Search
Close this search box.
تحصیل در مدارس ابتدایی ترکیه

تحصیل در مدارس ابتدایی ترکیه

مهاجرت به ترکیه از طریق تحصیل، یکی از روش‌های مهاجرت تحصیلی جذاب در بین ایرانیان است. ترکیه، به‌عنوان یک کشور با مسافت کم از ایران، شباهت فرهنگی زیاد و امکانات آموزشی پیشرفته، به‌سرعت به یکی از محبوب‌ترین مقاصد برای تحصیل و مهاجرت برای ایرانیان تبدیل شده است. تحصیل در مدارس ابتدایی در ترکیه نه تنها به دانش‌آموزان این فرصت را می‌دهد که از سیستم آموزشی پیشرفته این کشور بهره‌مند شوند بلکه می‌تواند پلی باشد تا دانش‌آموزان بتوانند در پایه‌های بعدی در مدارس و کالج‌های پیشرفته‌تر کشورهای اروپایی و امریکایی تحصیل کنند. برای آشنایی بیشتر با شرایط تحصیل در مدارس ابتدایی در ترکیه، در ادامه این مقاله همراه امیدار باشید.

مشاوره مهاجرت تحصیلی
تحصیل در مدارس ابتدایی ترکیه

شرایط تحصیل در مدارس ابتدایی در ترکیه چیست؟

براساس قانونی که در سال ۲۰۱۲ در نظام آموزشی ترکیه تصویب شد، دانش‌آموزان موظفند از سن ۵.۵ سالگی به بعد تحصیلات خود را در مقطع ابتدایی شروع کنند. دوران ابتدایی در ترکیه ۴ سال طول می‌کشد و دانش‌آموزان می‌توانند در این مقطع در مدارس دولتی و غیردولتی تحصیل کنند؛ از جمله شرایط تحصیل در مدارس ابتدایی ترکیه این است که برای جلوگیری از بروز اختلاف طبقاتی، تمامی دانش‌آموزان باید لباس‌های فرم بپوشند.

تحصیل در مدارس ابتدایی در ترکیه چه مزایا و معایبی دارد؟

تحصیل در ترکیه، همراه با مزایا و معایبی خواهد بود؛ در ادامه نگاه دقیق‌تری به مزایا و معایب تحصیل در مدارس ترکیه خواهیم داشت.

مزایای تحصیل در مدارس ابتدایی در ترکیه

با تحصیل در مدارس ابتدایی در ترکیه، می‌توان از مزایای زیر بهره برد.

  • آموزش رایگان و کیفیت بالا

یکی از مهم‌ترین مزایای تحصیل در مدارس ترکیه، برخورداری از سیستم آموزشی رایگان و باکیفیت این کشور است؛ تمام مدارس دولتی ترکیه رایگان بوده و حتی کسانی که ویزای اقامت توریستی هم داشته باشند می‌توانند در این مدارس شرکت کنند. برای شرکت در این مدارس دانش‌آموزان باید آزمون ورودی مدارس ترکیه را با موفقیت پشت‌سر بگذارند و همچنین به زبان ترکی هم تسلط خوبی داشته باشند.

  • آموزش زبان ترکی و انگلیسی 

در اکثر مدارس آموزش زبان خارجی از جمله انگلیسی از کلاس چهارم شروع می‌شود و دانش‌آموزان می‌توانند علاوه‌بر ترکی روی زبان انگلیسی هم تسلط پیدا کنند.

 

  • آشنایی با فرهنگ و تاریخ ترکیه

تحصیل در مدارس ابتدایی در ترکیه به دانش‌آموزان این امکان را می‌دهد که یک تجربه خوب داشته باشند و علاوه‌بر فرهنگ و تاریخ کشور مادری خود، با فرهنگ و تاریخ ترکیه نیز آشنا شوند.

  • امکان ادامه تحصیل در دانشگاه های معتبر ترکیه

تحصیل در مدارس ترکیه، امکان امکان ادامه تحصیل در دانشگاه های ترکیه را برای دانش‌آموز فراهم کرده و دانش‌آموزان می‌توانند بعد از اخذ مدرک دبیرستان، در دانشگاه‌های معتبر این کشور مشغول به تحصیل شوند.

معایب تحصیل در مدارس ابتدایی در ترکیه

تحصیل در مدارس ابتدایی در ترکیه علاوه بر مزایایی که در قسمت قبلی گفته شد، می‌تواند همراه با معایب زیر هم باشد.

  • مشکلات اداری و مدارک لازم

برای ثبت‌نام در مدارس ترکیه، کاغذبازی‌های اداری و تهیه مدارک می‌تواند برای مهاجران کمی چالش‌‌برانگیز باشد و آن‌ها را به دردسر بیندازد.

  • مشکلات زبانی و فرهنگی

دانش‌آموزانی که هنوز با زبان و فرهنگ ترکی آشنا نیستند، ممکن است در ماه‌های ابتدایی تحصیل در ترکیه با مشکل مواجه شوند؛ البته این مورد جای نگرانی ندارد و معمولا بعد از مدتی دانش‌آموزان می‌توانند خودشان را با شرایط جدید وفق دهند.

  • مشکلات اجتماعی و روانی

در ماه‌های اول مهاجرت و تحصیل در ترکیه، دانش‌آموزان ممکن است نتوانند با شرایط جدید و همکلاسی‌های جدیدی که دارند کنار بیایند و دچار مشکلات اجتماعی و روانی بشوند. مشکلات اجتماعی معمولا به‌خاطر تنش و ناهماهنگی بین دانش‌آموزان به وجود میاید.

  • مشکلات مالی و اقتصادی

درست است که تحصیل در مدارس دولتی ترکیه رایگان است، اما اگر دانش‌آموز نتواند در مدارس دولتی پذیرفته شود باید در مدارس بین‌المللی یا خصوصی ثبت‌نام کند؛ اگر خانواده دانش‌آموز وضع مالی مناسبی نداشته باشند، پرداخت شهریه مدارس بین‌المللی یا خصوصی می‌تواند کمی آن‌ها را به دردسر بیندازد.

چگونه مدرسه ابتدایی مناسب برای فرزند خود انتخاب کنید؟ 

برای اینکه بتوانید بهترین مدرسه ابتدایی را برای فرزندتان انتخاب کنید، بهتر است حتما به نکات زیر توجه داشته باشید.

  • در اولین قدم باید درمورد مدارس مختلف تحقیق کرده و امتیازات و عملکرد هر مدرسه را به دقت بررسی کنید.
  • در قدم بعدی باید با والدین سایر دانش‌آموزان گفتگو کرده و از آن‌ها بپرسید که مدرسه انتخابی شما تا چه حد به استعدادها و مهارت‌های علمی و هنری دانش‌آموزان توجه می‌کند. همچنین در این مرحله بهتر است در مورد کادر مدیریتی و معلمان مدرسه نیز با والدین سایر دانش‌آموزان گفت‌وگو کنید.
  • یکی‌دیگر از نشانه‌های یک مدرسه خوب، مجهزبودن آن است. فراموش نکنید که مدرسه مجهزی که کتابخانه، آزمایشگاه، سالن‌های مطالعه و… را دارد، تجربه آموزشی بهتری را برای فرزند شما رقم خواهم زد.

با توجه به نکاتی که گفته شد، احتمالا بتوانید یک مدرسه مناسب را برای فرزند خود انتخاب کنید. در ادامه همراه ما باشید تا انواع مدارس ترکیه را به شما معرفی کنیم.

انواع مدارس ابتدایی ترکیه

مدارس ابتدایی ترکیه در چهار نوع زیر وجود دارند.

  • مدارس دولتی ترکیه

مدارس دولتی ترکیه توسط آموزش‌وپرورش این کشور اداره می‌شود. اگر قصد دارید فرزند خود را در مدارس دولتی ثبت‌نام کنید بهتر است بدانید که شرط ثبت‌نام در این مدارس، دانستن زبان ترکی‌ست. خوبی مدارس دولتی ترکیه این است که دانش‌آموزان می‌توانند با تحصیل در این مدارس، از امکان تحصیل رایگان برخوردار شوند.

  • مدارس خصوصی ترکیه

کیفیت مدارس خصوصی ترکیه نسبت به مدارس دولتی این کشور بسیار بالاتر است و دانش‌آموزان امکانات و تجهیزات بیشتری را در اختیار دارند. دانش‌آموزان با تحصیل در مدارس خصوصی ترکیه می‌توانند علاوه‌بر آموزش زبان ترکی و انگلیسی، در فوق برنامه‌های متعدد فرهنگی، ورزشی و هنری نیز شرکت کنند.

  • مدارس بین المللی ترکیه

مدارس بین‌المللی ترکیه یکی از بهترین مدارس این کشور هستند و امکانات زیادی را در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌دهند. این مدارس با استفاده از برنامه‌های آموزشی بین‌المللی‌ای که دارند دانش‌آموزان را با زبان‌ها و فرهنگ‌های کشورهای امریکایی، کانادایی و اروپایی آشنا می‌کند.

  • مدارس ایرانی ترکیه

در کشور ترکیه دو مدرسه ایرانی در شهرهای استانبول و آنکارا وجود دارد. مزیت این دو مدرسه این است که دانش‌آموزان می‌توانند به زبان فارسی تحصیل کنند و همچنین هزینه کمتری را نسبت به مدارس بین‌المللی و مدارس خصوصی بپردازند.

همان‌طور که گفتیم تحصیلی در مدارس دولتی ترکیه کاملا رایگان است اما اگر قصد دارید فرزند خود را در مدارس خصوصی و بین‌المللی ثبت‌نام کنید، شاید بتوانید بر اساس شرایطی که دارید از بورسیه تحصیلی مدارس ترکیه نیز کمک بگیرید.

عواملی که باید در انتخاب مدرسه ابتدایی ترکیه در نظر داشته باشید    

برای انتخاب مدرسه ابتدایی ترکیه بهتر است به نکات زیر خوب دقت کنید تا در نهایت از انتخاب خود رضایت کامل را داشته باشید.

  • موقعیت جغرافیایی و فاصله از منزل

هنگام انتخاب مدرسه، به فاصله مدرسه و منزلتان توجه کنید؛ هر چقدر این فاصله کمتر باشد، برای شما بهتر است و دیگر لازم نیست در رفت‌وآمدهای هر روزه به مدرسه، زمان زیادی را در ترافیک از دست بدهید.

  • هزینه و بودجه مالی

فاکتور دیگری که هنگام انتخاب مدرسه باید به آن توجه کنید، بودجه‌ای است که در اختیار دارید. هزینه تحصیل ترکیه در مدارس مختلفُ متفاوت است و شما باید براساس بودجه‌ای که دارید یک مدرسه مناسب را انتخاب کنید.

  • کیفیت آموزش و امکانات مدرسه

نکته مهم دیگری که در انتخاب مدرسه باید آن را در نظر بگیرید، کیفیت آموزش و امکانات مدرسه است. کیفیت آموزش و تجهیزات مدرسه نقش مهمی در علاقه‌مندشدن فرزند شما به تحصیل و پیشرفت تحصیلی او دارد.

  • رضایت و نظرات دیگر والدین

حتما برای انتخاب مدرسه با والدین سایر دانش‌آموزان صحبت کرده و مشورت‌های لازم را انجام دهید. درمورد کادر آموزشی و امکانات مدرسه نظر والدین را بپرسید. با استفاده از نظرات والدین می‌توانید تصمیم بهتری برای انتخاب یک مدرسه مناسب بگیرید.

  • سازگاری و علاقه فرزند

برای انتخاب یک مدرسه مناسب، سازگاری و علاقه فرزند خود را به مدرسه جدیدش در نظر بگیرید و اگر فرزندتان از محیط خوشش نیامد، سعی کنید او را در مدرسه دیگری ثبت‌نام کنید.

نکات مهم و مفید برای تحصیل موفق در مدارس ابتدایی ترکیه

برای موفقیت تحصیلی در ترکیه، بهتر است حتما از راه‌های زیر کمک بگیرید.

  • زبان ترکی را یاد بگیرید

یکی از نکات مهم و مفید برای تحصیل موفق در مدارس ترکیه این است که حتما زبان ترکی را یاد بگیرید. زبان ترکی به شما کمک خواهد کرد تا بهترین استفاده را محیط آموزشی ببرید.

  • با فرهنگ و قوانین ترکیه آشنا شوید

آشنایی با فرهنگ و قوانین ترکیه به تعامل بیشتر و بهتر شما با محیط آموزشی و جامعه ترکیه کمک زیادی خواهد کرد و روی موفقیت شما تاثیر زیادی خواهد گذاشت.

  • با دیگر دانش آموزان و معلمان ارتباط برقرار کنید

ارتباط با دانش‌آموزان و معلمان به شما کمک خواهد کرد تا اعتمادبه‌نفس بیشتری داشته باشید و با حس بهتری به درس‌خواندن ادامه دهید.

  • از فعالیت های فرهنگی و ورزشی مدرسه استفاده کنید

فعالیت‌های فرهنگی و ورزشی نیز نقش مهمی در پیشرفت درسی شما خواهند داشت. این فعالیت‌ها مهارت‌های اجتماعی شما را تقویت خواهد کرد و باعث می‌شود شما به‌عنوان یک دانش‌آموز فعال در مدرسه شناخته شوید.

  • از منابع آموزشی و اینترنتی کمک بگیرید    

استفاده از منابع آموزشی و اینترنتی به شما این امکان را می‌دهد تا بتوانید به‌صورت مستقل مشغول یادگیری شوید و پیشرفت درسی چشم‌گیری داشته باشید.

سیستم تحصیلی مدارس ابتدایی ترکیه در سال ۲۰۲۴

برای تحصیل در مدارس ابتدایی در ترکیه بهتر است بدانید که تقویم آموزشی ترکیه بسیار شبیه ایران است و سال تحصیلی جدید در این کشور نیز از سپتامبر ۲۰۲۴ شروع می‌شود. در کشور ترکیه تحصیل برای تمام کودکان اجباری‌ست و هر دانش‌آموز باید برای ۴ سال تحصیلات دوره ابتدایی خود را پشت‌سر بگذارد.

پذیرش MBA مدارس ترکیه

در جستجوی فرصت‌های تحصیلی در ترکیه، برنامه‌های MBA دانشگاه‌های این کشور گزینه‌های جذابی برای دانشجویان بین‌المللی ارائه می‌دهند. با تمرکز بر توسعه مهارت‌های رهبری و مدیریتی، دانشگاه‌های ترکیه مانند Koç، یاسار، صبانچی، Kadir Has و اوکان، برنامه‌هایی با استانداردهای بین‌المللی و اساتید مجرب ارائه می‌دهند.

برای پذیرش در این برنامه‌ها، داوطلبان باید مدارکی از جمله مدرک لیسانس، تجربه حرفه‌ای، تسلط به زبان انگلیسی و نمرات آزمون‌های استاندارد مانند GMAT یا GRE را ارائه دهند. همچنین، ارائه مقالات و توصیه‌نامه‌های حرفه‌ای می‌تواند شانس پذیرش را افزایش دهد.

در نهایت، انتخاب دانشگاه مناسب و آمادگی برای مصاحبه‌ها و ارائه یک بیانیه هدف قوی، کلید موفقیت در فرآیند پذیرش است. با برنامه‌ریزی دقیق و تلاش مستمر، دانشجویان می‌توانند به اهداف تحصیلی خود در ترکیه دست یابند.

 

همیشه یکی از راه‌های موفقیت برای افراد، خصوصاً جوانان، تحصیل در یک رشتۀ دانشگاهی خوب و کسب مدرک از یک دانشگاه معتبر و بلندآوازه بوده است. این روزها بسیاری از افراد علاقمند به مهاجرت و تحصیل در دانشگاه‌های خارجی هستند که یکی از این انتخاب‌ها، تحصیل در کشور ترکیه است که به دلیل همسایگی با کشورمان از یک سو و امکان مهاجرت از آن کشور به کشورهای اروپایی و دیگر کشورهای دارای سطح زندگی و تحصیل ایده‌آل، بسیار مورد استقبال واقع شده است. اما سؤال این است که برای تحصیل در ترکیه و استفاده از امکانات دانشگاه‌های آن کشور که عموماً سطح بسیار خوبی از جهت علمی نیز دارند، آیا نیاز به گذراندن دورۀ خاصی است؟ آیا نیاز به شرکت در آزمونی ویژه و کسب مدرک مشخصی است یا خیر؟ پاسخ به این سؤالات و سؤالاتی از این قبیل برای کسانی که قصد تحصیل در ترکیه را دارند، مهم بوده و ما در این مقاله سعی بر آن داریم تا شما را با یکی از این آزمون‌ها، یعنی آزمون ALES ترکیه آشنا سازیم.

آزمون ALES ترکیه چیست؟

این آزمون در ترکیه به منظور ارزیابی و بررسی سطح دانشجویان و متقاضیان تحصیلات تکمیلی برگزار می‌گردد. آزمون آلس برای گزینش و سنجش دانشجویان، توسط سازمان آموزش عالی این کشور برگزار شده و عموماً برای سطح کارشناسی ارشد، دکتری و بالاتر به کار می‌رود. گذراندن این آزمون و کسب مدرک قبولی در این آزمون، منجر به پذیرش در موقعیت‌های بهتر و همچنین برخورداری از بورسیه‌های تحصیلی می‌شود. کسب نمرۀ قبولی در این آزمون در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری، تأثیر زیادی در پذیرفته شدن در ورود به مراکز دانشگاهی دارد.

بخش های مختلف آزمون

این آزمون در دو بخش محاسباتی و زبانی برگزار می‌شود که در هر بخش ۲ قسمت وجود دارد. در بخش محاسباتی مواردی مانند ریاضی، هوش و هندسه و در بخش زبانی ساختار، ترکیبات و جملاتی به زبان ترکی سنجیده می‌شود؛ بدین مفهوم که این آزمون تماماً به زبان ترکی است. آزمون ALES دو بار در سال توسط سازمان سنجش، گزینش و انتقال دانشجویان ترکیه (OSYM) برگزار شده و در کشورهای دیگر کاربردی ندارد. حداقل نمرۀ قبولی در این آزمون ۵۵ است که از یک دانشگاه به دانشگاه دیگر متفاوت خواهد بود.

این آزمون مناسب افرادی است که تسلط به زبان ترکی دارند و اگر فردی مسلط به زبان انگلیسی است، می‌بایست در آزمون GRE شرکت کنند. قابل ذکر است آزمون ALES دارای نمرۀ منفی بوده و ۲۰۰ سؤال دارد که می‌بایست در ۱۸۰ دقیقه (۳ ساعت) ‌ به آن پاسخ داده شود. اعلام نتایج آن نیز بین ۲ تا ۴ هفته طول می‌کشد. گفتنی است شرکت در این آزمون محدودیت سنی ندارد.

از دلایل مهاجرت بین متقاضیان عزیز می‌توان به موارد: ادامه تحصیل، شروع کسب و کار جدید، سرمایه‌گذاری، داشتن موقعیت شغلی بهتر و در نهایت ارتقای سطح زندگی اشاره کرد و از دغدغه‌های متقاضیان، انتخاب مشاور مناسب با اطلاعات به روز در زمینه امور مهاجرتی و اقامتی می‌باشد. فرم زیرو تکمیل کنید تا این نگرانیتون مرتفع بشهشرکت در آزمون ALES ترکیه

شرکت در آزمون ALES ترکیه

مدت اعتبار آزمون آلس ۳ سال است و افرادی که خواهان شرکت در این آزمون هستند، می‌توانند با مراجعه به سایت سازمان گزینش و انتقال دانشجویان ترکیه مراجعه و فرم درخواست خود را پر کرده و ثبت نام کنند. بدین صورت که دفترچه مربوط به این آزمون را دانلود و مطالعه کنند و با مشخص کردن محل آزمون و وارد کردن اطلاعات خود، با پرداخت هزینۀ آزمون، ثبت نام خود را تکمیل کنند. سپس در زمان مشخص، کارت شرکت در آزمون را دریافت کرده و در محل برگزاری شرکت نمایند. آزمون ALES ترکیه، به دو شکل کامپیوتری و کاغذی برگزار می‌گردد و در هنگام ثبت نام می‌بایست یکی از این دو مورد را انتخاب نمایید. همه ساله این آزمون در ۸۱ مرکز دانشگاهی در ترکیه و کشور قبرس در ۲ نوبت برگزار می‌گردد.

شرایط شرکت در آزمون ALES

۳ دسته افراد واجد شرکت در این آزمون هستند؛

  1. متقاضیان تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در کشور ترکیه
  2. افرادی که شهروند ترکیه هستند و خواهان تحصیل در دورۀ تحصیلات تکمیلی؛ فوق لیسانس و دکتری، در خارج از این کشور هستند.
  3. افرادی که قصد دارند موقعیت شغلی، تحصیلی و فرصت تحقیقاتی و آموزشی در ترکیه کسب کنند و در حوزۀ موقعیت‌های تحصیلی و علمی پیشرفت کنند و جایگاه خود را ارتقاء دهند.

برای شرکت در این آزمون می‌بایست داوطلب اصل پاسپورت را همراه داشته و در زمان مقرر ثبت نام خود را انجام داده باشد. نکتۀ دیگر اینکه بسته به محل آزمون و امکانات آن محل، هزینۀ آزمون متغیر است. شرکت در این آزمون برای تمامی داوطلبین تمامی رشته‌ها به جزء رشته‌های علوم پزشکی الزامی است.

زمان ثبت نام آزمون ALES

زمان و هزینۀ ثبت نام در آزمون ALES

همانطور که دانشگاه‌های ترکیه ۲ بار در سال در مقطع تحصیلات تکمیلی ارشد و دکتری پذیرش دانشجو دارند، آزمون ALES نیز ۲ بار در سال در بهار و پاییز، در واقع در ماه‌های مارس و نوامبر برگزار می‌گردد. جهت انجام ثبت نام در آزمون آلس و تشکیل صفحه و یا حساب کاربری مبلغ ۵ لیر ترکیه و جهت شرکت در آزمون می‌بایست ۱۲۰ لیر ترکیه بپردازید.

بخش‌های مختلف آزمون

گفتیم آزمون ALES ترکیه دارای دو بخش ریاضی و هوش (numerical/mathematics) و زبانی (linguistic/verbal) است که مطابق با رشتۀ انتخابی داوطلب آزمون اهمیت هر بخش مشخص شده و تأثیرگذاری کسب نمره در آن بخش تعیین کننده خواهد بود.

به عنوان مثال در رشته‌های علوم انسانی مانند ادبیات، هنر، روانشناسی و حقوق بخش زبانی دارای اهمیت بیشتر و تأثیرگذارتر است. در رشته‌های معماری و علوم پایه بخش ریاضی و محاسبات دارای اهمیت و تأثیر بیشتری است. در رشته‌هایی مانند مدیریت و اقتصاد هر دو گروه از سؤالات مهم بوده و داوطلب می‌بایست به هر دو گروه این سوال‌ها پاسخ بدهد و اولویت خاصی در پاسخ‌گویی به سؤالات وجود ندارد.

همچنین باید افزود در رشته‌هایی مانند تربیت بدنی و هنر، علاوه بر آزمون تئوری، آزمون عملی نیز برگزار می‌گردد و ملاک سنجش است.

اگر قصد ادامه تحصیل در گرایش های مختلف در مقاطع تحصیلی فوق لیسانس و دکتری در کشور ترکیه را دارید، باید اطلاعات کافی در زمینه ی نیازمندیهای پذیرش از دانشگاه های این کشور را داشته باشید، مشاوران ما می توانند پلی باشند برای تسهیل انجام کارهای مهاجرتی شما، کافیه که همین الان فرم زیر رو کامل کنید تا کارشناسان ما با شما تماس بگیرند

اعتبار و نمرۀ آزمون

این آزمون فقط در کشور ترکیه برگزار گردیده و معتبر است و طبق قوانین جدید، اعتبار مدرک قبولی این آزمون فقط ۳ سال است. در این آزمون که دارای بخش‌های مختلف است و یک آزمون استعدادیابی تحصیلی است، هر بخش ۵۰ سؤال در ۲ قسمت دارد که در مجموع در ۴ بخش داوطلبان می‌بایست به ۲۰۰ سؤال پاسخ بدهند. نمره‌ کامل آزمون ۱۰۰ است و حداقل نمرۀ قبولی در رشته‌های فنی مهندسی ۵۵ و در برخی دانشگاه‌ها و مقطع دکتری ۷۵ است.

هدف از آزمون ALES ترکیه

هدف از برگزاری آزمون ALES سنجش توانمندی و استعداد افراد در زمینه استدلال‌های منطقی و ریاضی و کلامی است. استعدادهایی مانند توانایی حل مسئله و اشراف داوطلب به زبان ترکی که می‌توانند در موفقیت تحصیلی افراد در طول تحصیلات تکمیلی در مقاطع مختلف در دانشگاه‌های ترکیه تأثیرگذار باشند. کسب حداقل نمره در پذیرش فرد داوطلب مؤثر بوده و مراکز دانشگاهی برگزار کننده، نمرات آزمون را در تعیین برنامه‌های تحصیلی و آموزشی به کار می‌بندند.

برخی دانشگاه‌ها صرفاً بر اساس نمرات این آزمون سنجش داوطلبین را انجام می‌دهند و در صورتی که داوطلب نمرۀ حداقل را کسب کند، پذیرفته است. اما برخی دیگر خود دارای سیستم خاص خود هستند و برای پذیرش دانشجو، ملاک آن‌ها ممکن است تا حدودی متفاوت باشد.

نکاتی در مورد آزمون

  • ابتدا باید خاطر نشان کرد که برای شرکت در آزمون نیاز به داشتن تابعیت کشور ترکیه یا اخذ اقامت نیست. تمامی اتباع کشورهای خارجی بدون محدودیت امکان شرکت در این آزمون را دارند.
  • کسب نمره بالا و مدرک قبولی در این آزمون اهمیت زیادی داشته و باعث به دست آوردن موقعیت تحصیلی بسیار خوب در دانشگاه‌های ترکیه می‌شود.
  • همانطور که گفتیم نتیجۀ این آزمون بسیار مهم است و برخی دانشگاه‌ها صرفاً نتیجۀ این آزمون را ملاک قرار می‌دهند، اما در برخی دیگر مصاحبه و آزمون آکادمیک هم تأثیرگذار است که طبعاً در این صورت هم نتیجۀ آزمون ALES تا ۵۰% و گاهی بیشتر در قبولی داوطلب و پذیرش او ایفای نقش می‌کند.
  • موضوع دیگر اعزام داوطلبان و دانشجویان به دانشگاه‌های خارج از ترکیه است که نتیجه و نمرۀ آزمون آلس در این مورد هم مهم است و در ارزیابی دانشجو دخیل است.
  • نکته بعدی اینکه افرادی که تحصیل خود را با هزینۀ شخصی خود به پایان می‌رسانند و نیاز به کار در خارج از کشور در حین تحصیل ندارند، نیازی نیست تا در این آزمون شرکت کنند.
  • تمامی سؤالات این آزمون به زبان ترکی است و کسانی که آشنا به این زبان نیستند، می‌توانند در آزمون TOMER شرکت کنند.
  • داوطلبان تحصیل در رشته‌های پزشکی در ترکیه، دندانپزشکی در ترکیه و داروسازی در ترکیه، باید در آزمون SAT شرکت نمایند.

نحوۀ انجام ثبت نام آزمون ALES ترکیه

  • برای انجام ثبت‌نام می‌بایست به سایت دانشگاه‌ها و مؤسسات برگزار کننده این آزمون وارد شده و از طریق تکمیل فرم ثبت‌نام اقدام کنید.
  • در هنگام ثبت‌نام می‌بایست مدارک خود را اسکن کرده و آن‌ها را در محل و زمان مورد درخواست در سایت آپلود کنید.
  • لازم به ذکر است که در هنگام ثبت‌نام پس از تکمیل فرم و دریافت ایمیل تأیید، با کدی که ارسال می‌گردد با ورود به حساب کاربری مخصوص که برای شما ایجاد می‌شود، ثبت‌نام قطعی و تکمیل می‌شود.
  • تا به اینجا ثبت‌نام اولیه انجام شده و می‌بایست کلیۀ مدارک خواسته شده بارگذاری شود. نهایتاً تا ۲ هفته قبل از برگزاری آزمون کارت شرکت در جلسۀ آزمون شما قابل دسترسی خواهد بود.

منابع و قوانین آزمون ALES

  • داشتن پاسپورت در زمان برگزاری آزمون
  • استفاده از مداد سیاه در آزمون کاغذی
  • همراه نداشتن لوازم الکترونیک و ساعت‌های هوشمند حین برگزاری آزمون

از آنجایی که این آزمون نوعی ارزیابی مهارت‌های زبانی و حل مسئله و ریاضی است، سؤالات مربوط به دروس تخصصی رشته‌ها را شامل نمی‌شود. لذا می توانید منابع آزمون را از سوی انتشاراتی نظیر Yaegy Yargi و یا Press Pgm PGEM به صورت کتاب نمونه سؤالات تهیه کنید.‌

نتیجه گیری و جمع بندی

دانشگاه‌های کشور ترکیه عموماً از سطح آموزشی خوبی برخوردار هستند و برای شرکت در تحصیلات تکمیلی این دانشگاه‌ها نیاز به شرکت در این آزمون است. در رشته‌های پزشکی می‌بایست در آزمون‌های SAT یا GRE شرکت کنید ولی در رشته‌های دیگر نیاز به شرکت در آزمون ALES ترکیه است و تا زمانی که پذیرفته نشوید، امکان شرکت مجدد وجود دارد.

قوانین تحصیل در مدارس ابتدایی در ترکیه

برای تحصیل در مدارس ابتدایی در ترکیه، دانش‌آموزان باید از قوانین زیر پیروی کنند. به‌عنوان مثال دانش‌آموزان باید:

  • برای تحصیل کارت اقامت داشته باشند.
  • در صورت تحصیل در مدارس غیرایرانی باید با توجه به نوع مدرسه، به یکی از زبان‌های ترکی، آلمانی، فرانسوی و یا انگلیسی مسلط باشند.
  • برای تحصیل در مدارس دولتی در محدوده‌ای نزدیک به مدرسه اقامت داشته باشند.

مقایسه مدارس ایران و ترکیه

مدارس ایران و ترکیه در مواردی شبیه به هم و در مواردی هم بسیار متفاوتند. این شباهت‌ها و تفاوت‌ها شامل موارد زیر است.

شباهت‌ها

  • تحصیل در مدارس دولتی رایگان است.
  • دانش‌آموزان باید لباس فرم بپوشند.
  • دانش‌آموزان موظفند ۵ روز در هفته در مدرسه حضور داشته باشند.
  • مدارس خصوصی امکانات بهتری را در اختیار دانش‌آموزان خود قرار می‌دهند.

تفاوت‌ها

  • در ترکیه برخلاف ایران، کلاس‌ها به‌صورت مختلط برگزار می‌شود(غیر از مدارس دینی).
  • در ترکیه دو هفته تعطیلات زمستانی وجود دارد.
  • در ترکیه ساعت کلاس‌ها از ۸ تا ۱۶ می‌باشد.

نحوه ثبت نام در مدارس ابتدایی ترکیه

ثبت‌نام در مدارس ابتدایی ترکیه به دو صورت آنلاین و حضوری انجام می‌شود و شما از ماه ژوئن تا سپتامبر وقت دارید تا در مدرسه موردنظرتان ثبت‌نام کنید. شرایط هر مدرسه ممکن است متفاوت باشد و باید از طریق سایت یا مراجعه حضوری به مدرسه، اطلاعات لازم در مورد شرایط و مدارک موردنیاز برای ثبت‌نام را به دست بیاورید.

جمع بندی

امروز در گروه مهاجرتی امیدار با شما در مورد تحصیل در مدارس ابتدایی در ترکیه صحبت کردیم و سعی کردیم نگاه کاملی به این موضوع داشته باشیم. چنانچه قصد مهاجرت به این کشور را دارید، می‌توانید روی تجربه و اطلاعاتی که ما در این زمینه داریم حساب باز کرده و از طریق شماره زیر با ما تماس بگیرید.

۰۲۱-۹۱۰۰۱۰۱۶

همچنین اگر سوال بی‌پاسخی درمورد تحصیل در مدارس ابتدایی در ترکیه در ذهن شما باقی مانده است، لطفا در قسمت کامنت با ما در میان بگذارید تا در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیزان باشیم.

 

درخواست مشاوره