جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه

دانشگاه‌ های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه

تعدادی از دانشگاه‌های ترکیه در دسته دانشگاه های مورد تأیید وزارت علوم ایران قرار می‌گیرند؛ زیرا آن‌ها استانداردهای سخت‌گیرانه و مورد تأیید وزارت علوم، برای پذیرش و فارغ التحصیلی دانشجویان را دارند. در ادامه لیست دانشگاه‌های مورد تأیید، شرایط، مراحل و مدارک مورد نیاز پذیرش و هزینه تحصیل بررسی می‌شود. پس با ادامه مطلب همراه ما باشید.

مشاوره مهاجرت تحصیلی
تحصیل در دانشگاه‌ های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه

مشاوره دانشگاه‌ های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

لیست دانشگاه‌‌های مورد تایید وزارت علوم ایران در ترکیه

دانشگاه‌‌های مورد تأیید وزارت علوم ایران در ترکیه در سه گروه زیر دسته بندی می‌شوند:

  1. گروه الف( دانشگاه‌های ممتاز)
  2. گروه ب (دانشگاه‌های خوب)
  3. گروه ج (دانشگاه‌های متوسط)

لیست مهم‌ترین دانشگاه‌های گروه الف مورد تأیید وزارت علوم در ترکیه عبارت‌اند از:

لیست مهم‌ترین دانشگاه‌های گروه ب مورد تأیید وزارت علوم در ترکیه عبارتند از:

در زیر نیز لیست مهم‌ترین دانشگاه‌های گروه ج و مورد تأیید وزارت علوم بیان می‌شود:

 
 

شرایط پذیرش در دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم در ترکیه

ترکیه نیز مانند بسیاری از کشورهای دنیا تحت شرایطی دانشجو می‌پذیرد. از جمله این شرایط می‌توان به محدودیت سنی، معدل، داشتن تمکن مالی، مدرک تحصیلی معتبر و… اشاره کرد. این شرایط برای هر دانشگاه، رشته و مقطع تحصیلی متفاوت است.

شرط سنی برای تحصیل در مقطع کارشناسی و کاردانی ۲۱ سال، کارشناسی ارشد ۳۰ سال و دکترا ۳۵ سال است.

معدل برای رشته‌های پزشکی، پرستاری و داروسازی ۱۸، دوره کارشناسی ۱۴، کارشناسی ارشد و دکترا ۱۵ است.

برای تحصیل در دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم در ترکیه باید نسبت به پذیرش و اخذ ویزا اقدام کنید. در ابتدا شما لازم است برای تحصیل در یکی از دانشگاه‌های ترکیه پذیرش آن را اخذ کنید. با گرفتن پذیرش می‌توانید سایر مدارک زیر را آماده کنید تا بتوانید برای تحصیل به ترکیه مهاجرت کنید.

  • تکمیل و ارائه فرم درخواست
  • داشتن پاسپورت با تاریخ انقضای حداقل سه ماه
  • ارائه دو عدد عکس مناسب پاسپورتی
  • فراهم کردن تمامی مدارک مرتبط با رزرو هواپیما
  • داشتن بیمه مسافرتی در طول اقامت در ترکیه
  • ارائه مدارک مربوط به پرداخت هزینه برنامه‌های آموزشی که قصد دارید در کشور ترکیه در آن‌ها شرکت کنید.
  • تمامی مدارک و گواهینامه‌های اخذ شده به همراه ریز نمرات

علاوه بر این باید اثبات کنید که دارای تمکن مالی کافی برای پرداخت هزینه‌های تحصیل و زندگی هستید. به این منظور باید مدارکی مانند حساب‌های بانکی، نامه اخذ بورسیه تحصیلی و سایر مدارک برای حمایت مالی را ارائه دهید.

همچنین شما باید مدارک مربوط به اقامت خود در ترکیه را هم ارائه دهید. به این منظور شما باید مدارک اجاره خوابگاه، رزرو هتل و یا هر نوع اقامت دیگری را ارائه دهید.

مشاوره دانشگاه‌ های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

مراحل اخذ پذیرش در دانشگاه های مورد تایید وزارت علوم

برای گرفتن پذیرش دانشگاه مقصد ابتدا باید شرایط کشور، شهر و اعتبار دانشگاه را به طور کامل بررسی کنید. مراحل اخذ پذیرش در دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم در ادامه بیان می‌شود.

مرحله اول

ابتدا لازم است به سایت دانشگاه مورد نظر مراجعه کنید. معمولاً در سایت این دانشگاه‌ها شرایط اخذ پذیرش و بسیاری از اطلاعات مورد نیاز دیگر قرار می‌گیرند. در سایت دانشگاه، زمانی که برای ارسال مدارک در نظر می‌گیرند را مشاهده خواهید کرد و باید طبق زمان‌بندی، اقدام به ارسال مدارک خود کنید. علاوه بر این، در صورت تمایل به کسب بورسیه می‌توانید شرایط گرفتن آن را مطالعه و در صورت داشتن شرایط، برای گرفتن بورس تحصیلی نیز اقدام کنید. در سایت این دانشگاه‌ها نحوه ارسال مدارک نیز قرار می‌گیرد تا افراد بتوانند بدون دردسر مدارک خود را ارسال کنند.

 

مرحله دوم

 مکالمه و ارتباط گرفتن با اساتید خارج از کشور باید چند ماه قبل از شروع فرایند پذیرش و اپلای آغاز شود. در این ارتباط، خود واقعیتان باشید و تمامی توانمندی‌های خود را به استاد مورد نظر نشان دهید. برای گرفتن پذیرش دانشگاه مقصد بهتر است بین دو تا سه توصیه‌نامه از اساتید خود بگیرید. بهتر است توصیه‌نامه خود را از اساتیدی بگیرید که به توانمندی‌های علمی شما آگاهی بیشتری داشته باشند. بهتر است از اساتید راهنمای خود توصیه‌نامه بخواهید. علاوه بر این یک رزومه و انگیزه‌نامه خوب باید ارائه دهید.

مرحله سوم

برای اخذ پذیرش در دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم در ترکیه و دیگر کشورها باید خود را برای شرکت در آزمون‌های لازم آماده نمایید. این آزمون‌ها بر اساس رشته، کشور و دانشگاه مورد نظر تعیین می‌شوند. برای پذیرش در برخی دانشگاه‌ها، شرکت در آزمون‌های ورودی ضروری است؛ اما در برخی دیگر از دانشگاه‌ها شرکت در این آزمون‌ها ضروری نیست. شرکت در این آزمون‌ها و کسب نمره قبولی، برای پذیرش امتیاز محسوب می شود.

مرحله چهارم

برای گرفتن پذیرش به دانشگاه قبلی خود مراجعه کنید و دانشنامه و ریز نمرات خود را دریافت کنید. برای ارائه این مدارک باید آن‌ها را ترجمه کنید.

پس از تکمیل مدارک باید فرم درخواست خود را از طریق اپلیکیشن مربوطه پر کنید‌. برای دریافت این اپلیکیشن و کسب راهنمایی بیشتر می‌توانید به وب‌سایت دانشگاه مورد نظر مراجعه کنید. سپس باید مدارک خود را ارسال کنید. دانشگاه مقصد یک تاریخ برای ارسال مدارک در نظر می‌گیرد که باید قبل از اتمام تاریخ، تمامی مدارک خود را ارسال کنید.

 

 

هزینه‌های تحصیل در دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم در ترکیه

هزینه‌های تحصیل در دانشگاه‌های مورد تأیید وزارت علوم در ترکیه متغیر هستند. به طور کلی این هزینه‌ها بر اساس شرایط زیر تعیین خواهد شد:

  • سبک زندگی
  • شهر محل تحصیل
  • نوع دانشگاه

هزینه‌های تقریبی تحصیل دانشجویان در این کشور به صورت زیر محاسبه خواهد شد:

  • ۲۷ یورو بابت استفاده از حمل و نقل عمومی
  • ۳۴ تا ۵۷ یورو بابت استفاده از خدمات بیمه پزشکی
  • ۶ تا ۱۱ یورو بابت هزینه تلفن و ۱۲ دلار بابت هزینه خرید اینترنت
  • ۱۴ دلار بابت هزینه برق
  • ۲۰ دلار بابت هزینه آب
  • ۱۰ تا ۱۵ یورو برای سرگرمی و گذراندن اوقات فراغت
  • ۸۰ یورو برای خرید کتاب و منابع آموزشی دانشجو

به طور متوسط می‌توان گفت که یک دانشجوی ایرانی برای تحصیل و زندگی دانشجویی در ترکیه باید بین ۴۰۰ تا ۶۵۰ یورو پرداخت کند.

برای کاهش هزینه‌ها بهتر است از دانشگاه‌های دولتی ترکیه بورسیه بگیرید. هزینه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی ترکیه بسیار پایین است و حتی می‌توان با گرفتن بورسیه به صورت مجانی تحصیل کرد.