کیفیت بالای آموزش و هزینههای مقرونبهصرفه آموزشی در ترکیه، از مهمترین دلایلی هستند که باعث شدهاند این روزها افراد متعددی تمایل به ادامه تحصیل در ترکیه داشته باشند.
اغلب مدارک اخذشده در دانشگاههای ترکیه، در اروپا و آمریکا پذیرفته شده و اعتبار کافی دارند. برای اینکه بتوانید در دانشگاههای مختلف کشور ترکیه ثبتنام کرده و ادامه تحصیل دهید، باید در آزمونهای ورودی دانشگاه ترکیه شرکت کنید و موفق شوید.
پذیرش در دانشگاههای کشور ترکیه قوانین و اصول خاص خود را دارد که یکی از مهمترین آنها، پذیرش در آزمونهای ورودی است. آزمونهای متنوع و گوناگونی برای ورودی به دانشگاه های ترکیه برگزار میشوند که با توجه به رشته تحصیلی شما و دانشگاه مورد نظر، متفاوت هستند.
این آزمونها را به عبارتی میتوانیم نظیر کنکور در کشور خودمان بدانیم که مجوز ورود به دانشگاه برای دانشجویان محسوب میشود. متقاضیان، برای ورود به دانشگاه مورد نظر و ادامه تحصیل در رشته دلخواه خود، باید نمره قبولی در این آزمونها کسب کنند. در ادامه بیشتر به توضیح آزمونهای ورودی دانشگاههای ترکیه و انواع مختلف آنها میپردازیم.
در سرتاسر کشور ترکیه و شهرهای بزرگ آن، دانشگاههای معتبر و بزرگ متعددی وجود دارد. این دانشگاهها معمولا برای فعالیت و جذب دانشجوهای بینالمللی از نقاط مختلف دنیا، آزمونهایی را طراحی کردهاند که متقاضی باید در آنها نمره قبولی کسب کند.
در صورتی که شما به عنوان متقاضی به هر دلیلی نتوانید در آزمون طراحیشده نمره قبولی را به دست آورید، توانایی ثبتنام در دانشگاه مربوطه را نخواهید داشت و باید شانس خود را در موقعیت دیگری امتحان کنید.
یکی از مهمترین و در عین حال معتبرترین آزمونهایی که برای سنجش زبان ترکی در راستای ورود به دانشگاههای ترکیه و ادامه تحصیل در این کشور برگزار میشود، آزمون تومر است.
ارائه مدرک قبولی در این آزمون یکی از شروط اصلی برای ثبتنام در دانشگاههای ترکیه محسوب میشود. لازم به ذکر است از مهمترین آزمونهای مورد نیاز برای تحصیل در کشور ترکیه و همچنین اقامت در این کشور، همین آزمون تومر است.
آزمون TOMER در شش سطح مختلف انجام شده و در آن مهارتهای افراد در زمینه مکالمه و ایجاد ارتباط با سایرین به صورت کامل مورد بررسی قرار میگیرد.
برای اینکه بتوانید مدرک مورد نیاز برای تحصیل در کشور ترکیه را دریافت کنید، باید نمره C1 را در این آزمون به دست آورید.
معمولا افراد برای ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلی مختلف در کشور ترکیه اقدام میکنند. در صورتی که هدف شما تحصیل در مقطع کارشناسی است، باید با آزمونهایی که در این مقطع برگزار میشوند آشنا شده و نمره قبولی را در آنها به دست آورید.
یکی از مهمترین آزمونهایی که برای پذیرش در دانشگاهها در مقطع کارشناسی برگزار میشود، آزمون یوس است. این آزمون از مجموعه سؤالاتی در حوزه هوش، ریاضیات، هندسه و همچنین مهارت زبان ترکی تشکیل شده است.
دانشگاههای ترکیه که آزمون ورودی برگزار میکنند، این آزمون را در تعداد و سؤالات متفاوت طراحی کرده و بر این اساس دانشجویان خود را انتخاب مینمایند. متقاضیانی که در این آزمون نمره ۴۰ از صد یا بالاتر را دریافت کنند، میتوانند در دانشگاه مورد نظر خود انتخاب رشته کرده و مشغول به تحصیل شوند.
لازم به ذکر است که نمره قبولی مورد نیاز این آزمون برای رشتههای مختلف تفاوت دارد. درواقع رشتههای پر متقاضی، نیاز به نمره بالاتری دارند. در صورتی که نمره بالایی در این آزمون کسب کنید، میتوانید برای آزمونهای بورسیه دانشگاههای ترکیه از آن استفاده نمایید.
این آزمون به صورت کلی ترکی است، اما برخی از دانشگاهها به زبانهای دیگر از قبیل فارسی، روسی، عربی، انگلیسی و… هم آن را برگزار میکنند. نکته دیگری که درباره این آزمون باید بدانید، مدتزمان اعتبار آن است که بسته به دانشگاه منتخب شما میتواند بین یک تا دو سال متغیر باشد.
همانطور که اشاره کردیم آزمونهای مورد نیاز برای مقاطع تحصیلی مختلف، با یکدیگر تفاوت دارند. در این بخش قصد داریم به معرفی و بررسی آزمونهایی که برای ادامه تحصیل در مقاطع تکمیلی نیاز دارید، بپردازیم.
متقاضیانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع دکتری یا کارشناسی ارشد در ترکیه را دارند، با شرکت در این آزمون و کسب نمره قبولی در آن، میتوانند شانس پذیرش خود را به میزان قابل توجهی ارتقا دهند.
لازم به ذکر است که این آزمون میتواند برای استخدام مدرسین، اساتید، کارشناسان و سایر ردههای شغلی معتبر باشد. آزمون ALES در ترکیه ۴ مرتبه در سال برگزار میشود که دو بار به صورت آنلاین و دو بار دیگر به صورت حضوری است.
۲۰۰ سؤال در زمینههای محاسبات، ریاضی و همچنین مهارت زبان ترکی در این آزمون وجود دارد که شما باید بتوانید به آنها پاسخ دهید.
متقاضیانی که کمتر از حدنصاب نمره این آزمون را کسب کنند، توانایی انتخاب رشته در دانشگاههای ترکیه برای ادامه تحصیل را نخواهند داشت. این آزمون، تنها در ترکیه برگزار شده و به مدت سه سال، فقط در همین کشور اعتبار دارد.
یکی دیگر از آزمونهای معتبر که در میان آزمونهای ورودی به مقاطع تحصیلات تکمیلی در ترکیه وجود دارد، آزمون GER است. این آزمون به زبان انگلیسی و در دو نوع عمومی و موضوعی برگزار میشود که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
این آزمون سه بار در سال در کشور ترکیه برگزار میشود و از سه قسمت ریاضیات، نوشتار تحلیلی و استدلال زبانی و کیفی تشکیل شده است. بخش ریاضیات این آزمون ۲۵ سؤال دارد و شامل ۱۳۰ تا ۱۷۰ امتیاز از آزمون میشود.
دو بخش دیگر آزمون سؤالات گزینهای و درک مطلب داشته و به سنجش تسلط و مهارت زبانی داوطلبان میپردازد.
همانطور که از عنوان این آزمون مشخص است، به صورت موضوعی برای رشتههای مختلفی مانند فیزیک، شیمی، ریاضیات، روانشناسی، زیستشناسی، ادبیات، انگلیسی و… برگزار میشود.
این سؤال از ۱۰۰ تست چندگزینهای تشکیل میشود که نمره منفی داشته و متقاضیان باید از تمام توان و تمرکز خود برای موفقیت در آن استفاده کنند.
از دیگر آزمونهای ورودی به مقاطع تحصیلات تکمیلی در ترکیه که باید معرفی کنیم، آزمون GMTA است. این آزمون یکی از معتبرترین و استانداردترین سنجشها در جهان است که در کشور ترکیه برگزار میشود.
این سنجش به صورت آنلاین و حضوری برگزار میشود، اما شما از ایران نمیتوانید برای شرکت در آن اقدام کنید. امکان شرکت در این آزمون در کشورهای ارمنستان، ترکیه، آذربایجان و همچنین امارات وجود دارد.
همانطور که در بخشهای قبلی اشاره کردیم، یکی از مهمترین نکاتی که در آزمونهای ورودی دانشگاههای ترکیه وجود دارد، رشته مورد نظر است. درواقع نتایج آزمون و نوع آزمون تا حد زیادی به رشته مورد نظر و دلخواه شما وابسته بوده و باید به آن توجه داشته باشید.
یکی از مهمترین و پر تقاضاترین رشتههای تحصیلی که معمولا در کشور ترکیه انتخاب میشود، شاخههای پزشکی و پیراپزشکی هستند که این روزها طرفداران مخصوص به خود را دارند.
اخذ پذیرش در این رشتهها با سایر رشتهها، تفاوت بسیار زیادی دارد. اصلیترین تفاوت در این زمینه مربوط به آزمونهایی است که شما باید در آنها شرکت کنید. در این قسمت به معرفی چند نمونه از مهمترین آزمونهایی که برای پذیرش در این رشتهها میتوانید در آنها شرکت کنید، میپردازیم.
افرادی که دوره ۶ ساله پزشکی را پشت سر گذاشته و مدرک پزشکی عمومی خود را دریافت کردهاند، میتوانند در این آزمون شرکت کنند. این آزمون برای دریافت تخصص در رشتههای دامپزشکی، شیمی، پزشکی و همچنین دندان پزشکی طراحی شده است.
آزمون TUS در دو نوبت اجرا میشود که نوبت اول مربوط به زبان ترکی بوده که ۱۰۰ تا ۲۰ سؤال داشته و داوطلبان باید در آن حداقل نمره ۶۰ را دریافت کنند. نوبت دوم آزمون، عملی بوده و روز بعد از نوبت اول برگزارشده و نیاز به نمره قبولی دارد.
در بخش عملی شما با سؤالات مربوط به علوم پایه در سال اول پزشکی و همچنین علوم بالینی روبهرو خواهید شد که هر بخش از آنها ۱۲۰ سؤال دارد. این آزمون در طول سال دو بار در شهرهای آنکارا، استانبول و ازمیر برگزار میشود.
دانشجویان و متقاضیانی که دوره ۴ ساله دندانپزشکی عمومی را پشت سر گذاشتهاند و قصد ادامه تحصیل در این زمینه را دارند، باید در آزمونهای رشتههای پزشکی و پیراپزشکی در ترکیه به عنوان آزمون DUS شرکت کنند. حداقل نمرهای که برای پذیرش در دانشگاه در این آزمون نیاز است، بر اساس دانشگاه و گرایش مورد نظر متفاوت خواهد بود. این آزمون دارای نمره منفی است و یکبار در سال در شهرهای ازمیر، استانبول و آنکارا برگزار میشود تا متقاضیان بتوانند در آن شرکت کنند.
این آزمون به عنوان معادلسازی مدرک دانشگاهی دندانپزشکان عمومی و پزشکان برگزار میشود. با قبول شدن در این آزمون میتوانید اقدام به ادامه تحصیل در دانشگاههای کشور ترکیه کنید. آزمون معادل سازی در دو مرحله تخصصی و پایه برگزار میشود که هر کدام از آنها ۱۲۰ سؤال دارند.
یکی از موضوعاتی که در این زمینه باید به آن پرداخته شود، زمان آزمونهای ورودی دانشگاههای ترکیه است. شما باید از زمان دقیق برگزاری این آزمونها اطلاع دقیق داشته باشید تا بتوانید اقدامات لازم را برای آمادگی در آزمون انجام دهید.
هرکدام از آزمونهای معرفی شده در بخشهای قبلی در سال یک بار یا بیشتر برگزار میشوند. از این رو شما باید با مراجعه به سایت دانشگاه مورد نظر خود و سایر سایتهای اطلاعرسانی در این زمینه، از زمان و تاریخ دقیق آزمون اطلاع پیدا کنید.
مدت زمانی که شما فرصت دارید تا به پاسخدهی سؤالات بپردازید، به نوع آزمون، تعداد سؤالات و رشته یا شاخه مدنظر شما بستگی دارد. بر این اساس شما باید قبل از آزمون درباره زمان پاسخدهی به سؤالات، اطلاعات کافی کسب کنید تا بتوانید با مدیریت زمان، عملکرد بهتر و مطلوبتری داشته باشید.
بدیهی است که برای موفقیت در آزمونهای ورودی دانشگاههای ترکیه و همچنین اطلاع از شرایط ویزای تحصیلی در ترکیه، باید از نکات مهمی که در این زمینه وجود دارد، مطلع شوید. کسب اطلاعات در این زمینه به نوعی میتواند شما را در مسیر بهتر و مطلوبتری قرار دهد و راهنمایی کند.
یکی از مهمترین نکاتی که باید به آن توجه داشته باشید، انتخاب دانشگاه و رشته مورد نظر است. میدانیم که رشته دلخواه و دانشگاه، تاثیرپذیری فوقالعادهای از رتبه و نتیجه آزمون دارد.
پس اگر به دنبال دانشگاههای معتبر و رشتههای سطح بالا هستید، باید نمره مقبولی در این آزمونها کسب کنید. وضعیت حضوری یا غیرحضوری بودن آزمون و همچنین محل برگزاری آن نیز، از دیگر نکات مهمی است که برای آزمونهای زبان مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه و همچنین آزمونهای علمی، باید بدانید. بر این اساس میتوانید در موعد مقرر در محل مورد نظر آزمون، حضور داشته باشید.
در صورتی که بتوانید نتیجه مطلوبی از آزمون دریافت کنید، میتوانید برای آزمونهای بورسیه دانشگاههای ترکیه هم شرکت کرده و هزینه تحصیل در ترکیه را کاهش دهید.
راهنمای ثبتنام و پرداخت هزینه آزمونهای ورودی دانشگاههای ترکیه به صورت کلی افراد متعددی با شرایط مختلف میتوانند در این آزمونها برای پذیرش در دانشگاههای ترکیه شرکت کنند. افرادی که سال آخر آموزش متوسطه خود را میگذرانند، افرادی که قبلا فارغالتحصیل شدهاند، افرادی که فارغالتحصیلی آنها به تعویق افتاده و همچنین افرادی که در خارج از کشور تحصیل کردهاند، میتوانند اقدامات لازم برای ثبتنام در آزمونهای ورودی دانشگاههای ترکیه را انجام دهند.
برای ثبتنام در این آزمونها میتوانید از طریق سایت ÖSYM AİS اقدام کنید. شما بایستی فرم مورد نظر و مدارک لازم را در این سایت آپلود کرده تا مورد بررسی قرار بگیرند.
مبلغ مورد نیاز برای ثبتنام نیز توسط همین سایت تعیین شده و به متقاضی اطلاع داده میشود. بعد از پرداخت، رمز عبور به متقاضی داده میشود تا بتواند اقدامات آتی را انجام دهد. در صورتی که قصد شرکت در آزمون مجدد دارید هم میتوانید از طریق همین سایت اقدام کنید.
در راستای نکات مهم در این زمینه شما به راهنمای آمادگی برای آزمونهای ورودی دانشگاههای ترکیه هم نیاز دارید تا بتوانید موفقیت خود را در این آزمونها تضمین کرده و به رشته و دانشگاه دلخواه خود، دست پیدا کنید.
در کنار آمادگیهای علمی و زبان ترکی، شما باید مدارک مورد نیاز در این زمینه را هم کامل و آماده ارائه کنید تا هیچ نقصی در آنها وجود نداشته باشد. از مدارک مورد نیاز در این زمینه باید به موارد زیر اشاره کنیم:
بسیاری از افراد برای مدیریت هزینه تحصیل و زندگی در ترکیه، تمایل به آزمون بورسیه های تحصیلی ترکیه دارند. این بورسیه شامل افرادی میشود که در آزمون یوس یا آزمون SAT ثبتنام کرده و توانستهاند نمرات بالایی کسب کنند. برای دریافت بورسیه داشتن رزومه قوی از جمله معدل بالا، تقدیرنامهها و مدارک معتبر مختلف در این زمینه، تا حد زیادی میتواند کمککننده باشد.
علاوه بر نکات مهم در این زمینه، لازم است تا درباره منابع و مراجع آزمونهای برگزارشده هم اطلاعات کافی داشته باشید تا بتوانید عملکرد خود را ارتقا دهید. از مهمترین منابع در این زمینه میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
آزمونهای ورودی دانشگاههای ترکیه از معتبرترین آزمونهایی هستند که شما میتوانید برای ادامه تحصیل در این کشور در آنها شرکت کنید. در بخشهای قبلی به صورت کامل به بررسی آزمونهای زبان مورد نیاز برای تحصیل در ترکیه و سایر آزمونهای تخصصی برای دانشگاهها پرداختیم.
همچنین آزمونهای ورودی به مقطع کارشناسی در ترکیه و سایر مقاطع بالاتر را معرفی کردیم. راهنمای ثبتنام و پرداخت هزینههای ورودی دانشگاه را نیز بررسی کردیم تا بتوانید عملکرد بهتر و مطلوبتری در این زمینه داشته باشید.
درخواست مشاوره