Search
Close this search box.

بهترین دانشگاه های ترکیه ( ۱۵ دانشگاه برتر )

بهترین دانشگاه های ترکیه

طی سالیان اخیر، تحصیل در کشور ترکیه رونق فراوان گرفته و نه تنها ایرانیان، بلکه دانشجویانی از اروپا و آمریکا نیز به قصد تحصیل این کشور را انتخاب می‌کنند. هزینه پایین زندگی و تحصیل در ترکیه در کنار جایگاه علمی دانشگاه‌های این کشور، آن را به بهشتی برای مهاجرت تحصیلی تبدیل کرده است. البته برای ما ایرانیان مزایای دیگری مانند نزدیکی دو کشور، نزدیکی فرهنگ، تعداد زیاد مسلمانان در ترکیه و… نیز وجود دارند که باعث شوند ترکیه به عنوان یک مقصد ایده‌آل تحصیلی شناخته شود. از آنجایی که اطلاعات درباره جایگاه علمی دانشگاه‌ها نقش به‌سزایی در تصمیم تحصیلی افراد دارد، در این مقاله قصد داریم ۱۵ دانشگاه از بهترین دانشگاه های ترکیه را به شما معرفی نماییم.

۱ ) دانشگاه آجی بادم Acıbadem University

دانشگاه Acıbadem University

دانشگاه آجی بادم ترکیه، از جمله دانشگاه‌های خصوصی نسبتاً جدید، مدرن و توسعه یافت این کشور است که از سال ۲۰۰۷ افتتاح شد. و شامل ۵ دانشکده بزرگ، چندین مرکز پژوهشی وابسته، ۳ انستیتوی جامع و ۲ آموزشگاه فنی و حرفه‌ای مستقل بود. و پردیس دانشگاهی اصلی آن در بخش آسیایی شهر استانبول واقع شد است. دانشکده‌های اصلی این دانشگاه بزرگ عبارتند از:

  • دانشکده پزشکی
  • دانشکده مهندسی
  • دانشکده علوم پایه و ادبیات
  • دانشکده داروسازی
  • دانشکده سلامت و علوم بهداشتی

و رشته‌های بسیار متنوعی به زبان‌های ترکی و انگلیسی در آن تدریس می‌شوند. دانشگاه آجی بادم ترکیه از نظر امکانات علمی و پژوهشی یکی از مجهزترین دانشگاه‌های این کشور است. اما با این وجود از نظر رتبه علمی در جایگاه ۹ برترین دانشگاه‌های ترکیه قرار می‌گیرد. جایگاه علمی این دانشگاه در رنکینگ جهانی ۵۶۶۶ و در آسیا ۴۰۱ است؛ اما در رشته پزشکی این دانشگاه را می‌توان یکی از بهترین دانشگاه‌های منطقه برشمرد. این دانشگاه یکی از دو دانشگاه موجود در جهان است که موفق به دریافت گواهی‌نامه CAE برای رشته پزشکی گردید است.

در این دانشگاه برخی رشته‌ها مانند فیزیوتراپی، مدیریت، علوم سیاسی، دیالیز، برنامه نویسی، مهندسی عمران و مهندسی الکترونیک تنها به زبان ترکی ارائه می‌شوند و دیگر رشته‌ها مانند پزشکی، داروسازی، مهندسی پزشکی، اقتصاد، روابط بین‌الملل، مهندسی کامپیوتر، سونوگرافی، مترجمی، ریاضی، رادیوتراپی، مکانیک، زیست شناسی و… به زبان انگلیسی تدریس می‌شوند. برخی رشته‌ها مانند پرستاری و روانشناسی نیز در دانشگاه آجی بادم به هر دو زبان ترکی و انگلیسی تدریس می‌گردند. اخذ پذیرش این دانشگاه منوط به قبولی در آزمون ورودی دانشگاه و کسب امتیاز مورد نظر در هر رشته است. همچنین ارائه نمره مناسب از آزمون YOS یا SAT نیز برای ورود به آجی بادم لازم است.

۲ ) دانشگاه آتاتورک  Ataturk University

دانشگاه Ataturk University

دانشگاه آتاتورک ترکیه را می‌توان یکی از قدیمی‌ترین دانشگاه‌های این کشور دانست. که در سال ۱۹۵۷ در شهر ارزروم در شرق ترکیه بنا نهاده شد. و تا هم اکنون نیز جزو بزرگ‌ترین و بهترین دانشگاه‌ های ترکیه و منطقه به شمار می‌رود. این دانشگاه از ۲۳ دانشکده، ۱۸ کالج، ۸ موسسه آموزش تخصصی و ۳۰ مرکز پژوهشی مختلف تشکیل شده. و همه ساله نزدیک به ۳۸ هزار دانشجو در تمامی این مراکز مشغول تحصیل هستند. جایگاه علمی بالای این دانشگاه آن را در فهرست ۱۰۰۰ دانشگاه برتر جهان (به طور دقیق ۹۷۹)  و رتبه ۲۵۸ دانشگاه‌های آسیا قرار می‌دهد. و در ترکیه نیز رتبه ۱۸ بهترین دانشگاه به آتاتورک ارزروم تعلق گرفته است.

در این دانشگاه سطح بسیار متنوعی از رشته‌ها و دوره‌ها به زبان‌های ترکی و انگلیسی ارائه می‌شود. که فهرست کامل آن‌ها را می‌توان در سایت اصلی دانشگاه مشاهده کرد. برخی از رشته‌های مهم این دانشگاه رشته‌های پزشکی، حقوق، صنایع، معماری و عمران، داروسازی، مهندسی نفت و مهندسی مکانیک است که از نظر علمی نیز جایگاه ویژه‌تری نسبت به سایر رشته‌ها در این دانشگاه دارند.

یکی از دلایل محبوبیت دانشگاه آتاتورک در بین ایرانیان، نزدیکی شهر ارزروم به مرزهای ایران است. که رفت و آمد به ایران را برای آنان آسان می‌کند و دلیل دیگر آن هزینه زندگی در این شهر نسبت به برخی شهرهای مهم ترکیه مانند استانبول است. همچنین دانشگاه آتاتورک ترکیه با وجود آن که جزو برترین دانشگاه‌های ترکیه است، اما نیاز به آزمون ورودی برای پذیرش ندارد و تنها با کسب امتیاز کافی در   آزمون‌ YOS یا آزمون SAT می‌توان پذیرش این دانشگاه را اخذ کرد.

۳ ) دانشگاه آنکارا Ankara University

دانشگاه Ankara university

دانشگاه آنکارا ترکیه، نخستین دانشگاه رسمی جمهوری ترکیه پس از استقلال این کشور بود. که در سال ۱۹۴۶ به صورت رسمی افتتاح گردید و هم اکنون نیز با داشتن ۱۸ دانشکده بزرگ و مجهز، یکی از بزرگ‌ترین دانشگاه‌های این کشور به حساب می‌آید. دانشگاه آنکارا چیزی در حدود ۶۵ الی ۷۰ هزار دانشجو را برای تحصیل در مقاطع مختلف در خود جای می‌دهد. و از این تعداد، چیزی در حدود ۳۰ هزار صندلی برای دانشجویان بین‌المللی در نظر گرفت شد است. البته ظرفیت دقیق پذیرش دانشجوی خارجی و تبادل دانشجویان با دیگر دانشگاه‌های اروپایی هر ساله در سایت رسمی این دانشگاه اعلام می‌گردد.

جایگاه علمی دانشگاه آنکارا رتبه ۷۰۱ در جهان و رتبه ۵ برترین دانشگاه‌های ترکیه است. که این مهم، نشان از سطح بالای آموزش و رقابت علمی در آن دارد. دانشکده‌های کشاورزی، علوم کاربردی، ارتباطات، علوم تربیتی، دندانپزشکی، پزشکی، الهیات، مهندسی، علوم بهداشتی، هنرهای زیبا، علوم پایه، علوم ورزشی، علوم سیاسی، دامپزشکی، پرستاری، حقوق، داروسازی، زبان، تاریخ و جغرافیا در این دانشگاه، در مجموع ۱۲۰ دوره کارشناسی و ۱۱۰ دوره کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می‌کنند. که از میان آن‌ها ۱۶ دوره کارشناسی و ۱۸ دوره ارشد و دکتری به زبان انگلیسی و باقی دوره‌ها به زبان ترکی تدریس می‌شوند.

برای اخذ پذیرش دانشگاه آنکارای ترکیه نیز آزمون ورودی اختصاصی در دانشگاه وجود ندارد. و متقاضیان می‌توانند ضمن مطالعه شرایط هر رشته و دوره، با کسب نمره مورد نیاز در هر یک از آزمون‌های YOS یا SAT یا ABITURE و همچنین ارائه رزومه تحصیلی خود وارد این دانشگاه شوند.

۴ ) دانشگاه باهچه شهیر Bahçeşehir University

دانشگاه Bahçeşehir University

دانشگاه باهچه شهیر یا همان باغچه شهیر نیز مانند دانشگاه آجی بادام ترکیه، از جمله دانشگاه‌های خصوصی بخش اروپایی استانبول است. که در سال ۱۹۹۸ افتتاح گردیده و در ۹ دانشکده مختلف آن، حدود ۱۸ هزار دانشجو مشغول تحصیل هستند. این دانشگاه که از جمله  دانشگاه‌های برتر ترکیه محسوب می‌شود. در رتبه ۱۳ دانشگاه‌های ملی قرار دارد و در رنکینگ جهانی رتبه ۱۱۳۳ دانشگاه برتر جهان و ۳۵۰ دانشگاه برتر آسیا را به خود اختصاص داد است.

این دانشگاه بیش از ۱۰۰ برنامه مختلف تحصیلی دارد. که مهم‌ترین رشته‌ها در آن عبارتند از: حقوق، پزشکی، فیزیوتراپی، دندانپزشکی، ترتبیت کودک، روابط بین‌الملل، مدیریت بازرگانی، هنرهای بصری و… البته تعداد رشته‌هایی که در ۹ دانشکده این دانشگاه تدریس می‌شوند بسیار متنوع است. و این چند رشته در حقیقت مشهورترین رشته‌های این دانشگاه از نظر دستاوردهای علمی و عملی به شمار می‌آیند.

مهم‌ترین نکته درباره دانشگاه باهچه شهیر، روابط بین‌المللی گسترده آن است. به طوری که ۱۲۵۰ سخنران بین‌المللی در این دانشگاه صاحب کرسی بوده. و سالانه چندین رویداد بین‌المللی در آن برگزار می‌شود. همچنین این دانشگاه به‌خاطر پیمان همکاری که با بسیاری از دانشگاه‌های اروپایی امضا کرده. امکان نقل و انتقال دانشجویان به کشورهایی مانند آلمان، اتریش، لهستان، سوئد و… را نیز برای دانشجویان فراهم می‌نماید. بنا به همه این دلایل توصیه می‌شود که برای اخذ پذیرش برای تحصیل در این دانشگاه حتی زمانی که به زبان ترکی تحصیل می‌کنید، مهارت‌های زبان انگلیسی خود را تقویت نمایید.

 

۵ ) دانشگاه باشکنت Başkent University

دانشگاه Başkent University

دانشگاه باشکنت یکی از دانشگاه‌های خصوصی واقع در پایتخت این کشور یعنی آنکارا است. که توسط دو موسسه وقفی درمان سوختگی و پیوند اعضای ترکیه و همچنین موسسه وقفی آموزشی Haberal در سال ۱۹۹۴ تاسیس شد. و در حال حاضر دارای ۱۲ دانشکده، یک کنسرواتور (نوعی دانشکده مربوط به آهنگسازی و موسیقی) ، ۷ موسسه مستقل تخصصی و ۸ کالج است که در مجموع حدود ۱۷ هزار دانشجو را در خود جای می‌دهد. این دانشگاه به واسطه ۱۰ بیمارستان و مرکز تخصصی درمانی که در سراسر ترکیه دارد. در این کشور مشهور است و خدمات درمانی آن به دانشجویان و مردم ترکیه، زبانزد است.

دانشگاه باشکنت رتبه ۴۷ را در لیست دانشگاه‌های برتر ترکیه و رتبه ۱۸۴۵ را در جهان به خود اختصاص داده است. البته در سال ۲۰۲۱ در مجله تایمز این دانشگاه توانست رتبه ۶۰۱ جهان را از حیث دستاوردهای علمی کسب کند. که این اتفاق به شهرت هر چه بیشتر این دانشگاه کمک کرد. معروف‌ترین رشته‌های این دانشگاه مربوط به حوزه پزشکی و درمان است. و پس از آن نیز رشته‌های معماری، موسیقی، الهیات و مدیریت گردشگری در این دانشگاه شهرت فراوان دارند.

دانشجویانی که این دانشگاه را به عنوان مقصد تحصیلی خود انتخاب می‌کنند، باید در یکی از دو آزمون YOS و یا SAT امتیاز لازم را کسب کرد باشند. و در کنار آن داشتن مدرک آزمون زبان TOMER نیز برای اخذ پذیرش دانشگاه باشکنت ترکیه الزامی اعلام شد است؛ چرا که اکثر رشته‌ها در این دانشگاه یا به زبان ترکی و یا به زبان ترکی انگلیسی تدریس می‌شوند و بنابراین مهارت زبان برای ورود به این دانشگاه، بسیار حائز اهمیت است.

۶ ) دانشگاه دوکوز ایلول Dokuz Eylül University

دانشگاه Dokuz Eylül University

دانشگاه دوکوز ایلول (یا به شهرت جهانی دانشگاه ۹ سپتامبر) یکی دیگر از بهترین دانشگاه های ترکیه است که در سال ۱۹۸۲ در شهر ازمیر افتتاح شد و علت این نام گذاری هم تاریخ آزادسازی ازمیر از دست یونان در زمان استقلال ترکیه است. این دانشگاه از ۱۵ دانشکده در ۹ پردیس دانشگاهی مختلف تشکیل و در کنار این دانشکده‌ها، یک بیمارستان و ۶۰ مرکز تحقیقاتی را نیز در زیرمجموعه خود دارد.

رتبه ملی این دانشگاه در ترکیه ۱۹ بوده و در آسیا رتبه علمی ۲۶۵ و در جهان رتبه ۹۳۸ را به خود اختصاص است. شهرت این دانشگاه بیش از هر چیز به شیوه تدریس در آن است که وجهه تحقیقاتی و عملیاتی آن از جنبه تئوری آن بیشتر بود. و در واقع به عنوان اولین دانشگاه ترکیه بوده که متد یادگیری از طریق حل مسئله را به عنوان روش رسمی خود برگزید است. همچنین این دانشگاه با ۶۰ دانشگاه و موسسه دیگر در کشورهای مختلف جهان پیمان همکاری امضا نمود که امکان تبادل دانشجو و برنامه‌های بورسیه برای دانشجویان نخبه را فراهم می‌کند.

اصلی‌ترین رشته‌های این دانشگاه، رشته‌های علوم انسانی، فنی و مهندسی، پزشکی و دندانپزشکی، داروسازی، ترتبیت معلم و ادبیات بین‌الملل است. همچنین نکته اصلی درباره اخذ پذیرش دانشگاه دوکوز ایلول ترکیه آن است که این دانشگاه، تنها با آزمون YOS برگزار شده در خود دانشگاه یا ۴ موسسه مورد تایید آن اقدام به پذیرش متقاضیان می‌کند و صرف داشتن امتیاز بالای آزمون YOS از سایر موسسات باعث ورود شما به این دانشگاه نخواهد شد.

۷ ) دانشگاه اژه Ege University

دانشگاه Ege University

دانشگاه اژه از دیگر دانشگاه‌های دولتی بزرگ این کشور است. که از سال ۱۹۵۵ در شهر ازمیر افتتاح و هم اکنون یکی از بزرگ‌ترین و بهترین دانشگاه‌ های ترکیه به شمار می‌رود. این دانشگاه دارای ۱۷ دانشکده بزرگ، ۶ کالج، ۹ موسسه تحقیقاتی و ۱۰ مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای است که در مجموع حدود ۴۵ هزار دانشجو را در خود جای می‌دهد و از جمله دانشگاه‌های برتر ترکیه به شمار می‌آید.

دانشگاه اژه از جایگاه علمی بسیار خوبی در دنیا برخوردار است. و در فهرست ۸۰۰ دانشگاه برتر جهان جای دارد. همچنین رتبه آسیایی ۴۰۰ و رتبه ۹ بهترین دانشگاه‌های ترکیه نیز از آن دانشگاه اژه است. این دانشگاه برنامه‌های تحصیلی متعددی برای اکثر رشته‌های دانشگاهی در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکتری دارد و مهم‌ترین رشته‌های تحصیلی در آن عبارتند از: دندانپزشکی، فیزیوتراپی، پزشکی، علوم حوزه بهداشت و درمان، زیست شناسی گیاهی و جانوری، علوم پایه و…

برای اخذ پذیرش دانشگاه اژه ترکیه به‌جای آزمون YOS متقاضیان باید در آزمون EGEYOS که به معنای آزمون YOS دانشگاه اژه است شرکت کنند. این دانشگاه آزمون ورودی اختصاصی خود را دارد که تماماً از استانداردهای آزمون YOS پیروی می‌کند و برای دانشجویان بین‌المللی به صورت انحصاری طراحی می‌شود. این آزمون همه ساله برگزار می‌شود و برای هر رشته خاص، حداقل امتیاز مشخصی برای ورود به دانشگاه در نظر گرفته است.

۸ ) دانشگاه قاضی Gazi University

دانشگاه Gazi

دانشگاه قاضی (یا غازی) ترکیه از دیگر دانشگاه‌های دولتی و قدیمی این کشور است. که در سال ۱۹۲۶ به دستور آتاتورک و با هدف ترتبیت معلم بنا نهاده شد و در طی تمامی این سالیان در حال رشد و توسعه بوده است. این دانشگاه در شهر آنکارا قرار دارد و به عنوان یکی از دانشگاه‌های برتر ترکیه، علاوه بر ۲۱ دانشکده بزرگ، ۵۲ مرکز تحقیقاتی گسترده، ۱۱ موسسه فنی و حرفه‌ای، ۴ کالج بزرگ و ۷ موسسه آموزش‌های تخصصی نیز در زیرمجموعه نام خود دارد که در مجموع نزدیک ۷۷ هزار دانشجو در آن تحصیل می‌کنند.

این دانشگاه جزو بهترین دانشگاه‌ های ترکیه و دارای رتبه زیر ۵۰۰ در جهان است. در این دانشگاه رشته‌های اقتصاد، حقوق، جنگل داری، علوم آموزشی (تربیت معلم) ، هنرهای زیبا، مهندسی معماری، پزشکی، دندانپزشکی و ادبیات بیش از دیگر رشته‌ها شهرت جهانی دارند. و به‌خصوص دانشگاه قاضی ترکیه یکی از بهترین دانشگاه‌های آسیا برای تحصیل در رشته پزشکی محسوب می‌شود.

برای اخذ پذیرش دانشگاه قاضی ترکیه کسب امتیاز کافی در یکی از آزمون‌های وای اُ اس یا اس اِی تی در کنار شرط معدل دیپلم، مورد نیاز است. برخی از رشته‌های این دانشگاه برای پذیرش شما شرط معدل بالای ۱۸ را در دیپلم لحاظ کرده‌اند. که ممکن است کار را برای برخی دانشجویان کمی دشوار کند. همچنین تعداد رشته‌های انگلیسی زبان این دانشگاه در مقطع کارشناسی محدود است. و برای تحصیل در آن باید به دنبال بالا بردن مهارت زبان ترکی خود باشید.

۹ ) دانشگاه حاجت تپه Hacettepe University

دانشگاه Hacettepe

یکی دیگر از بهترین دانشگاه های ترکیه، دانشگاه دولتی حاجت تپه در آنکارا است. این دانشگاه در سال ۱۹۶۷ در منطقه سیهیه آنکارا افتتاح شد و هم اکنون یک پردیس دانشگاهی مجزا نیز در نزدیکی شهر آنکارا دارد. دانشگاه حاجت تپه از ۱۶ دانشکده مختلف، ۱۶ موسسه آموزش تخصصی، یک هنرستان دولتی، ۲ کالج و ۴ موسسه فنی و حرفه‌ای تشکیل شده است که در مجموع حدود ۵۰ هزار دانشجو در تمامی آن‌ها تحصیل می‌کنند. در این دانشگاه حدود ۱۵۰ دوره در مقطع کارشناسی و ۲۰۰ دوره در مقطع ارشد و دکتری ارائه می‌شود که در تمامی رشته‌ها و زمینه‌ها وجود دارند. البته اغلب شهرت این دانشگاه به رشته‌های مربوط به علوم پزشکی و بهداشت و درمان است و پس از آن‌ها، رشته‌های ریاضیات، ادبیات ملل، علوم ارتباطات، علوم تربیتی و علوم اقتصادی نیز بیشترین دستاوردها را در این دانشگاه داشته‌اند.

دانشگاه حاجت تپه یکی از بهترین دانشگاه‌ های ترکیه از نظر جایگاه علمی در جهان است. این دانشگاه که رتبه ۳۴۳ جهان را در زمینه علوم پزشکی و رتبه کلی بین ۸۰۱ تا ۱۰۰۰ را در میان تمام دانشگاه‌های جهان کسب کرده، در کشور ترکیه نیز جزو ۱۰ دانشگاه برتر شناخته می‌شود. ویژگی دیگری که این دانشگاه را متمایز می‌کند، تعداد دوره‌های تحصیلی ارشد و دکتری آن است که اغلب نیز به زبان انگلیسی ارائه می‌شوند. بنابراین کسانی که قصد تحصیل به زبان انگلیسی را دارند، چه در مقطع کارشناسی و چه در مقاطع تکمیلی دیگر، شانس بیشتری برای اخذ پذیرش در این دانشگاه خواهند داشت.

۱۰ ) دانشگاه استانبول Istanbul University

دانشگاه استانبول

دانشگاه استانبول که پردیس اصلی آن در مجاورت میدان بیازیت شهر استانبول واقع است، قدیمی‌ترین مرکز آموزشی فعال در کشور ترکیه به شمار می‌رود که در قرن ۱۵ میلادی توسط دولت عثمانی به منظور تعلیمات دینی افتتاح شد و پس از کش و قوس‌های فراوان، در قرن ۱۹ میلادی مسیر مدرنیته را پیش گرفت و به دانشگاهی مدرن تبدیل شد. این دانشگاه مقصد بسیاری از ایرانیان است؛ به طوری که یک سوم دانشجویان ایرانی ترکیه در این دانشگاه تحصیل می‌کنند.

دانشگاه استانبول ترکیه در حال حاضر از ۱۷ دانشکده مختلف، ۴ کالج، یک کنسرواتوار موسیقی، ۱۴ انستیتو و ۱۴ مرکز پژوهشی در ۵ پردیس دانشگاهی تشکیل می‌شود و با وجود تنوع فراوانی که در رشته‌های تحصیلی دارد، بیشترین شهرت این دانشگاه در رشته‌های ادبیات و شیمی است که در این دو زمینه، دو جایزه نوبل نیز در رزومه علمی خود ثبت نموده است. در حال حاضر حدود ۷۳ هزار دانشجو در این ۵ پردیس دانشگاهی مشغول تحصیل هستند که حدود ۲۰۰۰ نفر از آن‌ها را ایرانیان تشکیل می‌دهند.

این دانشگاه نیز جزو ۱۰۰۰ دانشگاه برتر جهان و ۱۰ دانشگاه برتر ترکیه است که این رنکینگ آن را در بین بهترین دانشگاه‌ های ترکیه قرار می‌دهد. برای اخذ پذیرش دانشگاه استانبول ترکیه نیازی به آزمون ورودی اختصاصی دانشگاه نیست و متقضایان می‌توانند با کسب امتیاز کافی در یکی از آزمون‌های YOS یا SAT و ارائه مدارک تحصیلی خود اقدام نمایند.

۱۱ ) Izmir Katip Celebi University

دانشگاه Izmir Katip Celebi

یکی از دانشگاه‌های برتر ترکیه که در قرن اخیر و با جدیدترین استانداردهای جهانی آموزش عالی طراحی و راه اندازی شده. دانشگاه کاتب چلبی در شهر ازمیر است. دانشگاه کاتب چلبی در سال ۲۰۱۰ در شهر ازمیر افتتاح شد. و تمرکز آن بیش از هر چیز بر دو شاخه اصلی علوم پایه و علوم پزشکی است. این دانشگاه در حال حاضر از ۱۳ دانشکده، ۳ کالج، ۲ موسسه فنی و حرفه‌ای، ۳ بیمارستان داخلی و چندین کلینیک تخصصی تشکیل می‌شود. و حدود ۱۳ هزار دانشجو در آن تحصیل می‌کنند.

کاتب چلبی یکی از معتبرترین و بهترین دانشگاه‌ های ترکیه در جهان است. که از نظر رنکینگ در بین ۳۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار می‌گیرد و مقالات، سخنرانی‌ها و پژوهش‌های بسیار معتبری را به عنوان خروجی در جهان به ثبت رسانده است. به علاوه دانشگاه کاتب چلبی ازمیر فرصت‌های مطالعاتی فراوانی را در قالب همکاری با دانشگاه‌های معتبرتر جهان در اروپا و آمریکا دارد. که امکان تبادل دانشجویان و تحصیل در دیگر کشورهای اروپایی را فراهم می‌کند.

زبان تدریس در این دانشگاه نیز مانند اغلب دانشگاه‌های برتر ترکیه، ترکی و انگلیسی است. هرچند دوره‌های ترکی آن در مقاطع کاردانی و کارشناسی بیش از دوره‌های انگلیسی زبان است. اما با این حال برای دانشجویان بین‌المللی ظرفیت‌های زیادی جهت تحصیل فراهم نموده است. برای اخذ پذیرش در دانشگاه کاتب چلبی ازمیر، باید نمره آیلتس یا تافل مورد نیاز در رشته خود را کسب کرده باشید. و آن را به همراه دیگر مدارک تحصیلی در سایت دانشگاه آپلود نمایید. پس از تایید مدارک از سوی دانشگاه، به یک مصاحبه آنلاین دعوت خواهید شد که قبولی در این مصاحبه برابر با اخذ پذیرش و تحصیل در این دانشگاه خواهد بود.

۱۲ ) دانشگاه کوچ Koc University

دانشگاه Koc

دانشگاه کوچ یا کوک در استانبول ترکیه، دانشگاهی خصوصی است. که در سال ۱۹۹۳ توسط خانواده کارآفرین و خیر وهبی کوچ و در تپه‌ای ۶۲ هکتاری نزدیک شهر استانبول بنا نهاده شد. و با وجود آن که سرمایه این دانشگاه از بخش خصوصی تامین گردیده است. اما دومین مرکز علمی در ترکیه است که بیشترین بودجه مطالعاتی را از سوی اتحادیه اروپا و دولت ترکیه دریافت می‌کند. این دانشگاه طی سه دهه فعالیت خود به تعهد بهترین کیفیت آموزشی پایبند بوده. و بهترین اساتید را از کشورهای اروپایی و آمریکایی به این مرکز دعوت می‌کند. دانشگاه کوچ از نظر علمی، بهترین دانشگاه های ترکیه به شمار می‌رود.

با وجود آن که زمانی در رتبه ۲۵۰ برترین دانشگاه جهان قرار داشت، اکنون در سال ۲۰۲۲ رتبه جهانی آن حدود ۴۵۰ است.  دانشگاه کوچ ترکیه با ۲۲ برنامه در مقطع لیسانس، ۲۹ برنامه در مقطع فوق لیسانس و ۳۰ برنامه در مقطع PHD در مجموع حدود ۷۰۰۰ دانشجو را در ۱۱ دانشکده و دپارتمان خود جای می‌دهد. و همه ساله رویدادهای مهم و فرصت‌های مطالعاتی بسیاری را نیز برای دانشجویان خود فراهم می‌کند.

بهترین رشته‌ها در دانشگاه کوچ استانبول عبارتند از رشته‌های باستان شناسی، رشته‌های بازرگانی و مدیریت، اقتصاد، مهندسی مکانیک، علوم اجتماعی، مهندسی شیمی، ریاضیات و علوم کامپیوتر که در تمامی این رشته‌ها اعتبار ویژه‌ای در وجهه بین‌المللی از این دانشگاه وجود دارد. اخذ پذیرش دانشگاه کوچ ترکیه تا حدودی ممکن است. دشوارتر از دیگر دانشگاه‌های این کشور باشد؛ چرا که در این دانشگاه رقابت متقاضیان بسیار بالاتر است با وجود تعداد زیاد متقاضیان، ظرفیت‌ تحصیلی در آن نیز محدودتر است. برای ورود به دانشگاه کوچ باید در آزمون SAT که به طور خاص زیر نظر موسسه آمریکایی Collegeboard برگزار می‌شود. امتیاز لازم رشته خود را کسب کنید و در کنار آن برای رشته‌هایی مانند علوم پزشکی باید نمره زبان بالایی نیز کسب کنید.

۱۳ ) دانشگاه مرمره Marmara University

دانشگاه مارمارا

دانشگاه مرمره (یا به تلفظ ترکی مارمارا) ترکیه یکی دیگر از دانشگاه‌های دولتی با قدمت تاریخی در این کشور است. که از قرن نوزدهم میلادی در منطقه فاتیح استانبول افتتاح شد و هم اکنون یکی از بهترین دانشگاه‌های دولتی این کشور به شمار می‌آید. دانشگاه مرمره را می‌توان نخستین دانشگاه چند زبانه کشور ترکیه دانست. چرا که علاوه بر زبان ترکی که اغلب دوره‌های تحصیلی این دانشگاه را شامل می‌شود. رشته‌های علوم پزشکی و مهندسی به زبان انگلیسی و ترکی و رشته‌های اقتصاد و همچنین علوم اداری در آن به ۴ زبان ترکی، انگلیسی، آلمانی و فرانسوی ارائه می‌شوند. به همین جهت نیز این دانشگاه طی سالیان متوالی، در جذب دانشجویان اروپایی نسبت به دیگر دانشگاه‌های ترکیه موفق‌تر عمل نموده است.

دانشگاه مرمره در حال حاضر در رتبه یازدهم دانشگاه‌های برتر ترکیه قرار دارد. و با وجود آن که تا چند سال پیش جزو ۸۰۰ دانشگاه برتر جهان بود، در سه سال گذشته با کمی تنزل جایگاه در زمره ۱۰۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار گرفته است. با این وجود می‌توان دانشگاه مرمره را نیز یکی از بهترین دانشگاه‌های ترکیه به شمار آور.د که دارای ۱۷ دانشکده، ۱۱ کالج و ۹ مدرسه فنی و حرفه‌ای است. در حال حاضر حدود ۵۷ هزار دانشجو در این دانشگاه تحصیل می‌کنند. و شهیرترین رشته‌های این دانشگاه نیز رشته‌های علوم پزشکی و دندانپزشکی، ترتبیت معلم، علوم پایه، اقتصاد و مدیریت است.

برای اخذ پذیرش دانشگاه مرمره ترکیه باید در آزمون YOS همین دانشگاه شرکت و امتیاز لازم برای رشته خود را کسب کنید. البته ملاک اصلی پذیرش این دانشگاه مجموع رزومه تحصیلی و امتیاز شما در این آزمون است. آزمون YOS این دانشگاه خردادماه هر سال برگزار می‌شود و نتیجه آزمون و جواب پذیرش دانشجویان در فروردین ماه سال بعد مشخص می‌شود. به علاوه این دانشگاه در رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی نیز با آزمون SAT و مدرک معتبر زبان انگلیسی اخذ دانشجو می‌نماید.

۱۴ ) دانشگاه اوندوکوز مایس Ondokuz Mayis University

دانشگاه Ondokuz Mayis

دانشگاه اوندوکوز مایس یا ۱۹ مایس در شهر سامسون یکی از بهترین دانشگاه های ترکیه است. که از سال ۱۹۷۵ تا به‌حال در بخش شمالی این کشور و در مجاورت دریای سیاه به پذیرش و تربیت دانشجویان می‌پردازد. این دانشگاه از ۱۶ دانشکده، ۱۱ مدرسه فنی و حرفه ای، ۳ کالج مستقل، ۵ انستیتو و یک کنسرواتوار موسیقی تشکیل می‌شود. و در تمامی این‌ها حدود ۴۵ هزار دانشجو مشغول تحصیل هستند.

جایگاه علمی دانشگاه اوندوکوز مایس نه در ترکیه و در رتبه‌بندی‌های جهانی همانند دانشگاه‌های پیشین نیست. اما این دانشگاه به عنوان یک دانشگاه متوسط رو به بالا در ترکیه و یک دانشگاه با کیفیت برای تحصیل ایرانیان شناخته می‌شود. این دانشگاه هم اکنون در جایگاه ۳۵ دانشگاه‌های برتر ترکیه و در رتبه‌ای بیش از ۱۵۰۰ در میان دانشگاه‌های جهان قرار دارد. رشته‌های معروف این دانشگاه عبارتند از: حقوق، مهندسی صنایع، مهندسی صنایع غذایی، رشته‌های علوم پزشکی و دامپزشکی، مهندسی کامپیوتر، شیمی، معماری و… که البته بجز این رشته‌ها، ادبیات ترکیه نیز در این دانشگاه شهرت بسیاری دارد.

نکته اصلی برای اخذ پذیرش دانشگاه اوندوکوز مایس این است. که حتماً باید مدرک زبان ترکی TOMER با امتیاز کافی را داشته باشید و در کنار آن آزمون YOS را نیز با امتیازی متناسب با رشته مورد نظر پشت سر گذاشته باشید. همچنین برای تحصیل در مقاطع تکمیلی باید مدرک آزمون ALES را نیز به دیگر مدارک خود اضافه کنید.

۱۵ )  دانشگاه یدی تپه Yeditepe University

دانشگاه Yeditepe University

دانشگاه یدی تپه از دیگر دانشگاه‌های خصوصی ترکیه است که از سال ۱۹۹۶ در بخش آسیایی استانبول افتتاح شد. و به‌خاطر سرسبزی فضای داخلی و حمایتی که از اصول محیط زیست کرده، به عنوان سبزترین دانشگاه جهان دارای شهرت است. این دانشگاه از ۱۴ دانشکده و در مجموع ۷۴ دپارتمان آموزشی داراست. که حدود ۲۰ هزار دانشجو را در خود جای می‌دهد و یکی از محبوب‌ترین دانشگاه‌های خصوصی ترکیه نیز محسوب می‌شود.

در این دانشگاه ۷۷ دوره آموزشی در مقطع کارشناسی، ۸۲ دوره آموزشی در مقطع ارشد و ۴۳ دوره آموزشی در مقطع دکتری وجود دارد. و شاید یک نکته مهم درباره آن این باشد که دانشگاه یدی تپه، دانشگاهی کاملاً خصوصی است. و هیچ حمایت مالی از سوی دولت ترکیه دریافت نمی‌کند. بنابراین کسانی که به نیت اخذ بورسیه دولتی می‌خواهند به ترکیه بروند، بهتر است این دانشگاه را انتخاب نکنند. و یا بر روی برنامه‌های بورسیه خود دانشگاه حساب باز نمایند. البته به دلیل آن که بنیان‌گذاران دانشگاه یدی تپه موسسات خیریه بزرگ ترکیه بوده‌اند. برنامه‌های متعددی در این زمینه وجود دارد و حتی همکاری‌های دو جانبه این دانشگاه با بهترین دانشگاه‌های اروپایی و آمریکایی، امکان ادامه تحصیل در دیگر کشورها را فراهم خواهد کرد.

دانشگاه یدی تپه در جایگاه ۳۹ یکی از بهترین دانشگاه های ترکیه است. و رتبه ۲۷۰۰ جهانی قرار دارد؛ با این حال دلایل بسیاری می‌تواند این دانشگاه را برای تحصیل به دانشگاهی مناسب تبدیل نماید. برای اخذ پذیرش دانشگاه یدی تپه شما باید در یکی از آزمون‌های بین‌المللی ACT، SAT، YOS،GCE ،IB ، MATURA،ABITURE  امتیاز لازم را کسب کنید. و همچنین مدرک زبان مربوط به دوره خود (انگلیسی یا ترکی) را نیز داشته باشید.

جمع بندی و نتیجه گیری

تمام دانشگاه‌های برتر ترکیه که در این مقاله مورد ارزیابی قرار گرفتند، می‌توانند مقصد تحصیلی مناسب برای شما باشند. آنچه مهم است، این است که ببینید شرایط شما با کدام یک از این دانشگاه‌ها سازگارتر است و چگونه می‌توانید برای اخذ پذیرش بهترین دانشگاه‌ های ترکیه، اقدام نمایید.

اشتراک گذاری این مطلب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

درخواست مشاوره