Search
Close this search box.
تحصیل پزشکی در ترکیه

تحصیل پزشکی در ترکیه

آیا مهاجرت تحصیلی به ترکیه فکر خوبی است؟ تحصیل در ترکیه مزیت خاصی دارد؟ اگر بخواهم در ترکیه تحصیل کنم، شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه چیست و چطور می‌توانم پذیرش تحصیلی ترکیه را در رشته پزشکی دریافت کنم؟ اصلا هزینه تحصیل رشته پزشکی در ترکیه چقدر است؟ اگر قصد مهاجرت به ترکیه برای تحصیل را داشته باشید، احتمالا این سوال‌‌ها را بسیار از خود پرسیده باشید. مهاجرت به کشوری دیگر، موضوع مهمی است و تصمیم‌گیری در مورد آن راحت نیست. شما باید اطلاعات دقیق و درستی از مقصد خود داشته باشید تا مطمئن شوید که مناسب شرایط شما است. در ادامه مطلب با گروه مهاجرتی امیدار همراه باشید تا به اطلاعات کامل در مورد تحصیل رشته پزشکی در کشور ترکیه بپردازیم. 

مشاوره مهاجرت تحصیلی
تحصیل پزشکی در ترکیه

پذیرش راحت در دانشگاه‌های ترکیه برای رشته پزشکی باعث شده هر ساله علاقه‌مندان زیادی به فکر تحصیل پزشکی در ترکیه باشند. هزینه‌های مقرون‌به‌صرفه، امکانات بالای تحصیلی، زیرساخت قوی و وجود چندین بیمارستان که به‌صورت اختصاصی برای دانشگاه‌های این کشور تاسیس شده‌اند، از مهم‌ترین دلایل گرایش دانشجویان بین‌‌المللی به این رشته است. اما شرایط و هزینه تحصیل پزشکی در کشور ترکیه به چه صورت است؟

در این مقاله، به بررسی نکات مهم تحصیل پزشکی در ترکیه، مزایا و معایب و چالش‌های مهم حین تحصیل در این رشته پرداخته‌ایم. برای افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی به ترکیه را دارند، آگاهی از این موارد و پیش‌نیازهای کسب پذیرش از دانشگاه‌های ترکیه، مسیر و فرایند ثبت‌نام را راحت‌تر می‌‌کند. پس اگر قصد تحصیل رشته پزشکی و یا ادامه تحصیل پزشکی در ترکیه را دارید و به دنبال نکات مهم آن هستید، پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

 اهمیت تحصیل پزشکی در ترکیه 

کشور ترکیه بیش از ۴۷ دانشگاه برای رشته‌های پزشکی دارد که کیفیت این دانشگاه‌ها طی چند سال اخیر به طرز چشمگیری افزایش یافته است. از سال ۲۰۰۱،  دانشگاه‌های ترکیه در زمینه‌های علوم پزشکی، از استانداردهای آموزشی کشورهای اروپایی مانند ایتالیا پیروی می‌کنند. همچنین دانشگاه‌های این کشور همکاری‌های متعددی با دانشگاه‌های معتبر بین‌المللی دارند و دانشجویان می‌توانند با زبان ترکی یا انگلیسی در این دانشگاه‌ها درس بخوانند.

تحصیل رشته پزشکی در ترکیه، به دلیل هزینه‌های مقرون‌به‌صرفه و امکانات بی‌شماری که در اختیار داوطلبان قرار می‌‌دهد، به مقصد موردعلاقه دانشجویان رشته پزشکی تبدیل شده است. ترکیه، همچنین بورسیه‌های متعدد و کمک‌‌هزینه‌های دولتی زیادی را به دانشجویان بین‌المللی اختصاص داده است. به‌این‌ترتیب، شرایط تحصیل رایگان تحصیل پزشکی در ترکیه هم برای متقاضیان فراهم شده و دانشجویان بین‌المللی را برای تحصیل در این کشور راغب‌تر می‌کند. 

طول دوره پزشکی در کشور ترکیه 

تحصیل پزشکی در ترکیه مجموعا ۶ سال به طول می‌کشد و در برخی از موارد، ممکن است تا ۷ سال نیز ادامه پیدا کند. به‌صورت خلاصه، دوره پزشکی در ترکیه به این صورت است:

  1. دو سال اول تحصیل پزشکی ترکیه، عمدتا به آموزش علوم پایه می‌گذرد و سمت‌وسوی تئوری و آموزشی دارد. در سال ۱ و ۲ درس‌هایی مانند فیزیولوژی، میکروبیولوژی، آناتومی، شیمی و فیزیک ارائه می‌شوند. به این دوره، پیش‌بالینی گفته می‌شود و به‌منظور آمادگی دانشجویان برای حضور در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی تدریس می‌شوند.
  2. در سال سوم تحصیل، دانشجویان به انجام آزمایش‌ها و کارهای بالینی می‌پردازند. یعنی سال سوم به یادگیری دروس عملی و کار در مراکز درمانی طی می‌شود.
  3. سال‌های ۴ تا ۵ دانشجوها به‌صورت عملی به یادگیری دروس می‌پردازند و انواع بیماری‌ها و روش‌های درمان آن را یاد می‌گیرند.
  4. سال آخر که سال ششم تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه است، دانشجو کار خود را در بیمارستان‌ها و کلینیک‌های کوچک یا بزرگ شروع می‌کند. در واقع در سال ششم، دوره‌های کارورزی یا اینترنی (Intern) آن‌ها آغاز می‌شود.

شرایط تحصیل پزشکی در ترکیه

جهت تحصیل در رشته پزشکی، داوطلبان باید مدرک دیپلم ۱۲ ساله داشته باشند. در‌صورتی‌که شما دیپلم خود را در کشور ترکیه نگرفته باشید، باید مدرک دیپلم خود را معادل‌سازی و ارائه کنید.

علاوه‌براین، نمره معدل دیپلم، ریزنمرات و تمکن مالی فرد نیز در قبولی تاثیر زیادی در پذیرش دارند. اما در کنار تمام این فاکتورهایی که باید در نظر داشته باشید این است که شرایط سنی تحصیل پزشکی در ترکیه محدودیتی ندارد و تا زمانی که این معیارها را داشته باشید می‌توانید برای دانشگاه‌های ترکیه اقدام کنید. همچنین متقاضیان باید در آزمون‌های لازم شرکت و نمره قبولی را کسب کنند.

این آزمون‌ها که حکم آزمون ورودی دانشگاه را دارند، باتوجه به دانشگاه متغیر هستند. برخی از دانشگاه‌ها، آزمون YÖS و برخی دیگر آزمون SAT را معتبر می‌دانند. پس داوطلب باید با توجه به دانشگاه انتخابی خود، در یکی از این آزمون‌ها هم شرکت کند. همچنین دانشجویان باید مدارک مرتبط به مهارت‌های زبانی خود را هم ارائه کنند. با توجه به اینکه به زبان ترکی یا انگلیسی تحصیل می‌کنید، باید مدرک زبان مرتبط با آن را به دانشگاه ارائه دهید.

شرط معدل برای تحصیل پزشکی در ترکیه 

معدل و ریزنمرات مقطع پیشین دانشجو، تاثیر زیادی در قبولی دارد. متقاضیانی که قصد دارند در دانشگاه‌های دولتی و خصوصی قبول شوند باید توجه زیادی به نمرات داشته باشند چرا که یکی از شروط اساسی پذیرش به‌حساب می‌آیند.

 هر چند تحصیل پزشکی در ترکیه با شرط معدل، بیشترین اهمیت را در کسب پذیرش از دانشگاه‌های دولتی ایفا می‌‌کند؛ اما دانشگاه‌های خصوصی در این زمینه چندان سخت‌گیر نیستند. درصورتی‌که معدل شما بالای ۱۷ باشد برای قبولی در دانشگاه‌های خصوصی کفایت می‌کند.

البته هزینه تحصیل پزشکی در دانشگاه های خصوصی ترکیه بیشتر از هزینه تحصیل پزشکی در دانشگاه های دولتی ترکیه است؛ بنابراین به این نکته نیز از قبل توجه داشته باشید. میزان معدل برای تحصیل پزشکی در ترکیه به شرح زیر است:

  • دانشگاه‌های دولتی: حداقل معدل ۱۸
  • دانشگاه‌های خصوصی: حداقل میزان معدل ۱۷

در همین راستا، بهتر است دانشگاهی را انتخاب کنید که با شرایط شما همخوانی داشته باشد تا بعدا در فرایند پذیرش اختلالی ایجاد نشود. البته درصورتی‌که شرط معدل را نداشته باشید می‌توانید از طریق آزمون یوس نیز برای تحصیل برای مقاطع مختلف در ترکیه اقدام کنید.

مدارک لازم برای تحصیلی پزشکی ترکیه

جهت تحصیل رشته پزشکی در ترکیه، علاوه بر مدارک تحصیلی و قبولی در آزمون‌های ورودی، به مدارک دیگری هم نیاز پیدا می‌کنید. دانشجوهای هر رشته‌ای برای تحصیل باید مدارکی را جهت پذیرش ارائه کنند و مدارک لازم جهت تحصیل پزشکی برای دانشجویان بین‌المللی شامل موارد زیر هستند: 

  • فرم درخواست پذیرش در دانشگاه موردنظر
  • ارائه مدرک دبیرستان یا مدارک مقطع پیشین برای متقاضیان تحصیل کارشناسی ارشد در ترکیه 
  • ارائه مدرک زبان ترکی یا انگلیسی
  • نتیجه و گواهی کسب نمره قبولی در آزمون ورودی SAT یا YÖS
  • گواهی تمکن مالی (هزینه زندگی و شهریه‌ دانشگاه)
  • پاسپورت معتبر 

 رشته‌ های پزشکی در ترکیه

رشته پزشکی در ترکیه مانند بسیاری از کشورهای دیگر، طیف وسیعی از برنامه‌ها در مقاطع و رشته‌های مختلف را در برمی‌گیرد. تحصیل در رشته پزشکی در این کشور، شامل سه شاخهٔ اصلی است. این سه شاخهٔ اصلی پزشکی در ترکیه شامل علوم پایه پزشکی،‌ علوم پزشکی جراحی و علوم پزشکی داخلی هستند که هر کدام زیرشاخه‌های مرتبط به خود را دارند.

علاوه‌ بر این، شما می‌توانید دراین دانشگاه‌ها برای رشته دندان پزشکی در ترکیه، داروسازی در ترکیه و یا پرستاری در ترکیه نیز اقدام کنید. اکثر دانشگاه‌ها برای تحصیل در رشته داروسازی و دندان‌پزشکی، برنامه‌های تحصیلی خود را به دو زبان انگلیسی یا ترکی ارائه می‌‌کنند و در این زمینه محدودیتی وجود ندارد.

برای آشنایی با شرایط اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع دکتری در ترکیه به این مقاله مراجعه کنید.
گروه مهاجرتی امیدار

مزایای تحصیل پزشکی در ترکیه

کشور ترکیه به دلیل اهمیتی که به علم و دانش می‌دهد، همواره در تلاش بوده تا شرایط تحصیل را برای دانشجویان و علاقه‌مندان ساده و راحت‌تر کند. در ادامه، برخی از مزیت‌های تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه را برای شما بیان می‌کنیم:

  • نزدیک بودن فرهنگ کشور ایران با ترکیه 
  • کم‌بودن فاصله جغرافیایی ترکیه با ایران
  • هزینه‌های پایین شهریه در مقایسه با کشورهای غربی
  • امکان تحصیل پزشکی در ترکیه به دو زبان انگلیسی و ترکی
  • تعداد زیاد دانشگاه‌های دولتی نسبت به دانشگاه‌های خصوصی 
  • کسب بورسیه و کمک‌هزینه‌های دولتی برای رشته‌های پزشکی
  •  بودن بیش از ۱۰ دانشگاه پزشکی ترکیه در تایید وزارت بهداشت ایران
  • متمایز بودن دانشگاه‌های این کشور در زمینه علوم پزشکی به‌صورت تخصصی

 هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه 

یکی از اطلاعاتی که دانشجوها بهتر است پیش از مهاجرت، در مورد آن اطلاعات کسب کنند، هزینه‌های تحصیل در کشور ترکیه است. در کشور ترکیه، هزینه‌های تحصیل پزشکی باتوجه‌به شهری که فرد در آن اقامت دارد و سبک زندگی و روتین او بسیار متفاوت است. 

 اگر به دنبال یک بازه قیمتی میانگین برای هزینه‌های زندگی در ترکیه هستید، جدول زیر را ببینید. در ادامه در مورد شهریه تحصیل پزشکی در ترکیه هم صحبت می‌کنیم.

 

 

موارد

هزینهٔ ماهانه

۱

هزینه حمل‌ونقل

۵۰- ۱۰۰ دلار

۲

هزینه مسکن

۲۰۰ – ۳۰۰ دلار

۳

هزینه خورد‌ وخوراک

۱۵۰- ۳۰۰ دلار

۴

قبض تلفن و اینترنت

۱۰۰-۵۰ دلار

۵

سایر (تفریح، باشگاه، …)

۲۰۰-۱۰۰ دلار

شهریه تحصیل پزشکی در ترکیه

هزینه‌های تحصیل رشته پزشکی در ترکیه، با توجه به خصوصی یا دولتی بودن دانشگاه‌ها متغیر است. هزینه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی به‌صورت سالانه بین ۲۰۰۰ تا ۱۰.۰۰۰ دلار است. میزان شهریه در دانشگاه‌های خصوصی به‌‌مراتب بیشتر است و این عدد می‌تواند بین ۱۰.۰۰۰ تا ۲۷.۰۰۰ دلار متغیر باشد.

اخذ پذیرش در دانشگاه‌های دولتی به دلیل آزمون یوس برای داوطلبان کمی دشوارتر از دانشگاه‌های خصوصی است؛ به همین دلیل رقابت برای دانشگاه‌های خصوصی بیشتر شده. برای اینکه درک بهتری از شهریه تحصیل پزشکی در ترکیه داشته باشید، هزینه تحصیل در این رشته در برخی از دانشگا‌های مهم را در ادامه آورده‌ایم تا دید بهتری به شما بدهد.

ردیف

دانشگاه عمومی

شهریه در سال

۱

دانشگاه حاجت‌تپه

۹۰۰۰ دلار

۲

دانشگاه جراح پاشا

۲۰۰۰ دلار

۳

دانشگاه قاضی ترکیه

۲۵۰۰ دلار

۴

دانشگاه باشکنت

۳۷۰۰ دلار

۵

دانشگاه ارجیس

۴۰۷۷ دلار

 

شهریهٔ تعدادی از دانشگاه‌های خصوصی
پزشکی ترکیه به‌صورت سالانه

 

ردیف

دانشگاه خصوصی

شهریه در سال

۱

دانشگاه آلتین باش

۲۵.۰۰۰ دلار

۲

 دانشگاه هالیش

۱۶.۰۰۰ دلار

۳

دانشگاه آیدین استانبول

۲۲.۰۰۰ دلار

۴

دانشگاه اوکان

۲۳.۵۰۰ دلار

 
 
تحصیل دوره پزشکی در ترکیه

 آزمون‌ های ورودی پزشکی دانشگاه‌ های ترکیه

مهم‌ترین آزمون‌هایی که دانشجو‌های متقاضی رشته پزشکی باید در آن‌ها شرکت و نمره قبولی کسب کنند، آزمون‌ YÖS و آزمون SAT هستند. بعضی از دانشگاه‌ها تنها آزمون یوس و برخی دیگر هر دوی این آزمون‌ها را معتبر می‌دانند. 

درصورتی‌که دانشگاه موردنظر شما، تنها آزمون YÖS را تایید کند، لازم است که در بخش دوم آزمون هم نمره قبولی را کسب کنید. در بخش دوم آزمون مهارت‌های مرتبط با زبان ترکی شما سنجیده می‌شود. در غیر این صورت، باید دوره‌ آموزش زبان ترکی TÖMER را بگذرانند.

سپس با ارائه گواهی کسب نمره قبولی می‌توانند به‌منظور تحصیلی پزشکی در ترکیه، وارد دانشگاه شوند. برای اطلاع از زمان برگزاری این آزمون‌ها و و مزایا و معایب هرکدام، توصیه می‌کنیم به مقاله آزمون‌های ورودی دانشگاه‌های ترکیه مراجعه نمایید.

آزمون‌ های زبان مورد نیاز برای تحصیل پزشکی در ترکیه

آزمون‌های زبان، بسته به زبانی که دانشجو برای تحصیل انتخاب می‌کند فرق می‌کند. درصورتی‌که دانشجو برنامه‌های تحصیلی به زبان انگلیسی را انتخاب کرده باشد، لازم است نمرات آزمون‌های TOEFL یا IELTS را به دانشگاه ارائه بدهد. مدرک نمره آیلتس باید بالای ۶ و نمره تافل بهتر است بالای ۸۰ باشد.

دانشگاه‌ های پزشکی ترکیه

بر اساس بررسی‌هایی که سالانه با توجه‌ به معیارها و متدولوژی‌های خاصی صورت می‌گیرند، تعداد زیادی از دانشگاه‌های پزشکی ترکیه در رنکینگ‌های جهانی قرار گرفته‌اند. دانشگاه‌های پزشکی ترکیه در رتبه‌بندی‌های مختلف، جایگاه‌های ارزشمندی را از آن خود کرده‌اند و امروزه در سراسر جهان به رسمیت شناخته شده‌اند.

لیست تعدادی از این دانشگاه‌ها را در پایین آورده‌ایم و اگر به لیست کامل‌تری از دانشگاه‌های ترکیه و شرح کیفیت، امکانات و رتبه‌بندی آن‌ها نیاز دارید، ۵ مورد از بهترین دانشگاه‌ها برای تحصیل پزشکی در ترکیه:

  1. دانشگاه حاجت‌تپه 
  2. دانشگاه استانبول 
  3. دانشگاه آنکارا 
  4. دانشگاه کوچ 
  5. دانشگاه چوکوروا 

 دانشگاه‌ های دولتی پزشکی در ترکیه 

هزینه تحصیل پزشکی در دانشگاه دولتی ترکیه نسبت به دانشگاه‌های خصوصی کم‌تر است. به همین خاطر، افراد بیشتری به‌سوی دانشگاه‌های دولتی گرایش پیدا کرده‌اند. بورسیه‌های مختلفی هم از طرف این دانشگاه‌ها ارائه شده و افراد می‌توانند به‌صورت رایگان در ترکیه تحصیل کنند.

دانشگاه‌ های خصوصی پزشکی در ترکیه 

برای تحصیل پزشکی در ترکیه، دانشگاه‌های خصوصی معتبر و باکیفیتی هم وجود دارند. هزینه تحصیل پزشکی در دانشگاه‌های خصوصی ترکیه بیشتر است و شهریه بیشتری نسبت به دانشگاه‌های دولتی دارند. بااین‌حال، چون پذیرش در آن‌ها تا حدودی راحت‌تر است، مقصد دانشجویان بسیار زیادی هستند. این را هم در نظر داشته باشید که شهریه این دانشگاه‌ها در مقایسه با دانشگاه‌های پزشکی آمریکایی و اروپایی بسیار کمتر است.

سهمیه دانشگاه‌ های ترکیه برای پذیرش رشته پزشکی

یکی از اطلاعاتی که بهتر است قبل از تحصیل پزشکی در ترکیه بدانید، سهمیه و میزان پذیرش دانشگاه‌های ترکیه برای رشته پزشکی است. اطلاع از این موضوع می‌تواند در انتخاب دانشگاه، شهر و حتی برنامه تحصیلی به شما کمک کند و به برنامه‌ریزی شما جهت بهتری بدهد. به همین منظور، در این بخش لیستی از دانشگاه‌های معروف ترکیه به همراه ظرفیت پذیرش آن‌ها را برای شما آورده‌ایم: 

نوع دانشگاه

ظرفیت دانشگاه جهت تحصیل به زبان انگلیسی

ظرفیت دانشگاه جهت تحصیل به زبان ترکی

نام دانشگاه

 

دولتی

۴

۱۲

دانشگاه استانبول

۱

دولتی

۲۰

۲۰

دانشگاه آنکارا

۲

دولتی

۱۵

۱۰

دانشگاه قاضی آنکارا

۳

دولتی

۲۵

۲۵

دانشگاه آتاتورک

۴

خصوصی

۱۵

۲۰

دانشگاه باشکنت

۵

 

برترین دانشگاه های ترکیه برای تحصیل پزشکی

دانشگاه‌ های پزشکی ترکیه مورد تایید وزارت بهداشت

تعداد زیادی از دانشجویان بین‌المللی قصد دارند بعد از فارغ‌التحصیلی از یک کشور،‌ به وطن خود برگردند و در آن‌جا ادامه تحصیل بدهند یا مشغول به کار شوند. در بسیاری از موارد این عمل با موفقیت انجام نمی‌شود؛ چون دانشگاهی که دانشجو در آن تحصیل کرده، مورد تایید سازمان‌های وزارت کشور نبوده است. 

در همین راستا و قبل از اقدام به هر کاری، بهتر است تمام اطلاعات لازم در این مورد را کسب کنید تا در آینده با مشکلات کمتری روبه‌رو شوید. معروف‌ترین دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت بهداشت ایران، دانشگاه‌های پزشکی آنکارا، کوچ و استانبول هستند. 

 معادل‌ سازی تحصیلات پزشکی در ترکیه 

معادل‌سازی یا دنکلیک یکی از روش‌های تایید مدارک تحصیلی است که بر اساس قوانین باید برای  ادامه تحصیل تحصیل پزشکی در ترکیه انجام گیرد. فرایند معادل‌سازی تحصیلات پزشکی در ترکیه به طور معمول کمی پیچیده و تخصصی است؛ چون پزشکی رشته‌ای است که دانشجویان آن با زندگی انسان‌ها سروکار دارند.

 به این منظور، کسانی که جهت اشتغال و یا ادامه تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه اقدام می‌کنند، باید از طریق سایت YOK، در آزمون‌ STS شرکت کنند. این آزمون به‌صورت مستقیم توسط سازمان سنجش آموزش ترکیه (OSYM) برگزار می‌شود.

قدم اول در فرایند معادل‌سازی مدرک پزشکی در ترکیه، ارسال مدارک در سایت YOK است. البته اصل مدارک را هم باید به‌ شورای عالی آموزش ترکیه تحویل دهید. پس از آن فرایند اداری و معادل‌سازی مدارک توسط واحد مربوطه انجام می‌شود. پس از گذشت چند ماه تاییدشدن یا نشدن مدارک به فرد اعلام می‌گردد.

در مرحله بعد و برای تکمیل فرایند اداری، افراد باید در آزمون STS شرکت کنند و درصورتی‌که موفق به اخذ نمره قبولی شوند، مدارک تحصیلات پزشکی آن‌ها مورد تایید کشور ترکیه قرار می‌گیرد. به‌این‌ترتیب، افراد می‌توانند به تحصیل تخصصی در رشته پزشکی و یا کار در کشور ترکیه بپردازند. 

بورسیه پزشکی ترکیه

یکی از رویاهای داوطلبانی که قصد تحصیل رشته پزشکی در ترکیه را دارند، کسب بورسیه و برخورداری از آموزش رایگان در این کشور است. در ترکیه دانشگاه‌های معتبر پزشکی زیادی وجود دارد که هر ساله بورسیه‌های تحصیلی زیادی را به علاقه‌مندان اختصاص می‌دهند.

 بعضی از این دانشگاه‌های شامل دانشگاه‌های یدی تپه، اوزمیر،‌ اوکان و سابانچی هستند که از طرف آن‌ها بورسیه‌های متعددی به دانشجویان بین‌المللی اعطا می‌شود.

از آن‌جایی که شرایط و مدارک موردنیاز برای اخذ بورسیه باتوجه‌به دانشگاه موردنظر متفاوت است، ما مقاله بورسیه‌های تحصیلی در ترکیه را به این موضوع اختصاص داده‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم برای آشنایی با پیش‌نیازها و شرایط بورس شدن، آن را مطالعه کنید. 

پزشکی در ترکیه بدون کنکور 

فارغ از اینکه می‌خواهید در یک دانشگاه خصوصی یا دولتی تحصیل کنید، امکان تحصیل رشته پزشکی در ترکیه بدون کنکور برای شما وجود دارد. برای کسب پذیرش در رشته پزشکی دانشگاه‌های دولتی، مهم‌ترین شرط بالا بودن معدل است. این دانشگاه‌ها، تنها در صورتی شما را بدون کنکور پذیرش می‌کنند که معدل بالای ۱۹ داشته باشید. 

این روند در دانشگاه‌های خصوصی کمی فرق دارد و شما می‌توانید برای یک دانشگاه در سطح متوسط، با معدل بالای ۱۶ و گاهی ۱۴ جهت کسب پذیرش و ادامه تحصیل اقدام کنید. اما برای تحصیل پزشکی در ترکیه، باید حتما معدل شما بالای ۱۴ باشد و در دانشگاه‌های پزشکی، با معدل کمتر نمی‌توانید پذیرش بدون کنکور بگیرید. 

افرادی که قصد دارند بدون کنکور در رشته پزشکی ترکیه تحصیل کنند هم می‌توانند برای دریافت بورسیه اقدام کنند. دوکوز ایلول و کاتب چلبی ازمیر از جمله دانشگاه‌های دولتی هستند که می‌توانید برای تحصیل پزشکی بدون کنکور برای آن‌ها درخواست دهید. همچنین برخی از بهترین دانشگاه‌های خصوصی ترکیه که امکان تحصیل بدون کنکور را فراهم کرده‌اند عبارت‌اند از:

 تحصیل پزشکی در ترکیه با زبان انگلیسی

 به دلیل مهاجرت روزافزون دانشجویان بین‌المللی به کشور ترکیه، اکثر دانشگاه‌های خصوصی و دولتی این کشور امکان تحصیل به دو زبان ترکی و انگلیسی را فراهم کرده‌اند. به‌منظور کسب پذیرش در این دانشگاه‌ها، دانشجو باید به زبان انگلیسی مسلط باشد.

 در همین راستا، ارائه مدرک زبان جزو شرایط قبولی است. دانشجویانی که قصد دارند به تحصیل رشته پزشکی در ترکیه به زبان انگلیسی بپردازند، باید حداقل نمره ۶ را در آزمون آیلتس کسب و مدارک مرتبط با آن را ارائه کنند. 

شرایط کار دانشجویان پزشکی در ترکیه

در ترکیه، دانشجویان بین‌المللی تنها در صورتی‌که مجوز یا ویزای کار داشته باشند، می‌توانند به اشتغال بپردازند. در واقع به‌صورت کلی، دانشجویان بین‌المللی در سال اول و یا دوم تحصیل اجازه کار ندارند. اما با اخذ این مجوز که باید از طریق دانشگاه برای آن اقدام کنید، امکان کار در بیمارستان‌های ترکیه را به شما می‌دهد.

 به این نکته هم توجه داشته باشید که ممکن است شرایط کار برای دانشجویان در مقاطع و رشته‌های پزشکی با سایر رشته‌ها فرق دارد. پس حتما با دانشگاه موردنظر خود در ارتباط باشید و این سوال را از خود آن‌ها بپرسید؛ چون شرایط و قوانین هر دانشگاه هم متفاوت است. 

اعتبار مدرک پزشکی ترکیه 

به‌رسمیت شناخته‌شدن مدرک تحصیلی، یکی از مهم‌ترین المان‌هایی است که باید پیش از مهاجرت تحصیلی به یک کشور در نظر داشته باشید. از آن‌جایی که کشور ترکیه از سطح علمی و کیفیت آموزشی بالایی برخوردار است، مدرک بیشتر دانشگاه‌های آن هم به‌صورت جهانی اعتبار دارند. این اعتبار پس از امضای توافق‌نامه بولونیا توسط ترکیه، بیش‌ازپیش هم شده است.

 بر اساس این توافق‌نامه، تعداد زیادی از دانشگاه‌های کشور ترکیه با دانشگاه‌های بین‌المللی همکاری دارند و همین امر اعتبار مدرک پزشکی ترکیه را بالاتر برده است.

البته اعتبار مدارک دانشگاهی ترکیه تنها در مدرک پزشکی و زیرشاخه‌های آن خلاصه نمی‌شود، بلکه سایر رشته‌های از جمله علوم‌انسانی، مدیریت و غیره نیز مدارک ارزشمند و قابل‌قبولی دارند. همچنین در نظر داشته باشید که دانشگاهی که انتخاب می‌کنید، مورد تایید وزارت علوم و بهداشت کشور شما نیز باشد تا در آینده در فرایند ادامه تحصیل و اشتغال در کشور خودتان مشکل ایجاد نشود. 

درآمد پزشکان در کشور ترکیه 

پس از اتمام دوره شش‌ساله پزشکی در ترکیه، باید آزمون STS (امتحان معادل‌سازی پزشکی ترکیه) را پشت سر بگذارید. حداقل نمره قبولی در این آزمون ۴۵/۱۰۰ است. پس از آن شما باید ۶-۹ ماه در یک بیمارستان آموزشی دولتی کار کنید. همچنین به‌منظور اشتغال به‌عنوان پزشک در ترکیه، به مجوز کار یا ویزای کار و خدمات اجتماعی ترکیه نیاز دارید.

اگر چه برای تحصیل پزشکی در ترکیه نیازی به تسلط به زبان ترکی نیست، اما اگر قصد دارید در ترکیه طبابت کنید، الزامی است. زیرا تعداد زیادی از شهروندان ترکیه به زبان انگلیسی مسلط نیستند و از آن‌جایی که شما باید با بیماران ارتباط برقرار کنید، به یک زبان مشترک به‌عنوان راه ارتباطی نیاز خواهید داشت. 

شما پس از معادل‌سازی و دریافت مجوز، می‌توانید برای استخدام در بیمارستان‌های ترکیه اقدام کنید. ذکر این نکته ضروری است که اتباع خارجی بدون دریافت مجوز از اداره کار، مجاز به فعالیت در بیمارستان‌های دولتی نیستند. اگر بخواهید در بیمارستان‌های دولتی ترکیه کار کنید، باید بعد از قبولی در آزمون STS، یک برنامه آموزشی ۶ تا ۹ ماهه را در بیمارستان سپری کنید تا اجازه کار در بیمارستان‌های دولتی به شما داده شود.

تحصیل رشته پزشکی در کشور ترکیه

جمع‌بندی

تا اینجا هر آنچه در مورد تحصیل رشته پزشکی در ترکیه لازم داشتید را بیان کردیم. از شرایط و هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه صحبت کردیم و نکات مهم و مختلف آن را بررسی کردیم. همچنین به وضعیت کار و مدارک لازم برای تحصیل پزشکی در ترکیه هم اشاره کردیم تا با آمادگی کامل برای مهاجرت اقدام کنید. تحصیل پزشکی در ترکیه، در کنار تمام چالش‌ها و سختی‌هایی که دارد، بسیار شیرین است و بنا به دلایل زیادی، یکی از مقصدهای موردعلاقه دانشجویان برای تحصیل است.
 در واقع مهاجرت به کشور ترکیه شامل مزایای متعددی است که آن‌ها را به طور کامل توضیح دادیم. اگر همچنان در مورد تحصیل در رشته پزشکی در ترکیه سوال دارید، در بخش کامنت‌ها از ما بپرسید تا جوابگوی سوالات و دغدغه‌های شما باشیم. همچنین شما می‌توانید فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما برای مشاوره رایگان با شما تماس بگیرند. 

درخواست مشاوره

تحصیل پزشکی در ترکیه ۶ سال طول می‌کشد و در برخی از دانشگاه‌ها ممکن است ۷ سال به طول بینجامد.

تنها درصورتی‌که دانشگاه موردنظر، برنامه‌های تحصیلی را به زبان ترکی تدریس کند، لازم است مدرک زبان ترکی داشته باشد. اگر برنامه تحصیلی شما به زبان انگلیسی است، تنها نیاز به ارائه مدرک زبان انگلیسی خواهید داشت.

میانگین درآمد سالانهٔ پزشکان در کشور ترکیه حدود  ۲۲۱,۰۰۰ لیر یا ۱۱,۸۵۴ دلار است. البته این عدد بر اساس شرایط مختلف متغیر است.

هزینهٔ تحصیل پزشکی در ترکیه بر اساس شرایط مختلف متغیر است و بستگی به خصوصی یا دولتی بودن دانشگاه دارد. شما باید هزینه‌های دقیق را از سایت دانشگاه موردنظر بررسی کنید. اما به‌صورت میانگین هزینه تحصیل پزشکی در ترکیه برای هر سال، به‌این‌ترتیب است:

  • برای دانشگاه‌های عمومی و دولتی: از ۶۰ تا ۴۵۰ میلیون تومان
  • برای دانشگاه‌های خصوصی: از ۸۰۰ میلیون تومان تا یک میلیارد و سیصد میلیون تومان

در نظر داشته باشید که شما هزینه‌های زندگی را هم به این مبالغ اضافه کنید.

هزینه‌های زندگی در این کشور نسبت به سایر کشورهای اروپایی و آمریکایی کمتر است و شما می‌توانید با تحصیل در دانشگاه‌های دولتی میزان این هزینه را تا حد زیادی کاهش دهید. علاوه بر این، دانشجوها می‌توانند تخفیف‌های مختلفی را دریافت کنند و اشتراک‌های مختلف مانند محصولات مایکروسافت یا سرویس‌هایی مانند نتفلیکس را با تخفیف‌های زیاد تهیه کنند.

بله، به دلیل مقرون‌به‌صرفه بودن هزینه‌های تحصیل پزشکی در ترکیه و امکانات و کیفیت آموزشی بالا، ترکیه یکی از بهترین گزینه‌های تحصیل در رشتهٔ پزشکی است.

رشتهٔ‌ تحصیلی پزشکی در کشور ترکیه به دو اسم مختلف شناخته می‌شود. مردم عادی به رشته پزشکی Tıbbi می‌گویند اما در محیط آکادمیک بیشتر با نام MBBS یا MD شناخته می‌شود.