ما در این مقاله قصد داریم مطالبی را در خصوص تحصیل دندانپزشکی در پاکستان در اختیارتان قرار دهیم؛ پیشنهاد میکنیم تا انتها همراه ما باشید تا درباره تحصیل در پاکستان بیشتر بدانید.
چرا تحصیل دندانپزشکی در پاکستان؟
کشور پاکستان که در همسایگی کشورهای ایران و افغانستان قرار دارد، توانسته با وجود مشکلات و ناامنیهای داخلی، در زمینههای مختلفی از جمله اقتصاد، بهداشت و سلامت رشد و پیشرفت بسیاری را به دست آورد. حوزه آموزش از این قاعده مستثنی نیست؛ به طوری که برخی از دانشگاههای این کشور با کسب موفقیتهای زیادی توانستهاند عنوان برترین دانشگاه پاکستان را از آن خود کنند.
همانطور که میدانید تحصیل در رشتههای پزشکی و دندانپزشکی در تمامی دانشگاههای دنیا نیازمند شرایط خاصی است. اما تحصیل دندانپزشکی در پاکستان برای متقاضیان این رشته در این کشور شامل شرایط سخت و پیچیدهای نیست؛ به نحوی که متقاضیان تنها با دارا بودن یک سری شرایط خاص قادرند بدون هیچ گونه مشکلی در برترین دانشگاههای پاکستان پذیرش بگیرند.
هزینههای پایین تحصیل و زندگی در کشور پاکستان در مقایسه با سایر کشورهای آسیایی موجب شده است تا متقاضیان بسیاری برای تحصیل دندانپزشکی در پاکستان به این کشور مهاجرت کنند. البته ناگفته نماند اگر دانشجویی توانایی گرفتن بورسیه تحصیلی را داشته باشد میتواند از تحصیل رایگان در دانشگاههای کشور پاکستان بهرهمند شود.
شرایط تحصیل دندانپزشکی در پاکستان
کشور پاکستان با توجه به شرایط و امکاناتی که در اختیار دانشجویان بین المللی قرار میدهد باعث شده است تا هر ساله متقاضیان و دانشجویان بسیاری از کشورهای همسایه برای پذیرش در رشته دندانپزشکی، دانشگاههای این کشور را برای تحصیل انتخاب کنند. گفتنی است دانشجویان میتوانند از میان ۱۱۷ دانشکده دندانپزشکی در پاکستان که در دو دسته دولتی و غیر انتفاعی ارائه خدمت میکنند، پذیرش شوند.
پذیرش دانشجو بدون محدودیت سنی از سوی دانشکدههای دندانپزشکی موجب میشود تا متقاضیان بسیاری در سنین مختلف برای تحصیل در این رشته اقدام کنند.
تحصیل دندانپزشکی در پاکستان به زبان انگلیسی است؛ از این رو مهمترین شرط برای تحصیل در دانشکدههای این کشور، تسلط کافی به زبان انگلیسی و اخذ مدرک آیلتس با حداقل نمره ۵.۵ است.
گفتنی است تحصیل در رشته دندانپزشکی در این کشور ۴ سال طول خواهد کشید و پس از آن با شرکت در آزمون نهایی و موفقیت در آن، دانشجویان میتوانند با گذراندن یک سال دوره انترنی با مدرک BDS از دانشکدههای دندانپزشکی پاکستان فارغ التحصیل شوند.
از دیگر شرایط تحصیل دندانپزشکی در پاکستان میتوان به قبولی در آزمون ورودی (MCAT) با حداقل ۵۰ درصد نمره اشاره نمود. البته به همراه داشتن نمرات مقطع دبیرستان و پیش دانشگاهی از دیگر شرایط تحصیل در رشته دندانپزشکی در دانشکدههای پاکستان است.
هزینه ی تحصیل دندانپزشکی در پاکستان
یکی از مهمترین دغدغههای افرادی که برای ادامه تحصیل در رشته دندانپزشکی به کشور پاکستان مهاجرت میکنند، برآورد هزینههای تحصیل است. میتوان گفت دانشجویانی که در همسایگی این کشور قرار دارند، میبایست هزینه تحصیل کمتری به نسبت سایر دانشجویان بین الملل پرداخت کنند.
اما همانطور که در بخش قبلی گفته شد دانشکدههای دندانپزشکی در پاکستان به دو دسته دولتی و غیر انتفاعی تقسیم میشوند. بنابراین هزینههای تحصیل دندانپزشکی در پاکستان برای دانشگاههای دولتی و غیر انتفاعی متفاوت خواهد بود.
به طور کلی دانشجویان دندانپزشکی در دانشکدههای دولتی میبایست هزینههای حدود ۲۰۰۰۰ تا ۴۰۰۰۰ روپیه را برای یک سال تحصیل خود به عنوان هزینه تحصیل در نظر بگیرند. در صورتی که در دانشگاههای غیر انتفاعی برای یک سال باید مبلغی حدود ۱۸۰۰۰ دلار پرداخت شود. البته دانشجویان میتوانند با مراجعه به سایت دانشکده انتخابی خود نسبت به برآورد دقیق هزینه تحصیل خود در رشته دندانپزشکی اطلاعاتی به دست آورند.
هزینه زندگی در پاکستان
علاوه بر هزینه تحصیل دندانپزشکی در پاکستان، میزان هزینه زندگی در این کشور از اهمیت بسیاری برخوردار است. همانطور که هزینه تحصیل در رشته دندانپزشکی در پاکستان پایینتر از کشورهای دیگر است، هزینههای زندگی نیز به همین صورت خواهد بود. البته لازم به ذکر است میزان هزینه زندگی در پاکستان به عواملی مانند شهر محل سکونت و سبک زندگی دانشجو بستگی دارد و بر اساس آن برای هر فرد متفاوت خواهد بود.
به طور کلی هزینه زندگی در کشور پاکستان که شامل هزینه حمل و نقل، بهداشت و درمان، خوراک، پوشاک و تفریحی است در ماه مبلغی حدود ۲۶۶ دلار خواهد بود. اما هزینه مسکن یکی از مهمترین هزینههای زندگی در پاکستان به شمار میآید که هر دانشجو میبایست در ماه حدود ۳۰۵ دلار را به عنوان هزینه مسکن در لیست هزینههای زندگی در این کشور اضافه نماید.
مدارک لازم برای پذیرش در دانشکده های دندانپزشکی پاکستان
برای تحصیل دندانپزشکی در پاکستان نیاز است تا متقاضیان، مدارکی را برای پذیرش در دانشکدههای دندانپزشکی پاکستان به همراه داشته باشند. البته هر دانشکده مدارک و شرایط خاصی را برای دانشجویان خود در نظر میگیرد. بنابراین متقاضیان پیش از آن که برای پذیرش در دانشکدههای دندانپزشکی پاکستان اقدام کنند، میتوانند با مراجعه به سایت موسسه از طریق راههای ارتباطی با مشاوران ما در ارتباط باشند.
مشاوران امیدارویزا اطلاعات کامل را در خصوص مدارک مورد نیاز برای پذیرش در دانشکدههای دندانپزشکی پاکستان و همچنین راهنماییهای لازم برای گذراندن مراحل پذیرش در اختیار متقاضیان قرار میدهند تا بتوانند به راحتی در رشته دندانپزشکی در پاکستان پذیرش شوند.
به طور کلی مدارک لازم برای پذیرش در دانشکدههای دندانپزشکی پاکستان شامل موارد زیر است:
- پاسپورت معتبر
- کپی شناسنامه
- نامه پذیرش از سوی دانشگاه منتخب
- ارائه تمامی مدارک مربوط به ویزای دانشجویی کشور پاکستان
- پرداخت هزینههای ویزا
- دو قطعه عکس پاسپورتی
- گواهی عدم سوءپیشینه
- گواهی تمکن مالی
- گواهی سلامت
مزایا و معایب تحصیل دندانپزشکی در پاکستان
تحصیل دندانپزشکی در پاکستان برای دانشجویان بین المللی دارای مزایا و معایبی است. از مزایای تحصیل در رشته دندانپزشکی در کشور پاکستان میتوان به امکان افتتاح حساب برای دانشجویان غیر بومی این کشور اشاره نمود. دانشجویان میتوانند با در اختیار داشتن ویزای تحصیلی و آدرس محل سکونت خود، نسبت به افتتاح حساب در تمامی بانکهای کشور پاکستان اقدام نمایند.
گفتنی است کشور پاکستان شرایطی را برای دانشجویان بین المللی فراهم نموده است تا بتوانند در زمان تحصیل خود با ارائه کارت دانشجویی و ویزای تحصیلی، در مشاغلی که با رشته دندانپزشکی مرتبط است، مشغول به کار شوند. بهره مندی از خدمات بیمه و تسهیلات درمانی از دیگر مزایای تحصیل دندانپزشکی در پاکستان به شمار میآید. از این رو دانشجویان بین المللی میتوانند از دارو و پزشکهای اورژانسی به صورت رایگان استفاده نمایند. همچنین با در اختیار داشتن بیمه، از پرداخت هزینههای درمانی معاف خواهند شد.
بسیاری از دانشجویان بین المللی رشته دندانپزشکی برای ارتقای سطح علمی و دانش خود، شرکت در کنفرانسهای علمی را امری مهم میدانند. دانشگاههای پاکستان برای دانشجویان غیر بومی خود بستری را فراهم میکنند تا بتوانند در کنفرانسهای علمی شرکت کنند و تواناییها و سطح علمی خود را به دیگران ارائه دهند. گفتنی است شرکت در این کنفرانسها شانس گرفتن بورسیههای تحصیلی را برای دانشجویان بین الملل افزایش میدهد.
اما اگر بخواهیم به معایب تحصیل دندانپزشکی در پاکستان اشاره کنیم، باید گفت مهمترین مسئله در پاکستان وجود ناامنی و ناآرامی در این کشور است. این مسئله باعث میشود تا بسیاری از دانشجویان و حتی خانوادههای آنها از تحصیل در پاکستان صرف نظر کنند؛ به این دلیل که برای دانشجویان بین المللی، امنیت در کشور مقصد، حرف اول را میزند.
دانشگاه پزشکی بقایی پاکستان
یکی از دانشگاههای غیر انتفاعی که توانسته در رشتههای علوم پزشکی، دندانپزشکی و بهداشت همگانی جایگاه خوبی به دست آورد، دانشگاه پزشکی بقایی پاکستان است. دانشگاه بقایی در سال ۱۹۸۹ میلادی تاسیس شد و توانست با پیشرفت چشمگیر در زمینه آموزش در سطح بین الملل رتبه ۱۳ را در رتبه بندی HEC برای دانشگاههای پزشکی در کشور پاکستان کسب کند. گفتنی است این دانشگاه در شهر کراچی پاکستان قرار دارد که این شهر از لحاظ جمعیت به عنوان اولین شهر پاکستان محسوب میشود.
دانشگاه بقایی پاکستان شامل دانشکدههای پزشکی، دندانپزشکی و دامپزشکی است که دانشجویان بین الملل میتوانند در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، علوم مدیریت سلامت، علوم دارویی و دامپزشکی تحصیل کنند.
دانشگاه ضیاء الدین پاکستان
یکی دیگر از دانشگاههای خصوصی در شهر کراچی، دانشگاه ضیاء الدین است. این دانشگاه همانطور که از نام آن پیداست توسط فردی به اسم ضیاء الدین احمد در سال ۱۹۹۵ میلادی تاسیس شد. دانشگاه ضیاء الدین پاکستان با به کارگیری اساتیدی مجرب و دارای سطح علمی بالا در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشتههای پزشکی، دندانپزشکی و بهداشت به دانشجویان خود در سطح ملی و بین المللی آموزش میدهد. باید خاطر نشان کرد این دانشگاه در رتبه بندی HEC به عنوان یکی از دانشگاههای برتر پزشکی شناخته میشود. از دانشکدههای دانشگاه ضیاء الدین میتوان به دانشکدههای پزشکی، دندانپزشکی، پرستاری، داروسازی، توانبخشی، فناوری پزشکی، زبان گفتار و علوم شنوایی، علوم رسانه و علوم و فنون مهندسی اشاره نمود.
دانشگاه پزشکی لاهور پاکستان
دانشگاه پزشکی لاهور به عنوان دومین دانشگاه پزشکی در پاکستان شناخته میشود. این دانشگاه از سال ۲۰۰۲ میلادی در تلاش است تا بتواند بر اساس استانداردهای بین المللی، تمایزی در تدریس علوم پزشکی و بهداشتی ایجاد کند. برگزاری کارگاههای آموزشی دندانپزشکی، پزشکی، پرستاری، داروسازی و علوم بهداشتی از خدمات دانشگاه پزشکی لاهور به شمار میآید. دانشگاه لاهور با استفاده از استادان واجد شرایط و با تجربه توانست در مدت زمان کوتاهی در سطح بین المللی جایگاه قابل قبولی را به دست آورد. ناگفته نماند این دانشگاه دارای ۱۱ دانشکده علمی، ۳۵ واحد علمی، ۲ مرکز تحقیقاتی، ۳ پارک فناوری است. بنابراین برای تحصیل دندانپزشکی در پاکستان، دانشگاه پزشکی لاهور میتواند بهترین انتخاب برای دانشجویان بین المللی باشد.
دانشگاه پزشکی و دندانپزشکی لیاقت پاکستان
یکی دیگر از دانشگاههای غیر دولتی که دانشجویان بین المللی میتوانند برای پذیرش و تحصیل دندانپزشکی در پاکستان اقدام کنند، دانشگاه پزشکی و دندانپزشکی لیاقت است. این دانشگاه در بخش خصوصی از سال ۲۰۰۰ میلادی فعالیت خود را آغاز نموده است و توانسته ۱۰۰ دانشجوی MBBS و ۷۵ دانشجوی BDS را در هر سال پذیرش کند. دانشگاه پزشکی و دندانپزشکی لیاقت دوره MBBS، BDS، LPN و دورههای تکنسین را توسط اساتیدی مجرب و خبره برای دانشجویان بومی و غیر بومی، برگزار میکند.
دانشگاه پزشکی و دندانپزشکی متحد (UMDC) پاکستان
در شهر کراچی پاکستان دانشگاههای خصوصی متعددی تاسیس شده است که یکی از آنها دانشگاه پزشکی و دندانپزشکی متحد (UMDC) نام دارد. رتبه بندی این دانشگاه به گونهای است که در میان دانشگاههای برتر پزشکی پاکستان، رتبه دهم را از آن خود کرده است و توسط کمیسیون پزشکی پاکستان یا PMC به عنوان دو کالج برتر در «سند» شناخته میشود.
دانشگاه متحد (UMDC) پاکستان هر ساله پذیرای ۱۰۰ دانشجو در رشتههای لیسانس جراحی و لیسانس پزشکی است. این دانشگاه بر اساس دستاوردهای علمی و موفقیتهای چشمگیر خود، توسط شورای پزشکی و دندانپزشکی پاکستان و وزارت بهداشت پاکستان به رسمیت شناخته شده است.