Search
Close this search box.
تحصیل دندان پزشکی در ترکیه

تحصیل دندانپزشکی در ترکیه

امکان سفر به ترکیه بدون ویزا یکی از مهم ترین مزایای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه محسوب می‌شود. از این رو، متقاضیان می‌توانند به راحتی وارد این کشور شده و در آنجا برای دریافت اقامت تحصیلی اقدام کنند. علاوه بر این، هزینه‌های مناسب دانشگاه و زندگی و امکانات فراوان ترکیه، فرهنگ نزدیک به ما ، شرایط دانشگاه و رنکینگ آن ، سبب شده تا بسیاری از دانشجویان ایرانی تحصیل در ترکیه را انتخاب کنند. در این مطلب بصورت کامل این موارد را با هم بررسی می‌کنیم .

مشاوره مهاجرت تحصیلی
تحصیل دندانپزشکی در ترکیه

شرایط تحصیل دندانپزشکی در ترکیه چیست ؟

اگر قصد تحصیل دندانپزشکی در ترکیه را دارید باید پیش از هر چیز دارای مدرک دیپلم بوده و یا حداقل در سال آخر دبیرستان مشغول به تحصیل باشید. سپس باید در یکی از آزمون‌های ورودی مورد تایید دانشگاه مورد نظر خود شرکت کنید. برای این منظور، متقاضیان باید در یکی از آزمون‌‌های ورودی YOS یا  SAT شرکت کنند و بعد از کسب نمره قبولی در این آزمون‌‌ها، امکان ورود به دانشگاه مورد نظر خود را خواهند داشت. البته آزمون YOS فراگیرتر است و دانشگاه‌‌های بیشتری نتیجه آن را معیار پذیرش خود قرار داده اند. ذکر این نکته لازم است که هر دانشگاه نمره‌‌های متفاوتی برای قبولی در این آزمون در نظر گرفته است.

برخی از دانشگاه‌‌‌های خصوصی ترکیه بدون آزمون نیز دانشجو می‌پذیرند. این دانشگاه‌‌ها هر ساله سهمیه مشخصی برای پذیرش دانشجویان خارجی در نظر می‌گیرند. از شرایط مورد نیاز برای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه بدون آزمون، ارائه مدرک دیپلم با معدل بالا و مدرک زبان انگلیسی معتبر مانند آیلتس یا تافل است.

 همچنین، برای تحصیل دندانپزشکی به زبان انگلیسی در برخی از دانشگاه‌‌های ترکیه، متقاضی پس از کسب قبولی در آزمون ورودی باید مدرک آیلتس یا تافل با حداقل نمره مورد تایید دانشگاه را هم ارائه دهد. در ادامه قصد داریم آزمون‌‌های ورودی دانشگاه‌های ترکیه را به طور مختصر معرفی کنیم. 

تحصیل رشته دندانپزشکی بدون آزمون ورودی و مدرک زبان در دانشگاههای خصوصی و دولتی ترکیه امکانپذیره. همچنین میتونید از انواع بورسیه و تخفیف در شهریه بهره مند بشید، همین الان روی دکمه مشاوره رایگان بزنید و فرم رو کامل کنین تا کارشناسای ما باهاتون تماس بگیرن و شرایطتون رو بررسی کنن.

آزمون‌‌های ورودی دانشگاه‌های ترکیه

 

آزمون YOS

آزمون یوس ‌(YOS) مختص دانشجویان خارجی است که قصد دارند در کشور ترکیه در دانشگاه های دولتی تحصیل کنند. این آزمون به صورت جداگانه توسط دانشگاه‌‌‌های دولتی و خصوصی کشور ترکیه برگزار می‌گردد. آزمون YOS از دو بخش تشکیل شده است؛ بخش اول آن شامل سوالاتی از دروس ریاضی و هوش است و در بخش دوم، میزان مهارت فرد به زبان ترکی ارزیابی می‌شود.

 

آزمون SAT

شرط پذیرش دانشجو در برخی از دانشگاه‌‌های پزشکی ترکیه، کسب حداقل نمره مورد نظر در دانشگاه در آزمون SAT است؛ این آزمون به زبان انگلیسی برگزار می‌گردد. متقاضیانی که قصدتحصیل دندانپزشکی در ترکیه در دانشگاه های خصوصی را دارند، معمولا در آزمون SAT شرکت می‌کنند. این آزمون چندین بار در سال برگزار می‌شود. آزمون SAT در واقع معیاری برای برگزیدن دانش آموزان برتر برای ادامه تحصیل در دانشگاه است و نتایج آن برای دانشگاه‌‌های کشورهای دیگر مانند آمریکا، اسکاندیناوی، استرالیا، کانادا و غیره نیز معتبر خواهد بود.

آزمون TOMER

اگر دانشجو حداقل نمره قابل قبول در آزمون YOS را کسب نکند، باید دوره زبان ترکی  TOMERرا بگذراند و نمره قبولی را در آزمون آن به دست آورد. آزمون تومر (Tomer)، یک آزمون معتبر برای دریافت مدرک زبان ترکی است. در واقع قبولی در این آزمون نشان می‌دهد که دانشجو از دانش کافی برای تحصیل به زبان ترکی برخوردار است. این آزمون توسط بیشتر دانشگاه‌‌های ترکیه و همچنین در ایران در شهرهای تهران و تبریز برگزار می‌گردد.

آزمون DUS

آزمون DUS مربوط به اخذ تخصص دندانپزشکی در ترکیه است. این آزمون هر ساله از طرف دانشگاه‌‌های دولتی و خصوصی ترکیه برگزار می‌شود. دانشجوهای متقاضی تحصیل در مقاطع عالی دندانپزشکی باید برای این آزمون ثبت‌ نام کنند. این آزمون به زبان ترکی و شامل دو بخش است؛ بخش اول دانش عمومی دندانپزشکی و بخش دوم مربوط به دانش کلینیکی است.

برای آشنایی با آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های ترکیه به این صفحه مراجعه کنید

تحصیل دندانپزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی یا ترکی ؟

 

دندانپزشکی در ترکیه به زبان‌‌های انگلیسی یا ترکی ارائه می‌شود. در صورتی که دانشگاه انتخابی شما به زبان ترکی باشد، می‌‌بایست ترجیحا مدرک زبان ترکی Tömmer داشته باشید؛ دانشگاه‌های انگلیسی زبان نیز معمولا مدرک زبان آیلتس یا تافل را قبول می‌کنند. مدت زمان تحصیل دندانپزشکی در ترکیه معمولا ۵ سال است. 

در سال‌های پایان تحصیل، دانشجو موظف است در محیط بیمارستانی به صورت عملی، آموزش‌‌ها و مهارت‌‌های لازم را یاد بگیرد. دانشگاه‌‌های ترکیه بر اساس زبان انگلیسی و ترکی یک سری شرایط را مدنظر قرار می‌دهند و سطح مهارت و تسلط دانشجویان به زبان انگلیسی یا ترکی ارزیابی می‌شود.

 هزینه تحصیل دندانپزشکی در ترکیه

با توجه به نوع دانشگاه دولتی یا خصوصی ، هزینه تحصیل در ترکیه متفاوت است . هزینه تحصیل در دانشگاه های خصوص که آزمون ورودی ندارند سالی بین ۹۵۰۰ تا ۱۵۰۰هزار دلار در سال و در در دانشگاه های دولتی که کنکور سراسری دارند ۲۰ تا ۵۰ هزار لیر سالانه است. البته امکان دریافت بورسیه‌های تحصیلی ترکیه برای دانشجویان وجود دارد که در این صورت، شهریه به صورت قابل توجهی کاهش می‌یابد.

مدارک لازم برای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه

 

برخی از مهم‌ترین مدارک لازم برای پذیرش و تحصیل دندانپرشکی در ترکیه به شرح زیر است:

  • مدرک دیپلم دبیرستان
  • ریز نمرات دبیرستان
  • مدرک قبولی در آزمون ورودی دانشگاه
  • فرم درخواست پذیرش از دانشگاه
  • مدرک زبان انگلیسی آیلتس یا تافل یا تومر (در صورت نیاز)
  • رسید پرداخت هزینه‌‌های پذیرش

متقاضیان تحصیل دندانپزشکی در ترکیه در صورتی که در یکی از دانشگاه‌‌های این کشور پذیرفته شوند، نیاز به اخذ ویزای تحصیلی دارند. برخی از مدارک لازم جهت ارائه به سفارت ترکیه برای دریافت ویزای تحصیلی به شرح زیر است:

  • پاسپورت معتبر با اعتبار لازم
  • فرم تکمیل شده درخواست ویزای تحصیلی ترکیه
  • نامه پذیرش از دانشگاه
  • گواهی تمکن مالی متقاضی
  • رسید پرداخت هزینه‌‌های ویزا
  • گواهی سو پیشینه متقاضی
  • گواهی سلامت پزشکی
  • بیمه درمانی
  • عکس پرسنلی
 

بهترین دانشگاه‌‌های ترکیه برای تحصیل دندانپزشکی

برخی از بهترین دانشگاه‌‌های برای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه به شرح زیر است:

دانشگاه حاجت ‌تپه (Hacettepe University)

دانشگاه حاجت‌ تپه یک دانشگاه دولتی است که در آنکارا پایتخت کشور ترکیه واقع شده است. این دانشگاه یکی از معتبرترین مراکز آموزش پزشکی ترکیه بوده و از لحاظ علمی، جایگاه اول دانشگاه‌‌های ترکیه را دارد.

دانشگاه آنکارا (Ankara University)

دانشگاه آنکارا یک دانشگاه دولتی است که پردیس اصلی آن در نزدیکی آنکارا واقع شده است. این دانشگاه دارای خوابگاه‌‌های دانشجویی با قیمت مناسب و امکانات رفاهی خوب است و کمک هزینه‌‌های تحصیلی متنوعی به دانشجویان اعطا می‌کند. دانشگاه آنکارا برای پذیرش دانشجویان خارجی دو آزمون YOS و SAT  را در نظر گرفته است؛ البته این دانشگاه با شرط معدل هم دانشجو می‌گیرد.

دانشگاه استانبول (Istanbul University)

یکی از دانشگاه های دولتی واقع در شهر استانبول که از قدیمی‌ترین مراکز آموزشی این کشور محسوب می‌شود دانشگاه استانبول است. این دانشگاه به دلیل اعتبار بالایی که دارد، مورد توجه دانشجویان ایرانی علاقمند به تحصیل دندانپزشکی در ترکیه است. پذیرش در آزمون YOS شرط ورود به این دانشگاه است.

دانشگاه جراح پاشا استانبول (Istanbul University-Cerrahpaşa)

دانشگاه جراح پاشا یک دانشگاه خصوصی در شهر استانبول است. این دانشگاه یکی از مراکز علمی پیشرو در زمینه آموزش پزشکی بوده و دارای مراکز پژوهشی پیشرفته و مجهز است؛ از دو زبان انگلیسی و ترکی استانبولی در دانشگاه برای آموزش استفاده می‌‌شود. برای پذیرش از دانشگاه جراح پاشا باید در یکی از دو آزمون YOS یا SAT نمره قبولی دریافت کنید.

دانشگاه کوچ (Koç University)

یک دانشگاه تحقیقاتی خصوصی است که در شهر استانبول واقع شده است. رشته دندانپزشکی در دانشگاه کوچ به زبان انگلیسی تدریس می‌شود. این دانشگاه از طریق دو آزمون SAT و ACT اقدام به پذیرش دانشجو می‌نماید. دانشگاه کوچ به دانشجویان ممتاز کمک هزینه و بورس تحصیلی اعطا می‌کند. بیمارستان دانشگاه کوچ ترکیه بسیار بزرگ و پیشرفته است.

دانشگاه آجی بادام (Acıbadem University)

دانشگاه آجی بادام یکی از بهترین دانشگاه‌‌های خصوصی ترکیه است که در شهر استانبول قرار دارد. رشته دندانپزشکی در این دانشگاه به زبان انگلیسی و ترکی تدریس می‌شود. راه‌‌های ورود به دانشگاه آجی بادام آزمون YOS، آزمون SAT و پذیرش بدون آزمون است.

دانشگاه آکدنیز (Akdeniz University)

دانشگاه آکدنیز یکی از دانشگاه‌‌های دولتی شهر آنتالیا است. شرط پذیرش در این دانشگاه، قبولی در آزمون YOS است. همچنین زبان آموزشی در دانشگاه آکدنیز ترکی است و متقاضیان باید به زبان ترکی مسلط بوده و مدرک TOMER ارائه دهند. این دانشگاه دارای امکانات علمی، آموزشی و رفاهی بسیار خوبی است.

دانشگاه آتاتورک (Atatürk University)

دانشگاه آتاتورک یک دانشگاه دولتی در شهر ارزروم ترکیه است. زبان تدریس این دانشگاه به دو زبان ترکی و انگلیسی است. قبولی در آزمون YOS یا SAT و ارائه مدرک زبان انگلیسی مانند تافل یا مدرک زبان ترکی TOMER شرط پذیرش در این دانشگاه است.

دانشگاه باهچه شهیر (Bahçeşehir University)

دانشگاه باهچه شهیر یکی از بهترین دانشگاه‌‌های خصوصی ترکیه است که در شهر استانبول واقع شده است. این دانشگاه بسیار معتبر و پیشرفته بوده و تدریس در آن به زبان انگلیسی هم انجام می‌شود.

دانشگاه باشکنت (Başkent University)

دانشگاه باشکنت یکی از دانشگاه‌‌های خصوصی ترکیه است که در شهر آنکارا قرار دارد. این دانشگاه در رشته‌‌‌های پزشکی، بسیار معروف است. برای ورود به دانشگاه باشکنت می‌توانید از طریق یکی از آزمون‌‌های YOS یا SAT اقدام کنید.

تحصیل دندان پزشکی و مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در ترکیه

بعد از فارغ‌التحصیلی در رشته دندان پزشکی، شما می‌توانید برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد یا تحصیل دکتری در ترکیه، از بورسیه‌های مختلف دولتی یا خصوصی استفاده کنید. در این صورت، شما باید در آزمون ALES شرکت کنید و نمره مناسبی را بگیرید. مدت زمان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد ۲ سال و در مقطع دکتری ۴ سال است.

 مقطع کارشناسی

تحصیل دندانپزشکی در ترکیه در مقطع کارشناسی به مدت ۵ سال است. در این مدت، دانشجویان با مباحث مختلفی در زمینه‌ی دندانپزشکی آشنا می‌شوند. این مباحث شامل آناتومی دهان و دندان، فیزیولوژی دهان و دندان، پاتولوژی دهان و دندان، پریودنتیکس، ترمیمی، پروتزهای دندانی، جراحی دهان و فک و صورت، ارتودنسی و اندودانتیکس می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد تحصیل مقطع کارشناسی در کشور ترکیه می‌توانید به صفحه تحصیل کارشناسی در ترکیه مراجعه کنید.

مقطع کارشناسی ارشد

پس از فارغ‌التحصیلی از مقطع کارشناسی، دانشجویان می‌توانند در مقطع کارشناسی ارشد دندانپزشکی ادامه تحصیل دهند. این مقطع به مدت ۲ سال است و دانشجویان در آن می‌توانند در یکی از گرایش‌های زیر تخصص‌افزایی کنند:
  • جراحی دهان و فک و صورت
  • ارتودنسی
  • پروتزهای دندانی
  • ایمپلنت‌های دندانی
  • جرمگیری دندان و لثه
  • ریشه‌کشی و ترمیم دندانی
  • دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی
برای آشنایی بیشتر با شرایط اخذ پذیرش در این مقطع تحصیلی در ترکیه به صفحه تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه مراجعه کنید.
 

 بازار کار دندانپرشکی در ترکیه

فارغ التحصیلان خارجی دانشگاه‌‌های دندانپزشکی ترکیه، پس از اخذ مدرک تحصیلی خود می‌توانند در این کشور کار کنند. البته شرایط حقوقی و فرآیند قانونی خاصی دارد که باید طی شود‌.  این دسته از افراد پس از پایان تحصیلات خود باید اقامت دانشجویی خود را به مدت یک سال و به منظور پیدا کردن کار ضمن تحصیل در ترکیه، تمدید نمایند. 

البته دانشجویان دندانپزشکی در حین تحصیل هم با اخذ مجوز کار پاره وقت دانشجویی می‌توانند کار کنند و از این طریق بخشی از هزینه‌‌های تحصیل و زندگی خود را تامین نمایند. در صورتی که دانشجو مسلط به زبان ترکی باشد، راحت‌تر می‌تواند کار پیدا کند.

حتی دندانپزشکانی که خارج از ترکیه درس خوانده‌اند هم می‌توانند در این کشور به کار بپردازند؛ این افراد برای اخذ ویزای کار ترکیه باید مدرک خود را در این کشور، معادل سازی کنند و شهروند ترکیه باشند. امکان سفر به ترکیه بدون ویزا یکی از مهم‌ترین مزایای تحصیل دندانپزشکی در ترکیه است. علاوه بر این، هزینه‌های مناسب زندگی و امکانات فراوان ترکیه سبب شده تا بسیاری از دانشجویان ایرانی آن را برای تحصیل انتخاب کنند..

درخواست مشاوره