جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم 2024

لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم 2024

مهاجرت تحصیلی یکی از راه‌های ارتقای سطح علمی است که برای دانشجویان امکان تحصیل در برترین دانشگاه‌های جهان، بهره‌مندی از فرصت‌های شغلی و زندگی ایده‌آل را به ارمغان می‌آورد. اما خوب است قبل از انتخاب دانشگاه موردنظر خود برای اپلای، نکاتی را در مورد اعتبار آنها بدانیم.

دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم ایران، دانشگاه‌هایی هستند که مدارک تحصیلی آن‌ها توسط این وزارتخانه به رسمیت شناخته می‌شود و استانداردهای آموزشی و پژوهشی مورد نیاز را برآورده می‌کند. این دانشگاه‌ها در سراسر جهان واقع شده‌اند و برخی از آن‌ها در زمره برترین و معتبرترین دانشگاه‌های جهان هستند. بسیاری از دانشجویان ایرانی که علاقه‌مند به ادامه تحصیل در خارج از کشور هستند، از این دانشگاه‌ها برای انتخاب مقطع و رشته خود استفاده می‌کنند. در این مقاله، ما به بررسی دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم ایران در جهان می‌پردازیم و نکات مهمی را در مورد شرایط و فرآیند مهاجرت تحصیلی به این کشورها ارائه می‌دهیم.

مشاوره مهاجرت تحصیلی
لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم 2024

مشاوره لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم 2024

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

بهترین دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم ایران

دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم ایران، بر اساس رتبه‌بندی‌های بین‌المللی مختلف و همچنین شاخص‌هایی مانند کیفیت آموزش، تعداد اساتید و دانشجویان، تعداد مقالات و اختراعات، تأثیرگذاری علمی و اجتماعی و غیره مورد ارزیابی و انتخاب قرار می‌گیرند. در این بین لیستی از دانشگاه‌های برتر و معتبر جهانی به چشم می‌خورد که دارای رتبه‌های بالایی در رشته‌های مختلف علمی و فنی هستند. دانشگاه هاروارد، دانشگاه استنفورد، دانشگاه کمبریج، دانشگاه آکسفورد، دانشگاه میت، دانشگاه کالیفرنیا در برکلی، دانشگاه تورنتو، دانشگاه مک‌گیل، دانشگاه سوربن، دانشگاه ماکس پلانک و دانشگاه مسکو مثال‌هایی از برترین دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم ایران هستند که در رتبه‌بندی‌های معتبر جهانی مانند  QSو THE جایگاه‌های برجسته‌ای دارند. البته لازم به ذکر است که این دانشگاه‌ها فقط بخشی از دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم ایران هستند. می‌توانید از طریق سایت این وزارتخانه به لیست کامل این دانشگاه‌ها دسترسی داشته باشید.

اخذ پذیرش در دانشگاه‌ های مورد تایید وزارت علوم

شاید مهمترین سوال هر دانشجوی ایرانی که قصد مهاجرت تحصیلی دارد، این باشد که چگونه می‌توانیم در دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم پذیرش بگیریم؟

اینجا به بیان مراحل و شرایط اخذ پذیرش تحصیلی در دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم می‌پردازیم که برخی از این شرایط عبارتند از:

  • انتخاب رشته و مقطع تحصیلی مورد نظر.
  • بررسی لیست دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم بر اساس رتبه‌بندی‌های بین‌المللی و گروه‌بندی‌های الف، ب و ج.
  • تهیه و ترجمه مدارک لازم برای ارسال به دانشگاه‌ها مانند رزومه، توصیه‌نامه، نمونه کار (در صورت لزوم)، گواهی تحصیلی و ریز نمرات.
  • ارسال درخواست پذیرش به دانشگاه‌های انتخابی از طریق سامانه‌های آنلاین یا ایمیل.
  • دریافت نامه پذیرش از طرف دانشگاه‌ها و انتخاب یکی از آن‌ها برای تحصیل.

از دیگر مسائل بااهمیت در این پروسه، می‌توان به این سوال اشاره کرد که چه چیزهایی را باید قبل از شروع تحصیل در دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم بدانیم؟

در این بخش به بیان اطلاعات مفیدی می‌پردازیم که باید قبل از شروع تحصیل در دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم در نظر داشته باشیم. برخی از این اطلاعات عبارتند از:

  • هزینه‌های تحصیلی و زندگی در کشور مقصد و راه‌های کاهش آن‌ها
  • فرهنگ و قوانین کشور مقصد و رعایت احترام و اخلاق در برخورد با مردم و مسئولان آن
  • سیستم آموزشی و ارزیابی دانشگاه‌ها و رعایت استانداردهای علمی و اخلاقی در نوشتن و ارائه مقالات و پروژه‌ها
  • امکانات و فرصت‌های پژوهشی و آموزشی دانشگاه‌ها و استفاده بهینه از آن‌ها
  • فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها و شرکت در آن‌ها برای افزایش دانش و مهارت‌ها و ایجاد روابط مثبت

مدارک زبان مورد نیاز برای تحصیل در دانشگاه‌ های مورد تایید وزارت علوم

حتماً برایتان سوال است که چرا برای تحصیل در دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم باید مدرک زبان داشته باشیم؟ از آنجا که دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم معمولاً دانشگاه‌های با رتبه بین‌المللی خوب هستند، داشتن مهارت‌های زبانی مرتبط با دانشگاه و کشور مقصد برای فعالیت‌های پژوهشی پیشرفته اهمیت بالایی پیدا می‌کند. برخی از دلایل این اهمیت عبارتند از:

  • اثبات توانایی زبانی برای ارتباط با اساتید و دانشجویان و دسترسی به منابع علمی
  • افزایش شانس پذیرش تحصیلی در دانشگاه‌های معتبر و رقابتی
  • امکان دریافت بورسیه و تخفیف شهریه بر اساس نمره زبان
  • امکان اخذ ویزای تحصیلی و اقامت بعد از تحصیل بر اساس مدرک زبان

بسته به کشور مقصد و شرایطی که دانشگاه مقصد برای زبان تحصیل دارد، لازم است زبان‌های مطرح در سطح دنیا را یاد بگیریم. اینجا به انواع مدارک زبانی که توسط دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم پذیرفته می‌شوند می‌پردازیم:

  • آزمون زبان انگلیسی بین‌المللی (IELTS): یکی از معتبرترین و پرطرفدارترین آزمون‌های زبان انگلیسی در جهان است و نمره مورد نیاز برای تحصیل در دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم بین 5.5 تا 7.5 متغیر است.
  • آزمون زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی (TOEFL): یکی دیگر از معروف‌ترین و مورد اعتمادترین آزمون‌های زبان انگلیسی است. سیستم نمره‌دهی در آزمون تافل متفاوت از آیلتس است. در این سیستم، نمره تا سقف 120 تعریف می‌شود و نمره مورد نیاز برای تحصیل در دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم بین 60 تا 100 و بیشتر متغیر است.
  • آزمون زبان فرانسه (DELF/DALF): برای تحصیل در دانشگاه‌های فرانسه یا دیگر کشورهای فرانسوی زبان مورد استفاده قرار می‌گیرد و نشان‌دهنده مهارت‌های زبان فرانسوی است. در این آزمون، نمره مورد نیاز برای تحصیل در دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم بین B1 تا C2 متغیر است.
  • آزمون زبان آلمانی (TestDaF/DSH): برای اثبات توانایی زبان آلمانی برای تحصیل در دانشگاه‌های آلمان یا دیگر کشورهای آلمانی زبان مورد استفاده قرار می‌گیرد. نمره مورد نیاز برای تحصیل در دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم بین TDN 3 تا TDN 5 متغیر است.
  • آزمون زبان ترکی (TÖMER): این آزمون برای سنجش توانایی زبان ترکی برای تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه یا دیگر کشورهای ترکی‌زبان استفاده می‌شود که نمره مورد نیاز برای تحصیل در دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم بین C1 تا C2  متغیر است.

شرایط تحصیل در دانشگاه‎‌ های خارج از کشور با تایید وزارت علوم

پس از انتخاب کشور و دانشگاه مورد نظر خود، باید برای اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه اقدام کنید. برای این کار باید به چند نکته توجه کنید:

  • مدرک تحصیلی: برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری، باید مدرک تحصیلی معتبر و مورد تایید وزارت علوم در مقطع پایین‌تر (کارشناسی یا کارشناسی ارشد) را داشته باشید. برای این منظور باید مدرک خود را از طریق سامانه ارزشیابی مدارک تحصیلی وزارت علوم ارزشیابی کنید و گواهی ارزشیابی را درخواست کنید. این گواهی نشان می‌دهد که مدرک شما در چه سطحی از تحصیلات خارج از کشور قابل قبول است.
  • رزومه و انگیزه‌نامه: برای اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه، باید رزومه و انگیزه‌نامه خود را به زبان انگلیسی یا زبان رسمی کشور مقصد ترجمه کرده و به دانشگاه موردنظر ارسال کنید. رزومه شما باید شامل اطلاعات شخصی، تحصیلی، پژوهشی و کاری شما باشد. انگیزه‌نامه شما باید شامل اهداف و علایق تحصیلی و پژوهشی شما، دلایل انتخاب کشور و دانشگاه مورد نظر، ارتباط رشته تحصیلی شما با زمینه پژوهشی دانشگاه و استاد راهنما، و برنامه شما برای بازگشت به کشور پس از تحصیل باشد.
  • توصیه نامه: داشتن توصیه نامه‌هایی از اساتید یا مربیان خود که با شما در زمینه تحصیلی یا پژوهشی همکاری داشته‌اند، کار شما را در مسیر اپلای راحت‌تر می‌کند. توصیه نامه‌ها باید به زبان انگلیسی یا زبان رسمی کشور مقصد نوشته شده و مهر و امضای اساتید را داشته باشند. توصیه نامه‌ها باید شامل ارزیابی اساتید یا مربیان از شما در زمینه توانایی‌های تحصیلی، پژوهشی، اخلاقی و اجتماعی شما باشند.
  • نمونه کار: برای اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه، باید نمونه کارهایی از تحصیلات یا پژوهش‌های خود که مرتبط با رشته و زمینه مورد نظر شما هستند، ارسال کنید. نمونه کارها می‌توانند شامل پایان‌نامه، مقاله، پروژه، پوستر، ارائه، گزارش، نرم‌افزار، وب‌سایت و غیره باشند. نمونه کارها باید به زبان انگلیسی یا زبان رسمی کشور مقصد نوشته شده و مورد تأیید وزارت علوم باشند.

مراحل تحصیل در دانشگاه‌ های مورد تایید وزارت علوم در خارج از کشور

همان طور که می‌دانید هر مقطع تحصیلی در خارج از کشور، مراحل خاص خود را دارد که باید از آنها مطلع باشیم تا بتوانیم برای طی کردن هر چه بهتر این مسیر، لوازم مورد نیازش را فراهم کنیم و برایشبرنامه‌ریزی کنیم. این مراحل به مواردی مانند انتخاب کشور و دانشگاه، اخذ پذیرش و اخذ ویزا بستگی دارد. در ادامه به طور مختصر به هر کدام از این موارد می‌پردازیم:

انتخاب کشور و دانشگاه

اولین قدم برای تحصیل در خارج از کشور، انتخاب کشور و دانشگاه مناسب برای رشته و مقطع مورد نظر شماست. برای این کار باید به چند نکته توجه کنید:

  • سطح علمی و اعتبار دانشگاه: دانشگاهی که قصد تحصیل در آن را دارید، باید از دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم باشد. این دانشگاه‌ها بر اساس سه نظام رتبه‌بندی بین‌المللی Times، QS و Shanghai سطح‌بندی شده‌اند و در سایت اداره کل امور دانش‌آموختگان وزارت علوم قابل مشاهده هستند. شما باید دانشگاهی را انتخاب کنید که در گروه الف (ممتاز) یا گروه ب (خوب) قرار داشته باشد. برای مقطع دکتری، فقط دانشگاه‌های گروه الف و ب مورد قبول هستند.
  • هزینه تحصیلی و زندگی: بسته به کشور و دانشگاهی که انتخاب می‌کنید، هزینه تحصیلی و زندگی شما متفاوت خواهد بود. برخی از کشورها و دانشگاه‌ها شهریه بالایی از دانشجویان خارجی دریافت می‌کنند و برخی دیگر شهریه پایین‌تر یا حتی رایگان دارند. همچنین برخی از کشورها و شهرها هزینه زندگی بالایی دارند و برخی دیگر هزینه زندگی پایین‌تری دارند. شما باید با توجه به بودجه و امکانات خود، کشور و دانشگاهی را انتخاب کنید که بتوانید هزینه‌های تحصیلی و زندگی خود را تأمین کنید.
  • زبان و فرهنگ: برای تحصیل در خارج از کشور، باید زبان رسمی کشور و یا زبان آموزشی دانشگاه را بلد باشید. برای این منظور باید آزمون‌های زبانی معتبری مانند TOEFL یا IELTS را بگیرید و نمره مورد نیاز دانشگاه را کسب کنید. همچنین باید با فرهنگ و آداب و رسوم کشور و شهری که قصد تحصیل در آن را دارید، آشنا شوید و احترام بگذارید.

اخذ پذیرش برای قبولی در دانشگاه‌ های مورد تایید وزارت علوم

پس از انتخاب کشور و دانشگاه مورد نظر، نوبت به اقدام برای اخذ پذیرش می‌رسد. برای این کار، باید مدارک تحصیلی و سوابق خود را به دانشگاه ارسال کنید و منتظر پاسخ دانشگاه بمانید.

اخذ ویزا دانشجویی

پس از دریافت پاسخ دانشگاه مبنی بر اخذ پذیرش تحصیلی، باید برای اخذ ویزای دانشجویی از سفارت کشور مقصد اقدام کنید. برای این کار باید به چند نکته توجه کنید:

  • مدارک لازم: برای اخذ ویزا دانشجویی، باید مدارکی را که سفارت کشور مقصد از شما خواسته است، تهیه و ارائه کنید. این مدارک ممکن است بسته به کشور مقصد متفاوت باشند، اما معمولاً شامل موارد زیر هستند:
    • پاسپورت معتبر و کپی آن.
    • عکس رنگی با ابعاد مورد نیاز سفارت.
    • فرم درخواست ویزا که از سایت سفارت قابل دانلود است.
    • گواهی پذیرش تحصیلی از دانشگاه.
    • گواهی ارزشیابی مدرک تحصیلی از وزارت علوم.
    • گواهی زبان انگلیسی یا زبان رسمی کشور مقصد.
    • گواهی تأمین مالی برای هزینه‌های تحصیلی و زندگی.
    • گواهی سلامت جسمی و روحی.
    • گواهی بیمه سلامت.
    • گواهی کسب واکسن مورد نیاز.
    • گواهی عدم سوء پیشینه کیفری.
  • هزینه ویزا: برای اخذ ویزای دانشجویی، هزینه‌ای تحت عنوان هزینه ویزا، که بسته به کشور مقصد متفاوت است، پرداخت می‌کنید. این هزینه معمولاً به صورت آنلاین یا از طریق بانک انجام می‌شود و رسید آن را باید در زمان مصاحبه با سفارت ارائه کنید.
  • مصاحبه با سفارت: مصاحبه‌ای شفاهی با سفارت کشور مقصد برای اخذ ویزای دانشجویی صورت می‌گیرد. به این منظور، لازم است از طریق سایت یا تلفن سفارت مربوطه، یک وقت مصاحبه رزرو کنید. به یاد داشته باشید که در زمان مصاحبه حتماً مدارک خود را به همراه داشته باشید. طی مصاحبه سوالاتی با شما مطرح می‌شود تا پاسخ دهید. سوالات ممکن است در مورد اهداف و برنامه تحصیلی و زندگی شما، دلایل انتخاب کشور و دانشگاه مورد نظر، ارتباط شما با کشور ایران و خانواده و دوستان شما، و تأیید شما برای بازگشت به کشور پس از تحصیل باشند. برای موفقیت در مصاحبه، اصل صداقت را رعایت کنید و سعی کنید با حفظ خونسردی و اعتماد به نفس پاسخ دهید و از پاسخ‌های کلی و مبهم خودداری کنید.

مزایای تحصیل در دانشگاه‌ های خارج از کشور

یکی دیگر از سوالاتی که ممکن است برای شما عزیزان علاقه‌مند به مهاجرت تحصیلی پیش بیاید، می‌تواند این باشد که تحصیل در دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم چه مزایایی دارد؟ اینجا به چند مورا از این مزایا اشاره می‌کنیم که عبارتند از:

  • اطمینان از کیفیت آموزشی و پژوهشی دانشگاه‌ها.
  • امکان معادل‌سازی مدارک تحصیلی پس از بازگشت به کشور.
  • امکان اخذ معافیت تحصیلی از نظام وظیفه.
  • امکان اخذ بورسیه و تسهیلات مالی از طرف دانشگاه‌ها یا سازمان‌های دیگر.
  • امکان ارتباط با اساتید و دانشجویان برجسته و برقراری شبکه‌های علمی و حرفه‌ای.

جمع بندی

یکی از دغدغه‌های اصلی دانشجویان این است که با شناخت لیست دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم، از میان دانشگاه‌های مختلف بهترین دانشگاه را جهت تحصیل انتخاب کنند. هر ساله در سه ماهه آخر، وزارت علوم یک لیست از دانشگاه‌های مورد تایید خود را منتشر می‌کند که دانشجویان بر اساس آن می‌توانند جهت مهاجرت تحصیلی اقدام کنند.

دانشجویان برای این که بتوانند مراحل اخذ و پذیرش در دانشگاه را به بهترین شکل انجام دهند، در صورت عدم آگاهی لازم، کافی است از یک مجموعه معتبر جهت ثبت نام استفاده کنند تا بدون دغدغه بتوانند مراحل پذیرش خود را طی کنند.  مشاوران برجسته و وکلای گروه مهاجرتی امیدار دوشادوش شما در مسیر مهاجرت تحصیلی هستند تا شما را در این راه پشتیبانی و راهنمایی کنند. اگر نیاز به اطلاعات بیشتری در خصوص لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم ایران در سال 2024 دارید ، میتونید با ما تماس بگیرید و بصورت رایگان از مشاوره کارشناسان ما استفاده کنید.

مشاوره لیست دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم 2024

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد