Search
Close this search box.

توصیه نامه چین ( آموزش نوشتن ۰ تا ۱۰۰ )

توصیه نامه چین

یکی از معیار‌های پذیرش دانشجو در برخی از دانشگاه‌ها، براساس میزان مهارت، تجربه، هوش و ویژگی‌های شخصیتی آن‌ها است. به همین منظور، دانشگاه‌های مختلف جهت پذیرش دانشجویان از آن ها تقاضای توصیه نامه می‌کنند. در این مقاله، به بررسی اطلاعاتی درباره‌ی توصیه نامه چین و نگارش آن می‌پردازیم. اگر قصد ادامه تحصیل در چین دارید حتما این مقاله را مطالعه نمایید.

توصیه نامه چیست؟

منظور از توصیه نامه یا letter of recommendation، نامه‌ای می‌باشد که در این نامه به معرفی خصوصیات شخصیتی، ویژگی‌ها، توانمندی‌های فرد متقاضی پرداخته می‌شود. معمولاً افرادی که قصد مهاجرت و اخذ پذیرش دانشگاه‌های خارج از کشور را دارند به توصیه نامه احتیاج پیدا خواهند کرد. به طور معمول، توصیه نامه توسط فردی نوشته می‌شود که سوابق زیاد و درجه‌ی علمی بالایی دارد. به عنوان مثال، برای پذیرش دانشگاه‌های برتر باید از اساتید در خواست کنید که برای شما توصیه نامه بنویسند. تعداد واژگان توصیه نامه بهتر است که حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ کلمه باشد. این توصیه نامه باید میزان مهارت، استعداد و ویژگی شخصیتی فرد را نشان دهد. قبل از اینکه شروع به نوشتن letter of recommendation کنید باید این موضوع را در نظر بگیرید که چه اطلاعاتی درباره‌ی دانشجوی موردنظرتان دارید. اگر فکر می‌کنید که به اندازه‌ی کافی از دانشجو شناخت ندارید از نوشتن توصیه نامه برای وی خودداری کنید.

از چه فردی باید درخواست توصیه‌ نامه تحصیلی کرد؟

شاید این سؤال برای شما هم پیش آمده که چه فردی باید برای شما توصیه نامه بنویسد؟ در این بخش به شما اطلاعاتی درباره‌ی این موضوع ارائه می‌دهیم. توصیه نامه باید توسط فردی متخصص و مجرب نوشته شود که شناخت کافی از شما دارد. اساتید و کارفرمایان بهترین افراد برای نوشتن توصیه نامه تحصیلی و توصیه نامه شغلی هستند. اساتید با بیان نقاط قوت، ویژگی شخصیتی، مهارت­ها، استعداد‌ها و موفقیت‌های تحصیلی فرد متقاضی، توصیه نامه‌ای تأثیرگذار برای ارسال به دانشگاه موردنظرتان خواهند نوشت. نویسندگان تأثیرگذار توصیه نامه تحصیلی عبارتند از:

  • اساتیدی که با آن‌ها در پروژه و تحقیق مشارکت داشته‌اید.
  • اساتیدی که در کلاس درسی آن‌ها نمره خوبی گرفته و مشارکت فعال داشته‌اید.
  • اساتیدی که به عنوان دستیار آن‌ها فعالیت داشتید.

ساختار توصیه نامه تحصیلی باید به چه صورت باشد؟

توصیه نامه یک نوع نامه‌ی رسمی است. برای نوشتن توصیه نامه باید اصول و ساختاری را رعایت کنید. هر توصیه نامه مخصوص یک فرد است، اما بسیاری از این توصیه نامه‌ها چهارچوب مشترک و خاصی را دنبال می‌کنند. در این بخش به بررسی ساختار توصیه نامه می‌پردازیم.

  • بخش معرفی

در این قسمت از توصیه نامه، فرد معرف باید به ارائه‌ی اطلاعاتی درباره‌ی متقاضی بپردازد. باید درباره میزان ارتباط با استاد یا کارفرما، مدت آشنایی و …صحبت شود. بخش مقدمه یا معرفی درباره‌ی ارتباط فرد معرف با دانشجو توضیحاتی را ارائه می‌دهد.

  • بخش محتوا

در بخش محتوا، معرف باید به ارائه‌ی اطلاعاتی درباره‌ی سوابق تحصیلی، ویژگی شخصیتی، پژوهش‌ها یا فعالیت‌های انجام شده‌ی متقاضی بپردازد. با بیان این موارد، معرف تعیین می‌کند که فرد متقاضی کاندید مناسبی برای این حرفه یا پذیرش در دانشگاه می‌باشد یا خیر. درباره شایستگی‌های دانشجو به صورت مشتاقانه صحبت کنید. به عبارت دیگر، به خواننده این اطمینان را بدهید که دانشجو در آینده در این رشته تحصیلی فرد موفقی خواهد شد.

  • بخش اختتامیه یا انتهایی

در این قسمت، معرف سراغ نتیجه‌گیری می‌رود. به عنوان مثال، معرف باید در این بخش به ارائه‌ی نتیجه‌ی قانع‌کننده‌ای بپردازید تا نشان دهد که شما واجد شرایط برای اخذ پذیرش دانشگاه مورد نظر هستید.

بخش های مختلف توصیه نامه

انواع توصیه نامه تحصیلی

  • توصیه‌نامه تحصیلی برای مقطع لیسانس و ارشد؛
  • توصیه‌نامه برای مقطع دکتری؛
  • توصیه‌نامه برای دریافت کمک هزینه و بورسیه‌ های تحصیلی چین؛
  • توصیه نامه برای اشتغال در دانشگاه.

هدف از نگارش 

براساس آنچه گفته شد می‌توان این نتیجه را گرفت که letter of recommendation برای معرفی یک فرد به دانشگاه یا محل کار توسط فردی متخصص نوشته می‌شود. هدف از نوشتن توصیه نامه، پذیرش در دانشگاه‌های برتر است. افرادی که قصد مهاجرت به سایر کشور‌ها را دارند، باید توصیه نامه را نیز مانند سایر مدارک به دانشگاه مورد نظرشان ارسال کنند. هدف از نگارش توصیه نامه این است که اساتید ویژگی‌های علمی و شخصیتی دانشجو را تأیید کنند. متقاضی مهاجرت تحصیلی حتی در صورت کسب رتبه‌ی عالی هم باید مدرکی مانند توصیه نامه به دانشگاه ارائه دهد. دانشگاه پس از بررسی توصیه نامه برای پذیرش یا عدم پذیرش دانشجو تصمیم نهایی را می‌گیرد. توصیه نامه می‌تواند حاوی اطلاعات زیر باشد:

  • متقاضی در طول تحصیل چه کار‌های تحقیقاتی انجام داده است؟
  • فرد متقاضی چه موفقیت‌ها و دستاورد‌های علمی را بدست آورده است؟
  • نقاط قوت فرد متقاضی چیست؟
  • به چه علت توصیه‌کننده فرد متقاضی را به منظور ادامه تحصیل در دانشگاه مورد نظر معرفی کرده است؟

بیشتر بخوانید: تحصیل داروسازی در چین 

نحوه قالب‌بندی 

سازمان‌های مختلف الزامات متفاوتی برای نوشتن توصیه نامه دارند. حتماً از درخواست‌کننده در مورد دستورالعمل‌های خاص سؤال کنید. به طور کلی، یک توصیه نامه شامل بخش‌های زیر است:

  • تاریخ؛
  • نام گیرنده؛
  • عنوان؛
  • آدرس گیرنده؛
  • بخش معرفی؛
  • بخش نهایی؛
  • ثبت آدرس ایمیل و شماره تماس؛
  • مهر و امضاء.

توصیه نامه چین

نحوۀ ارسال توصیه نامه به دانشگاه مقصد به چه صورت می‌باشد؟

پس از نگارش توصیه نامه به صورت اصولی و براساس استاندارد‌ها باید توصیه نامه را برای دانشگاه مقصد ارسال کنید. توصیه نامه باید از طریق توصیه شونده به دانشگاه موردنظر ارسال شود. البته، برخی از دانشگاه‌ها لزوماً تأکید نمی‌کنند که کدامیک از افراد باید نامه را ارسال کنند. هنگام ارسال توصیه نباید این مدرک را همراه با مدارک تحصیلی دیگر دانشجو برای دانشگاه مدنظر ارسال کنید. انواع روش ارسال توصیه نامه به دانشگاه به شرح زیر است:

  • ارسال توسط توصیه‌کننده: در این روش، دانشگاه مقصد در چین از دانشجو تقاضا می‌کند که توصیه نامه را به شکل محرمانه به دانشگاه ارسال کند. توصیه‌کننده باید توصیه نامه را به صورت کامل و با درج مهر و امضاء برای دانشگاه ارسال کند. توصیه نامه را می‌توانید از طریق پست به آدرس دانشگاه ارسال کنید.
  • ارسال توسط متقاضی: در این روش نیز فرد متقاضی اخذ پذیرش در دانشگاه کشور چین، توصیه نامه را به همراه سایر مدارک برای دانشگاه ارسال می‌کند. در صورت انتخاب این روش لازم نیست که توصیه نامه به وسیله‌ی فرد توصیه متقاضی برای دانشگاه ارسال شود.

راه‌های نگارش توصیه نامه چیست؟

  • از معرف بخواهید که در توصیه نامه موفقیت‌ها و دستاورد‌های شما را ذکر کند. از معرف موردنظرتان درخواست کنید که جوانب مختلف شخصیتی، علمی، تحصیلی‌تان را در توصیه نامه بگنجاند.
  • اطلاعات مربوط به خودتان مانند فهرست موفقیت‌ها، نمرات، رزومه را در اختیار معرف قرار دهید. در این صورت معرف می‌تواند بهتر به ارائه اطلاعاتی درباره‌ی شما در توصیه نامه بپردازد.
  • در توصیه نامه باید به بیان صادقانه‌ی ویژگی‌های متقاضی پرداخته شود. از بیان اغراق‌آمیز خودداری کنید.
  • لحن نگارش و نوشتاری توصیه نامه نباید خیلی رسمی باشد. از نوشتن جملات کلیشه‌ای هنگام نگارش توصیه نامه اِجتناب کنید.

بیشتر بخوانید: تحصیل پزشکی در چین 

چند نکته 

  • توصیه نامه نشان‌دهنده‌ی میزان اعتبار شخص متقاضی مهاجرت تحصیلی به کشور دیگر می‌باشد.
  • دانشجویی که قادر به دریافت توصیه نامه از استادش باشد، ضمانت نامه و تضمین معتبری را همراه با سایر مدارک به دانشگاه فرستاده است.
  • توصیه نامه می‌تواند نشان‌دهنده‌ی نقاط قوت، توانمندی‌ها و قابلیت‌های متقاضی مهاجرت تحصیلی باشد.

نحوه‌ی نوشتن توصیه نامه به چین

به طور معمول، letter of recommendation باید شامل چند پاراگراف یا یک صفحه باشد. در انتهای توصیه نامه باید امضاء و مهر نیز درج شود. معمولاً دانشگاه‌های مقصد هیچ گونه قالب خاصی برای نوشتن توصیه نامه پیشنهاد نمی‌کنند. اگر دانشگاه مقصد برای نگارش توصیه نامه، روش خاصی را در نظر دارد، دانشجو باید طبق همان نکات توصیه نامه را ارسال کند. به منظور نگارش توصیه نامه برای ارسال به کشور چین، باید از زبان چینی یا انگلیسی برای نوشتن توصیه نامه استفاده شود.

چرا باید توصیه نامه نوشته شود؟

توصیه نامه به بیان توانمندی‌ها، قابلیت‌ها و ویژگی‌های منحصر به فرد متقاضی می‌پردازد. در واقع، توصیه نامه این را به متقاضی اثبات می‌کند که آیا فرد مناسبی برای پذیرش در دانشگاه موردنظر می‌باشد یا خیر؟ !

دانشجویان به منظور نشان دادن صلاحیت‌های علمی و اخلاقی‌شان به دانشگاه باید توصیه نامه ارائه دهند. البته، لازم به ذکر است که نگارش توصیه نامه تأثیرگذار به تنهایی برای دریافت پذیرش دانشگاه‌های خارج از کشور کافی نمی‌باشد. به منظور پذیرش در دانشگاه‌های برتر دنیا باید علاوه بر نوشتن توصیه نامه‌ی کامل، سایر مدارک‌تان نیز تکمیل باشد و امتیازات لازم را دریافت کنید.

آیا توصیه نامه برای دانشگاه‌های مختلف تفاوت دارد؟

مهم نیست که برای دانشگاه‌های برتر جهان یا دانشگاه‌های سطح پایین توصیه نامه می‌نویسید. اصول نگارش توصیه نامه برای تمام دانشگاه‌ها به یک صورت است. به منظور پذیرش توصیه نامه‌تان توسط دانشگاه مقصد باید این نامه توسط اساتید و افراد متخصص و مجرب نوشته شده باشد. توصیه‌کننده باید اطلاعات زیادی از متقاضی داشته باشد و ویژگی‌های مختلف وی را به خوبی شرح دهد.

بیشتر بخوانید: تحصیل دندانپزشکی در چین 

آیا نگارش توصیه نامه لازم و ضروری است؟

توصیه نامه یکی از مدارک مهمی است که برای پذیرش در دانشگاه موردنظرتان لازم و ضروری است. در صورتیکه قصد مهاجرت تحصیلی را دارید، باید توصیه نامه را به همراه سایر مدارک تحصیلی به دانشگاه مقصد ارسال کنید. بنابراین، نگارش توصیه نامه‌ی تأثیرگذار برای پذیرش دانشگاه‌های برتر ضرورت دارد.

سخن آخر 

زمانی که دانشجویان متقاضی تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد یا دکترا هستند، تقریباً همیشه از آن‌ها خواسته می‌شود که یک یا دو توصیه نامه از اساتید خود ارائه دهند. این توصیه نامه نشان‌دهنده توانایی تحصیلی دانشجو است. در واقع، letter of recommendation شامل اطلاعاتی از فرد متقاضی پذیرش در دانشگاه موردنظر می‌باشد. این اطلاعات شامل اطلاعات تحصیلی، علمی، دستاورد‌ها، ویژگی شخصیتی و… است. توصیه نامه باید توسط فرد متخصص مانند اساتید دانشجو نوشته شود و شامل اطلاعات ذکر شده باشد. در این نامه باید به بررسی توانمندی‌ها و قابلیت‌های دانشجو برای ادامه تحصیل پرداخته شود. به طور معمول، متقاضیان از اساتیدی درخواست نوشتن توصیه نامه می‌کنند که شناخت خوبی از توانمندی‌ها، استعداد‌ها و ویژگی‌های آن‌ها دارند. با نوشتن توصیه نامه‌ی تأثیرگذار می‌توانید شانس خود را برای پذیرش در دانشگاه‌های سراسر دنیا افزایش دهید.

اشتراک گذاری این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

درخواست مشاوره