به نظر اغلب افراد، رسیدن به اهدافی که برای آنها تلاش میکنیم یکی از لذتبخشترین اتفاقات زندگی به شمار میآید. یکی از اهداف که اغلب افراد جامعه برای آن برنامهریزی میکنند، قبولی در دانشگاه در رشته موردعلاقه است. برای فارغالتحصیلان رشته علوم تجربی، قبولی در رشته داروسازی جزو اهداف اولیه تحصیلات دانشگاهی بهحساب میآید. در برخی موارد امکان قبولی در دانشگاههای داخلی محدود است. به نظر شما باید از هدف خود دست بکشید؟ خیر! ما راه بهتری را به شما پیشنهاد میکنیم. در ادامه این مقاله قصد داریم که شما را با تحصیل داروسازی در ترکیه آشنا کنیم تا هرآن چه که برای تحصیل در آن نیاز دارید را بیشتر بشناسید؛ پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا درباره تحصیل در ترکیه بیشتر بدانید.
همانطور که میدانید قبولی در دانشگاههای دولتی در رشته داروسازی نیازمند فشردهترین روش درس خواندن و تلاشی بیپایان است. البته مراکز و آموزشگاههای بسیاری در ایران هستند که ادعا میکنند میتوانند فشار و سختی درس خواندن را برای شما آسان کنند، اما درنهایت شما برای قبولی در دانشگاههای مطرح باید تلاش زیادی بکنید. علاوه بر آن متقاضیان جامعه آماری بسیار بالایی دارند که همین عامل میتواند قبولی را در این رشته سختتر کند.
به نظر شما در صورت عدم قبولی در این رشته چه باید کرد؟ انتخاب دانشگاه ترکیه برای ادامه تحصیل ! شما با تحصیل داروسازی در ترکیه نیز میتوانید به هدفتان برسید. پس انتخاب مناسبترین دانشگاه این کشور، به نظر هوشمندانه میآید.
از اونجا که داروسازی یکی از کم هزینه ترین رشته های پزشکی به حساب میاد و میتونه آینده ی روشنی رو براتون به ارمغان بیاره. این رشته در دانشگاه های متعددی در این کشور ارائه میشه، برای بررسی جزییات بیشتر و شرایط خودتون، همین الان روی گزینه مشاوره رایگان کلیک کنید و فرم زیر را کامل کنین تا کارشناسای ما باهاتون تماس بگیرن.
هزینه تحصیل داروسازی در ترکیه به نسبت دیگر کشورها بسیار پایینتر است و در حال حاضر به شکل زیر است :
و از تشابه فرهنگی این کشور با ایران نیز نمیتوان چشمپوشی کرد. شما با ورود به این کشور در هیچ کجا غم فراق از خانه را احساس نمیکنید و این موضوع را اغلب دانشجویان ایرانی که در ترکیه تحصیل میکنند اذعان دارند. در ضمن هزینه زندگی در ترکیه هم سالی ۲ – ۳ هزار دلار برای خوابگاه و خوراک و… میباشد که به نسبت دیگر کشور ها ارزان است.
ازآنجاییکه تدریس در دانشگاههای ترکیه به دو زبان ترکی و انگلیسی انجام میشود، برای قبولی در دانشگاه موردنظر خود باید در یکی از آزمونهای زبان ترکی یا انگلیسی شرکت کنید. در ادامه نکات مهم برای قبولی در آزمونهای ورودی دانشگاههای ترکیه را مطرح کردهایم.
هر دانشگاه در ترکیه آزمون یوس مخصوص به خود را برگزار میکند. به همین دلیل متقاضی ثبتنام تحصیل داروسازی در ترکیه ابتدا باید دانشگاه موردنظر را انتخاب کرده سپس در زمان تعیینشده از طرف دانشگاه، برای انجام آزمون حاضر باشد. در حالت کلی سؤالات این آزمون شامل سه مبحث هوش، ریاضی و هندسه است. بودجهبندی آزمون به صورتی است که ۴۰ سؤال مربوط به هوش، ۳۵ سؤال ریاضی و ۵ سؤال مربوط به هندسه خواهد بود. البته برخی دانشگاههای خاص از این رویه پیروی نمیکنند و شاید تعداد سؤالات را کم یا زیاد نمایند.
به خاطر داشته باشید این آزمون هرساله برگزار میشود و اعتبار آن با توجه به قوانین دانشگاه، یک تا دو سال است. علاوه بر آن شرکت در آزمون یوس معمولا محدودیت سنی ندارد و شما بعد از فارغالتحصیلی در دانشگاه میتوانید در این آزمون شرکت کنید.
آزمون SAT شامل خواندن و نوشتن مبتنی بر شواهد و ریاضیات و یک بخش مقالهنویسی است. البته انجام بخش مقالهنویسی برای دانشجویان، اختیاری خواهد بود. البته به خاطر داشته باشید بهتر است در بخش مقالهنویسی شرکت کنید؛ چراکه نمره این بخش میتواند در نمره کل شما در آزمون SAT تأثیرگذار باشد.
در حالت کلی این آزمون از ۵۲ سؤال در بخش خواندن (درک مطلب به زبان انگلیسی) که محوریت متنهای آن تاریخ، مطالعات اجتماعی و علوم طبیعی است، ۴۴ سؤال از بخش نوشتاری و زبان و ۵۸ سؤال ریاضی تشکیلشده است.
لیست مدارکی که برای پذیرش لازم دارید عبارتند از :
به خاطر داشته باشید که اگر مدرک دیگری مبنی بر نشان دادن توانایی شما مبنی بر فعالیتهای هنری، ورزشی، علمی و مواردی از این قبیل دارید را ترجمه کرده و با خود ببرید. همچنین ممکن از برخی دانشگاهها مدارک دیگری نیز برای دریافت پذیرش نیاز داشته باشند، به همین دلیل بهتر است سایت رسمی دانشگاه را چک کنید. در آنجا تمامی مدارک موردنیاز برای دریافت پذیرش، نوشته شده است.
برای پذیرش در مقطع کارشناسی داروسازی در ترکیه، متقاضیان باید دارای شرایط زیر باشند:
برای پذیرش برای تحصیل کارشناسی ارشد داروسازی در ترکیه، متقاضیان باید دارای شرایط زیر باشند:
آزمون GRE یک آزمون استاندارد است که توسط کالجهای آمریکا برگزار میشود. این آزمون شامل دروس ریاضی، زبان انگلیسی، خواندن و نوشتن است.
برای پذیرش در مقطع دکتری داروسازی در ترکیه، متقاضیان باید دارای شرایط زیر باشند:
در مقاله تحصیل دکتری در ترکیه توضیحات کاملتری در اینباره توضیح دادهایم.
شما برای انتخاب دانشگاه باید به دو نکته مهم توجه کنید. اول انتخاب دانشگاه از میان دانشگاههای دولتی و خصوصی که قطعاً در میان شهریه و امکانات آن تفاوتهایی وجود دارد. دوم انتخاب برای نحوه تحصیل که میتواند دریافت بورسیه، ثبتنام با دریافت پذیرش و ثبتنام بدون آزمون باشد. در ادامه به نکاتی که شاید در زمان انتخاب دانشگاه به درد شما بخورد، اشارهکردهایم.
از اولین نکات که در زمان انتخاب دانشگاه دولتی یا خصوصی به چشم میخورد، تفاوت شهریه این دو مدل دانشگاه است. اگر توانایی گذراندن آزمون دانشگاههای دولتی را دارید و میتواند در این دانشگاهها پذیرش شوید، از هزینههای شما برای ثبتنام، بسیار کاسته میشود.
نکته دیگری که در زمان انتخاب بین دانشگاه دولتی و خصوصی باید به آن توجه کنید، امکان اسکان از طریق دانشگاه است. تعداد دانشگاههای دولتی که به دانشجویان بینالمللی خوابگاه اختصاص میدهند بیشتر از دانشگاههای خصوصی ترکیه است. البته دانشگاههای خصوصی نیز برای متقاضیان تحصیل داروسازی در ترکیه خوابگاههایی در نظر میگیرند، اما هزینه اجاره آن به نسبت خوابگاههای دولتی بیشتر است. البته نمیشود از کیفیت و امکانات بیشتر خوابگاههای خصوصی به نسبت خوابگاههای دولتی، چشمپوشی کرد.
نکته آخر در انتخاب دانشگاه خصوصی و دولتی، گواهی تمکن مالی است. اغلب دانشگاههای خصوصی در زمان ثبتنام از دانشجو گواهی تمکن مالی (مبلغ آن برای هر دانشگاه متفاوت است) دریافت میکنند. این در حالی است که اگر شما بتوانید از یکی از دانشگاههای دولتی پذیرش بگیرید، نیازی به ارائه گواهی تمکن مالی نیست. البته این موضوع همهگیر نیست؛ ممکن است بهتازگی دانشگاهی دولتی ترکیه برای ثبتنام گواهی تمکن مالی بخواهد، به همین دلیل لازم است قبل از ثبتنام حتما شرایط دانشگاه را بررسی کنید.
شما میتوانید به سه روش در دانشگاههای ترکیه ثبتنام کنید. حال با توجه به شرایط هرکدام از روشهای ثبتنام باید بسنجید که کدام مورد برای شما بهتر است.
اگر بتوانید از یکی از دانشگاههای معتبر، بورسیه تحصیلی ترکیه دریافت کنید، قطعا یکی از بهترین روشها را برای تحصیل در ترکیه به دست آوردهاید.
اغلب امکانات تحصیلی دانشجوهای بورسیه، رایگان است. علاوه بر آن دانشگاه امکاناتی در اختیار دانشجو قرار میدهد که بتوانید از خدمات شهری نیز با تخفیفهای مناسب استفاده کنید. همچنین فرصتهای تحصیلی جذابی برای دانشجوهای بورسیه بهصورت کوتاهمدت و بلندمدت به صورت دورههای آموزشی در اروپا از طرف دانشگاه برگزار میشود.
درصورتیکه نتوانید بورسیه تحصیلی دریافت کنید، جای هیچگونه نگرانی نیست. شما میتوانید مراحل دریافت پذیرش از دانشگاه را به ترتیب انجام داده و پس از قبولی در آزمون ورودی، اقدام به ثبتنام کنید. درصورتیکه مایلید در دانشگاه بدون آزمون ثبتنام کنید، در وهله اول باید ببینید دانشگاه موردنظر شرایط ثبتنام غیر حضوری را برای دانشجویان بینالمللی ایجاد کرده است و بعد به تکمیل مدارک بپردازید.
به خاطر داشته باشید برای ثبتنام به صورت بدون آزمون باید هزینه بیشتری را برای ثبتنام پرداخت کنید. البته اگر شما در دبیرستانهای تیزهوشان تحصیلکرده باشید یا مدرکی دال بر بالا بودن سطح علمی خود ارائه نمایید، نیازی به شرکت در آزمون ورودی دانشگاهها نخواهید داشت؛ هرچند بهتر است این موضوع را نیز از دانشگاه موردنظر پیگیری کنید.
لیست بهترین دانشگاه های ترکیه عبارتند از :
عموما دانشگاههای دولتی ترکیه برای پذیرش دانشجویان در رشته داروسازی، آزمونهایی مانند YÖS و SAT را الزامی میدانند.
اما برخی از دانشگاههای خصوصی ممکن است شرایط پذیرش کمتر سختگیرانهای داشته باشند و برای پذیرش دانشجو از روشهای دیگری مانند بررسی معدل دیپلم و مصاحبه استفاده کنند. در این موارد، متقاضیانی که دارای نمرات بالا و سوابق تحصیلی قوی هستند، شانس بیشتری برای پذیرش دارند.
در نهایت، دانشجویان باید تحقیقات دقیقتری انجام دهند تا متوجه شوند کدام یک از دانشگاههای ترکیه این فرصتهای بدون آزمون را ارائه میدهند و چه مدارکی برای این منظور نیاز است. اگرچه تحصیل بدون آزمون ممکن است امکانپذیر باشد، اما توجه به کیفیت آموزشی و اعتبار دانشگاه اهمیت بالایی دارد.
ترکیه به عنوان یکی از کشورهای پیشرو در صنعت داروسازی، فرصتهای شغلی متعددی برای فارغالتحصیلان رشته داروسازی فراهم نموده است. با توجه به پیشرفتهای اخیر در زمینه تولید و توزیع دارو در این کشور، تقاضا برای داروسازان ماهر به طرز قابل توجهی افزایش یافته است. فرصتهای شغلی رشته داروسازی در ترکیه:
۱. داروخانهها: داروسازان میتوانند به عنوان داروساز مسئول در داروخانه ها مشغول به کار شوند.
۲. بیمارستانها: بسیاری از بیمارستانهای دولتی و خصوصی به دنبال استخدام داروسازان برای مدیریت داروهای بیماران و تجویز دقیق داروها هستند.
۳. شرکتهای دارویی: شرکتهای تولیدکننده دارو، داروسازان را برای کار در بخشهای تحقیق و توسعه، تولید و کنترل کیفیت به کار میگیرند.
۴. نمایندگی فروش: داروسازان میتوانند به عنوان نماینده فروش داروها و محصولات دارویی فعالیت کنند، که شامل ارائه اطلاعات و آموزشهای لازم به پزشکان و داروخانهها است.
۵. تحقیقات علمی: امکان همکاری با مراکز تحقیقاتی و دانشگاههای ترکیه برای پیشبرد تحقیقات در زمینه داروسازی وجود دارد.
بازار کار رشته داروسازی در ترکیه با توجه به توسعه صنعت دارویی و نیاز مداوم به تخصص در این حوزه، بسیار پویا و پررونق است. با این وجود، برای دستیابی به موفقیت در این بازار، داروسازان باید مهارتهای حرفهای و زبانی خود را بهبود بخشند و همواره در جریان پیشرفتهای جدید علمی و فنی قرار گیرند.
درخواست مشاوره