
  •  سالن‌های ورزشی: امکانات ورزشی متنوع.
  •  مراکز تحقیقاتی: حمایت از پروژه‌های تحقیقاتی دانشجویان.

بورسیه دانشگاه اسلام آباد پاکستان

 

شرایط اخذ بورسیه دانشگاه علوم و فناوری پاکستان

دانشگاه NUST بورسیه‌های مختلفی را ارائه می‌دهد که بین ۲۵٪ تا ۸۰٪ از هزینه‌های شهریه را برای دانشجویان کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری پوشش می‌دهد.
این دانشگاه همچنین به دانشجویان بین‌المللی بورسیه تخفیف شهریه ارائه می‌دهد که هزینه آنها را معادل شهریه دانشجویان ملی تنظیم می‌کند.
تمام دانشجویان بین‌المللی واجد شرایط می‌توانند درخواست دهند که بر اساس پروفایل تحصیلی، نیاز مالی، رهبری و خدمات اجتماعی ارزیابی خواهند شد.
ثبت‌نام و ارائه بعدی بورسیه‌ها به دانشجویان بین‌المللی بستگی به در دسترس بودن صندلی‌ها در برنامه خاص تحت راهنماهای تعیین شده توسط مراجع نظارتی، مانند PEC و NCEAC و غیره دارد.

توجه داشته باشید که اگر قصد دریافت بورسیه دانشگاه اسلام آباد پاکستان را دارید باید بدانید که شانس زیادی برای کسب‌ آن ندارید و این امتیازات معمولاً به دانشجویان بین‌المللی نخبه اعطا می‌شود. در صورتی که دارای پروژه‌های تحقیقاتی متعدد و رزومه تحصیلی پرباری هستید، می‌توانید شانستان را در این زمینه امتحان کنید.

1. بورسیه‌های دولتی:

  • بورسیه‌های دولتی پاکستان (HEC) برای دانشجویان بومی و بین‌المللی.
  •  شرایط: معدل بالا، نیاز مالی، و عملکرد تحصیلی عالی.

2. بورسیه‌های دانشگاه:

  • بورسیه‌های مبتنی بر شایستگی (Merit-based) برای دانشجویان ممتاز.
  • بورسیه‌های تحقیقاتی برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکترا.

3. بورسیه‌های بین‌المللی:

  • برنامه‌هایی مانند بورسیه‌های کشورهای اسلامی (ISDB) یا سایر سازمان‌های بین‌المللی.
  •  بورسیه‌های کشورهای خارجی (مانند ترکیه، چین، یا مالزی).

4. شرایط عمومی:

  •  ارائه مدارک تحصیلی قوی.
  • توصیه‌نامه از اساتید.
  • انگیزه‌نامه قوی.

برای اطلاعات بیشتر به وبسایت رسمی دانشگاه  https://www.nust.edu.pk/ مراجعه کنید و یا با گروه مهاجرتی امیدار تماس بگیرید.

شروع مهاجرت تحصیلی
کدام یک از روش ها برای شما مناسب است؟
رزرو جلسه تخصصی

درخواست جلسه آنلاین یا حضوری

مشاوره سریع!

درخواست تماس کارشناس مهاجرت

تماس با کارشناس