Search
Close this search box.

هزینه زندگی دانشجویی در چین

هزینه زندگی دانشجویی در چین

اگر به فکر تحصیل در چین هستید، باید با هزینه زندگی دانشجویی در چین آشنا شوید تا با آگاهی مناسبی بتوانید هزینه زندگی دانشجویی خود را در آنجا مدیریت کنید. بهترین راه آشنایی با این موضوع، کسب آگاهی و دانش پیش از آغاز تحصیل است. برای این کار می‌توانید یک دانشجوی ساکن در چین را پیدا کنید و از او درباره هزینه زندگی دانشجویان در چین بپرسید یا از یک مجموعه معتمد که راهنمای دانشجویان برای تحصیل در چین است، کمک بگیرید. همراه ما با همه هزینه‌های زندگی در چین آشنا شوید.

هزینه مسکن

مهم‌ترین هزینه زندگی در چین که سهم زیادی از مخارج تحصیل را به خود اختصاص می‌دهد؛ متعلق به هزینه مسکن است. شما برای تحصیل به یک مکان نیاز خواهید داشت تا در طول مدت زمان اقامت و تحصیل خود از آنجا به‌عنوان سرپناه استفاده کنید. انتخاب‌های مختلفی برای تامین مسکن وجود دارد که وابسته به میزان سرمایه شما و نوع تصمیم‌گیری‌تان است. در ادامه هر کدام از آن‌ها را شرح داده‌ایم:

هزینه آپارتمان در چین 

با سرمایه محدود، بهترین انتخاب، اجاره آپارتمان است؛ زیرا در این حالت، شما یک خانه در اختیار دارید و می‌توانید به کارهای تحصیل خود بپردازید و همراه آن، خلوت کافی برای تمرکز روی کسب درآمد برای تامین مخارج زندگی یا افزایش مهارت برای تبدیل شدن به یک متخصص در حوزه تحصیل خود خواهید داشت. هزینه اجاره خانه در شهرهای مختلف چین متفاوت است. اگرچه محل دانشگاه شما تعیین‌کننده محل سکونت خواهد بود؛ با این وجود، جدول زیر به درک بهتر شما درباره هزینه اجاره منزل کمک خواهد کرد:

 

هزینه اجاره آپارتمان تک خوابه پکن هانگژو تیانجین شیامن
 در مرکز شهر ۱۲۲۲ دلار ۵۸۳ دلار ۳۹۳ دلار ۴۳۲ دلار
در خارج از شهر ۷۸۵ دلار ۳۶۹ دلار ۲۶۱ دلار ۲۲۰ دلار

 

هزینه خوابگاه در چین

اگر می‌خواهید مقداری در مخارج خود صرفه‌جویی کنید، باید به دنبال تهیه خوابگاه باشید؛ خوابگاه، همان خانه‌ای است که توسط چند دانشجو برای تحصیل تهیه شده‌است. از آنجایی‌که هزینه سکونت بین چند نفر تقسیم می‌شود؛ درنتیجه، هزینه نهایی بسیار کمتر خواهد بود.

گاهی دانشگاه این خوابگاه را برای دانشجویان خود تامین می‌کند اما آن‌ها ملزم به تامین خوابگاه نیستند. در این شرایط می‌توانید با چند دانشجوی دیگر که به دنبال گرفتن خوابگاه در طول دوران تحصیل خود هستند، همراه شوید و یک آپارتمان اجاره کنید تا اجاره‌بها بین همه شما تقسیم شود.

هزینه خرید مسکن در چین

اگر از نظر مالی مشکل ندارید، خرید خانه، بهترین انتخاب برای شما خواهد بود؛ زیرا محلی برای سکونت خود در طول دوران تحصیل تهیه می‌کنید که نیاز شما را تامین می‌کند. از سوی دیگر، هر لحظه که بخواهید، می‌توانید مسکن خود را برای فروش بگذارید تا سرمایه شما نقد شود. اگر در مکان خوبی اقدام به خرید مسکن کرده باشید؛ می‌توانید در پایان تحصیل، از فروش آن سود مناسبی کسب کنید. می‌دانید که مسائل و موضوعات مختلفی در هزینه خرید مسکن نقش دارند اما برای آگاهی کلی از هزینه خرید خانه، می‌توانید از جدول زیر کمک بگیرید:

کمک بگیرید:

هزینه خرید هر متر مربع آپارتمان پکن هانگژو تیانجین شیامن
 در مرکز شهر ۲۰۳۶۰ دلار ۸۷۷۹ دلار ۶۲۷۹ دلار ۱۱۲۵۸ دلار
در خارج از شهر ۱۰۵۴۴ دلار ۵۲۰۰ دلار ۲۰۹۴ دلار ۴۵۵۶ دلار

هزینه غذا در چین

حال که با مهم‌ترین هزینه زندگی در چین یعنی هزینه مسکن آشنا شدید، نوبت آگاهی یافتن از هزینه غذا در چین است. بخش جدایی‌ناپذیر هزینه زندگی دانشجویی در چین، مربوط به خورد و خوراک است که می‌تواند محدود به غذاهای سلف‌سرویس دانشگاه یا خرید مواد اولیه برای تهیه غذای خانگی باشد. گاهی نیز ممکن است خود را به رستوران دعوت کنید تا چیزی را جشن بگیرید. برای اینکه بتوانید در یک نگاه، همه اطلاعات را بررسی کنید؛ ما دو جدول مجزا را تهیه کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید: بورسیه دولتی چین 

 

ابتدا با هزینه هر وعده غذایی در رستوران آشنا شوید:

محل رستوران پکن بوژو هایکو شنژن چانگده
هزینه یک وعده غذا در رستوران ۴.۳ دلار ۱.۱ دلار ۲.۶ دلار ۴.۳ دلار ۲.۹ دلار

 

در جدول زیر می‌توانید با بررسی قیمت مواد اولیه، برآورد مناسبی از هزینه غذا در چین برای خود داشته باشید:

کالا یک کیلو برنج یک کیلو مرغ یک کیلو گوشت یک لیتر شیر ۳۰ عدد تخم‌مرغ یک کیلو پنیر یک کیلو گوجه‌فرنگی یک کیلو سیب‌زمینی یک کیلو پیاز
قیمت ۱ دلار ۴ دلار ۱۲.۷ دلار ۲ دلار ۴.۷ دلار ۱۳ دلار ۱.۳ دلار ۰.۸ دلار ۱ دلار

هزینه حمل و نقل در چین

چین کشور بزرگی است که بیش‌از ۱ میلیارد نفر جمعیت دارد. مردم برای جابه‌جایی و رفتن به سرکار یا مقصد خود، از سیستم حمل‌ونقل آن استفاده می‌کنند. یک دانشجو نیز اگر ساکن خوابگاه یا خانه‌ای در شهر باشد که از محل دانشگاه فاصله دارد، باید بخشی از بودجه خود را برای سیستم حمل و نقل درنظر بگیرد. حتی دانشجویان ساکن در دانشگاه نیز نیازمند آگاهی از قیمت سامانه حمل‌ونقل هستند زیرا برای خرید کتاب یا موارد دیگر، باید از دانشگاه خارج شوند. بزرگی شهرها نیز اجازه نمی‌دهد که همیشه مسیر را پیاده طی کنید.

جالب است بدانید که هزینه حمل‌ونقل در چین با توجه به شهر متفاوت است. جدول زیر شما را با هزینه‌های مربوطه آشنا می‌سازد.

هزینه حمل و نقل پکن هانگژو تیانجین شیامن
بلیط یک‌نفره سیستم حمل‌ونقل عمومی ۰.۸ دلار ۰.۵ دلار ۰.۳ دلار ۰.۳ دلار
تاکسی برای مسافت ده کیلومتری ۴.۵ دلار ۳.۹ دلار ۳.۵ دلار ۳.۲ دلار

سایر هزینه های زندگی

هزینه زندگی دانشجویی در چین فقط شامل مخارج حمل‌ونقل، پوشاک، مسکن، غذا و… نمی‌شود. هزینه‌های درخواست ویزا، شهریه دانشگاه، تهیه بیمه، خرید بلیط هواپیما برای رفتن به چین یا برگشت به ایران و… سایر هزینه‌های تحصیل در چین است.

تحصیل در دانشگاه‌های دولتی چین بین ۲.۵ تا ۱۰ هزار دلار در سال است. اگرچه بورسیه تحصیلی یا امکان یادگیری رایگان نیز با توجه به شرایط خاص آن برای دانشجویان وجود دارد.

البته دانشگاه‌ های خصوصی چین شهریه بیشتری دارند؛ برای اکثر آن‌ها باید ۳۰ هزار دلار در سال بپردازید. برای بعضی از رشته‌ها نیز این مبلغ به ۴۰ الی ۵۰ هزار دلار در سال می‌رسد.

اگر دانشجو بخواهد یک رشته ورزشی، مهارت مکمل یا صرفا تمرین باشگاهی را همراه با درس خود ادامه دهد؛ باید بودجه‌ای نیز برای این کارها درنظر گرفت.

 

هزینه پوشاک

یکی از نیازهای اساسی هر فرد، تامین پوشاک است که شامل دانشجویان نیز می‌شود. هزینه پوشاک در چین کم بوده و نیازی به بودجه زیادی ندارد. جدول زیر برای آشنایی شما با هزینه شلوار، لباس و کفش آورده شده‌است.

جنس شلوار جین لباس تابستانی کفش ورزشی نایک کفش چرم مردانه
قیمت ۵۹.۵ دلار ۳۵ دلار ۸۳ دلار ۹۰ دلار

می‌دانید که سبک زندگی و نحوه مدیریت مخارج در هزینه نهایی زندگی تاثیرگذار است. اگر از عاشقان مد و تیپ باشید؛ به لباس‌های بیشتر و گران‌تری نیازمند خواهید بود تا رضایت کافی را از پوشش خود داشته باشید.

این مورد درباره بیشتر هزینه‌های زندگی صادق است؛ شما می‌توانید غذای خانگی تهیه کنید یا به رستوران‌های گران‌قیمت بروید؛ می‌توانید از تاکسی دربست یا سرویس حمل‌ونقل عمومی برای جابه‌جایی خود استفاده نمایید؛ پس شما درنهایت روی هزینه نهایی زندگی دانشجویی خود در چین نقش مستقیمی دارید.

 

هزینه تحصیل و زندگی در چین

هزینه تفریح و سرگرمی

چین مکان‌های دیدنی بسیاری دارد که بازدید از آن‌ها می‌تواند بهترین خاطره‌های دوران تحصیل را در ذهن دانشجویان به یادگار بگذارد. بعضی از این دیدنی‌ها مستلزم پرداخت هزینه هستند اما برخی نیز رایگان فرصت ثبت خاطره را برای مراجعان خود فراهم می‌آورند. از مراکز رایگان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مقبره رئیس مائو
  • موزه ملی چین
  • کاخ هنر شانگهای
  • بازار پانجی آیوان
  • موزه ملی هنر

در جدول زیر نیز برخی از بهترین سرگرمی و مکان‌های تفریحی چین را همراه با هزینه موردنیاز برای بازدید آن ذکر کرده‌ایم تا نسبت به آن‌ها آگاهی داشته باشید.

مکان هزینه مکان هزینه
آکواریوم پکن ۲۲ دلار آکواریوم اقیانوسی شانگهای ۲۳ دلار
باغ وحش پکن ۲ الی ۳ دلار پارک پرورش پانداهای غول‌پیکر ۴ الی ۷ دلار
بازدید از دیوار چین با تلکابین ۸ الی ۲۳ دلار کاخ تابستانی پکن ۳ الی ۹ دلار
ورودی دیوار چین ۴ الی ۹ دلار کاخ پوتالا در لهاسا ۱۵ الی ۳۰ دلار

هزینه کتاب و لوازم التحریر

هر دانشجو با توجه به رشته تحصیلی و کتاب‌هایی که در هر ترم توسط اساتید معرفی می‌شوند، باید بودجه‌ای را برای خرید کتاب و لوازم التحریر کنار بگذارد. اگرچه رشته تحصیلی و نوع کتاب‌ها در هزینه نهایی تاثیر زیادی دارند اما می‌توان گفت که هر دانشجو در طول یک ترم باید مبلغی بین ۲۰۰ الی ۳۳۰ یوان را به‌عنوان هزینه کتاب و لوازم التحریر درنظر بگیرد.

هزینه ارتباطات

در دنیای امروز همه به اینترنت نیازمند هستیم. اینترنتی که دسترسی به منابع روز دنیا و محتواهای آموزشی را فراهم می‌کند. امکان خرید اینترنتی کتاب و محصولات را به وجود می‌آورد. دسترسی به سایت‌های دانشگاه، فضاهای آموزشی مکمل مثل یوتوب و تمایل جهان به سمت هوش مصنوعی و سایر ابزارهای نیازمند فضای وب سبب می‌شود که دانشجویان نیز نیازمند اینترنت باشند.

با مراجعه به جدول زیر، می‌توانید هزینه اینترنت در چند شهر چین را با هم مقایسه کنید.

هزینه ارتباطات پکن هانگژو تیانجین شیامن
۶۰ مگابایت اینترنت ۲۳ دلار ۱۲.۵ دلار ۱۳.۸ دلار ۱۴.۴ دلار

اگرچه اینترنت بیشتر نیازهای ارتباطی را برآورده می‌کند اما نمی‌تواند جایگزین کامل سیم‌کارت و سرویس‌های پیامکی باشد. هزینه کمی را نیز برای این بخش درنظر بگیرید.

بیشتر بخوانید:‌ دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت در چین 

سایر هزینه های پیش بینی نشده

بخشی از زندگی، رویدادهای غیرمنتظره آن است. این رویدادها می‌توانند خوشایند باشند مانند قبولی در رشته تحصیلی موردعلاقه یا گرفتن بورسیه تحصیلی. گاهی نیز ناخوشایند هستند مانند سرماخوردگی، تصادف، سرقت و… که می‌توانند هزینه‌های پیش‌بینی نشده‌ای را برای شخص ایجاد کنند. برای همین توصیه می‌شود، همیشه مقداری پول برای رویدادهای غیرمنتظره کنار بگذارید تا هنگام لزوم بتوانید با کمک آن، مشکل ایجاد شده را بهتر مدیریت کنید و محتاج دیگران نشوید.

 

اشتراک گذاری این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

درخواست مشاوره